“HİZMET ÇITASINI DAHA DA ARTTIRACAĞIZ”

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Gölcük’e geldi. İlk olarak Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve yönetimi ziyaret eden Büyükakın, “Gölcük içinde hizmet çıtasını daha da arttıracağız” diyerek mesaj verdi.

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Gölcük’e geldi. kapsamında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Başkan vekili Çetin Seymen ve partililerin yoğun katılımıyla Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve yönetimininin misafiri olan Büyükakın; Gölcük’ün gelecekte de en hizmeti alacağını, burasının kendi evi olduğunu söyledi.

GÖLCÜK’E 4 YILLIK ÜNİVERSİTE OLMALI

Misafirlerini kapıda karşılayan Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocaman Gölcük’te yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yaparak; “Büyükşehir Belediyesi’nin oluşumunun akabinde Gölcük’te başkanımız, meclis üyelerimiz, vekillerimiz, bakanlarımız aracılığıyla gerçekten azımsanmayacak noktada güzel hizmetler sunduk. eksikliklerimiz mutlaka söz konusu. Bugün son 3 ila 4 yıldır belki tarihte uzun süre anılacak olan ve hayal denilen bizi ilgilendiren bir konuda varoş konumundaki sanayi çarşısının hayal dahi edilemeyecek bir ürünü 2 yılda son noktayı koymuş bulunuyoruz. Başta bu işin mimamrı Mehmet başkanımıza teşekkür ediyorum. Deniz Evler konusunun çözülmesi bizim için son derece önemliydi. Hastanemizin alanının yapılması bizim için çok önemliydi. Çok daha önemlisi Gölcük’te askeri alanın tapusunun, mülkünün alınması işlemleride önemliydi. Eğitim yönünden ufak bir sıkıntımız yok! Fen Lisesi’nin buraya kazandırılması bizim için büyük bir onur. Meslek Yüksekokullarımız var ama yinede ileri ki dönemlerde 4 yıllık üniversitenin olması ilçemizde aranır duruma geldi” dedi.

“BOYNUMUZU BÜKERİZ HER ŞEYE ŞÜKREDERİZ”

Esnaf kesiminin sancılı olduğunu dile getiren Başkan Kocaman; “Devletimizi, bayrağımızı önemseyen bir topluluğuz. Hiç bir başkaldırma bir durumumuz söz konusu olmaz. Boynumuzu bükeriz, her şeye şükrederiz. Bu konumda geçtiğimiz süre içerisindeki sıkıntıları el birliğiyle çözeceğimize inancımız tamdır. Allah yardımcınız olsun çıktığınız yolda. başarılar diliyorum” diyerek sözü misafiri olan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç Dr.Tahir Büyükakın’a verdi.

“BERABER ÇOK ÇALIŞTIK”

Sözlerine Gölcük’te kendini evinde hissettiğini söyleyerek başlayan Büyükakın; “Sıcak karşılanmak ayrı bir keyif, heyecan ve çalışma azmi veriyor. Evvelinde beraber çok çalıştık, gerek Gölcük Belediyesi gerek Büyükşehir Belediyesi olarak, gerekse de hükümetimizin Gölcükümüze çok ciddi katkıları oldu. Önümüzdeki süreçtede bu çıta yükselerek devam edecek. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyesinin beraber hareket etmesi ayrı bir sinerji yaratıyor. İki belediyenin koordineli bir şekilde çalışması hem işlleri daha hızlı kararlar alınmasını mümkün kılıyor. Daha isabetli daha kaliteli hizmetler yapılabiliyor. Biz bunun avantajını üç dönem boyunca çok ciddi bir şekilde yaşadık. Kocaeli İl sınırında büyükşehir belediyesi modeli belkide ülkemizin belediyecilik tarihinde en önemli köşe taşlarından bir tanesi” dedi.

“ÇITAYI DAHA DA ARTTIRACAĞIZ”

Büyükakın; “Yeni dönemde belediyecilikte fark yaratan konulardan bir taneside kentin sivil toplum örgütleriyle, odalarıyla tüm dinamikleriyle beraber yönetilmesi, belediye başkanlarımızında buna liderlik etmesi gerekiyor. Sivil toplumu ne kadar güçlendiri ve onları yönetime katılımını ne kadar arttırırsak biz önümüzdeki süreçte çok daha doğru kararlar alınmasına, işlerin çok daha doğru yapılmasına ve ekonomik vermli çalışılmasına daha da yaklaşmış olacağız. Oradaki çıtayı da arttıracağız” diye belirtti.

“MODEL BİR BELEDİYECİLİK YAPILDI”

Büyükakın, başkan Kocaman’la birlikte hem arama kurtarma münasebetleriyle hemde odanın faaliyetleri dolayısıyla bir çok çalışmalar yaptıklarını dile getirerek; “Ortak akıl olunca gerçekten berekette oluyor. İnsanın elini yıkayabilmesi için bile diğer eline ihtiyacı var. El şaplatmamız için ikisini birden kullanmaız gerekiyor. Bu örnekle yola çıkarak senkronizasyonu sağladığımız takdirde, bu kentte çok dha güzel bir senfoni çıkacak, bu kent burada kazanacak inşallah! Ortak akılla katılımcı bir şeklide sivil toplumun gücünüde arkamıza alarak yönettiğimizde daha hayırlı hizmetler olacak. Model bir belediyecilik yapıldı. Bu konuda model olma vasfımız devam edecek. İnşallah başka yerlere de örnek olacak.

“İŞ KÖTÜYE GİDECEK AĞZINI DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Esnafın yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu dile getiren Büyükakın, yılbaşından itibnaren, yeni ekonomik tedbir paketlerinin açıklanacağını ve bununla ilgili hazırlıkların yapıldığınuı belirtti. Aday Büyükakın; “15 Temmuz’dan sonra ülkemize yapılan ekonomik darbe girişimidir. sadece ekonomik sebeplerle izah edilebilecek bir yanı yok bunun. Psikolojik ve geleceğe dönük beklentiler, ekonominin nereye doğru gideceği noktasında çok ciddi bir işaret veriyor. Biz kötümser olursak, acaba ne olacak diye paniğe kapılırsak, bir şey olmayacaksa bile olur. Sıkıntı var evet, ama biz “sıkıntı var eyvah, dolar 6 lira oldu, 10 lira olacakmış” deyip harcamalarımızı durdurusak normalde bir şey olmayacak ekonomi bile krize girer. Büyük küresel spekülasyonlara karşı bizim uyanık olmaya devam etmemiz lazım. Türkiye’de hiç bir kriz bir yıldan fazla sürmüyor. Krizden ne kadar çabuk çıkılacağını belirleyen şey, bizim pskolojimizi düzeltmemizle alakalıdır. Alışverişi durdurursak normalde sıkıntı çıkmayacak bir ekonomi bile sıkıntıya girer. Bizim ekonomimizin gerçek dinamiklerinde krize sebep olabilecek bir temel yok! Bunu Ekonomi hocası olarak söylüyorum. İş kötüye gidecek ağzını değiştirmemiz lazım! Ekonominin üretici dinamiklerinde bir sıkıntı yok!” dedi.

“DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ”

Ekonomik olarak tedbirler alındığını dile getiren Büyükakın; “Gerek piyasaların rahatlaması adına gerekse özellikle İnşaat alanında 70 alt sektörlere dönük ekonomik paketler hazırlanıyor. 2019 Ocak ayından itibaren asgari ücret düzenlemeleriyle hemde diğer uygulamalarla ekonomi hızlı bir şekilde kendini toparlamaya başlar. Baharda da itibaren de sıkıntı çözülür diye bekliyorum. Aslolan ekonomimize ve kendimize güvenmemiz. Diz çökmeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 43 = 53