Hürriyet İddialara Cevap Verdi; Geçmişteki Alışverişinizi Çıkartırım!..

HÜRRİYETİN AÇIKLAMASI

Hürriyet iddialara cevap verdi: Geçmişteki alışverişinizi çıkartırım

“Ceyhan’ın -firması 2 yılda 30 ayrı iş almış”

İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısında 2020 Denetim Komisyonu raporuyla ilgili iddialara cevap veren Fatma Kaplan Hürriyet, “Başka iddianız varsa çürütürüm. Geçmişteki alışverişinizi çıkartırım” dedi.

İzmit Belediye Meclisinde 2020 Denetim Komisyonu raporuyla ilgili AK Parti’nin iddialarına cevap veren Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “147 ayrı firmadan alışveriş yapmışız. 2018’de ise 97 ayrı firmadan alışveriş yapılmış. Biz 650 ayrı firmadan alışveriş yapmışız. 2018’de ise toplam 500 firmadan alışveriş yapılmış. Başka iddianız varsa çürütürüm. Geçmişteki alışverişinizi çıkartırım. Üzmezler Kırtasiye 1 yılda 90 fatura kesmiş 743 bin liralık mal vermiş. AK Parti Eski İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın CDF firması 2011-2012’de 30 ayrı iş almış. Adil, eşit ve şeffaf olacağız. Bu kentin parası bu kentte kalsın diye ciddi çabamız oldu. Hiçbir şeyi gizlemedik” dedi.

LİMİT AŞMAYAN BELEDİYE YOK

Komisyon raporuyla ilgili konuşan Başkan Hürriyet, “Denetimin amacı eksiklikleri tamamlamaktır. 17 bin belgenin içinde gözden kaçanlar muhakkak olacak. Sadece 1 hata gördüm. Bu rapor yoruma dayalı bir rapor. Limiti aştık bu doğru ama aşmayan belediye yok. Pandemi var, tüm belediyeler hızlı hareket etmek zorunda. Pandeminin bilinmezlikleri içerisinde doğrudan satın alma limitini aştık.

GÖZÜMDEN KAÇTI

İşçi arkadaşlarımızın hukuk önünde müdür sıfatıyla imzası yoktur. Müdür sıfatıyla imza atanlar memurlarımızdır. Konser faturası denildi. Bu benim de gözümden kaçtı. Stopaj meselesinde kamu zararı yok. Bu hizmet alınmış sadece stopaj ayrı gösterilmiş. Bu bir hatadır ama bir kasıt, haksız kazandırma yoktur. Bu düzeltilecektir. Geçmişte de bu yapıldı. Kasıt yoktur. Kamu zararıyla yapılmış algısı yapılmasın.

KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM

2020’de kurulan firmanın 2019’dan iş alınması var. Bununla ilgili soruşturma yapacağım. Şirketlerin ne zaman kurulduğuna mutlaka bakılacak. Bu bir hatadır bunu kabul ediyorum. Müdürlüklere verilen bütçelerde artış olduğu ifade edildi. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Birçok müdürlüğü biz tek bir müdür altında topladık. Kültür müdürlüklerinin çalışmaları basın müdürlüğünden çıkıyor. Reklamlara çok büyük para harcamıyoruz.

8 İHALE PAZARLIK USULÜ

17 tane ihale yapmışız sadece 8 tanesi pazarlık usulü. Bu 8 tanenin 3’ü de amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapmak amacıyla yapılan ihalelerdir. Akaryakıt ihalesini İBB’nin iştiraki almıştır. İstanbul Enerji’den aldığımız için yakıt alımında 1 milyon tasarruf ettik. Daha tasarruflu bir yönteme geçtik. Araç kiralama yaptık. Mevcut firmalardan yaptık bu kiralamaları. Kamu zarara uğramasın diye büyük bir hassasiyetle ihalelerimizi yaptık.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 76 = 86