HAYATTAYKEN KIYMET BİLMEK LAZIM!

Gölcük’ün Yazlık beldesinde, yarım asırdan önce  kömür tozu ile başlayan bir hikayenin kahramanı, evet karikatür çizmeye kömür tozu ile başlayan, namı Avrupa’yı saran karikatüristlikten, gazeteciliğe, çizgi film animatörlüğünden tiyatroculuğa kadar uzanan 63 yılını sanata adamış dünyaca ünlü bir karikatürist.

Bizim şansımız ve Kocaeli’nin gururu dünyaca ünlü ama içimizden biri, değeri kelimelerle sayfalarla anlatılamayacak kadar portföyü olan bir sanatçı.

Çizmeye devam ediyor,  Yazlık’taki meyva bahçeleri ile çevrilmiş şirin evine şimdi bir ofis yaptı. Orada çiziyor. Aşk’la yapıyor işini, hiçbir karşılığı olmadan çiziyor karikatürlerini. O naif tavrıyla teşekkür ve emeğine saygı o karikatürlerin karşılığı oluyor onda.

Yine hepimizin yakından tanıdığı aslında Beykoz’da İstanbul’da doğan, bitmeyen enerjisiyle durmaksızın çalışan, üreten bir mimar ve mühendis. Dünya kadın liderlerinden biri, yerelde marka yaratıcısı, kültürel miras uzmanı ve aktivisttir. Somatik Koç kavramını tanıtmıştır. Peru’da başlayan hikâyesi onu ABD Beyaz Saray’da Türk uzman olarak çalışmaya kadar taşımıştır.  Birleşmiş Milletler bünyesinde gönüllü uzman eğitimcidir. Kendisini merak edenler için,  günde ortalama dört bin kişinin ziyaret ettiği bir blogu var, takip edebilirsiniz.

İşte bizim dünyaca ünlü karikatüristimiz Yaşar tosun, Dilek Alp’in karikatürünü çizerek sosyal medyasından paylaşıyor. Dilek  Alp,  Tosun’a  o kadar naif bir teşekkür ediyor ki o teşekkürü sizlerle paylaşmak istedik. Hem de ilçemize çok katkıları dokunan bu iki güzel insanı anmak istedik. Hayattayken kıymet bilmek taktir etmek tam da bize göre bir şey çünkü,  siz ilçemize değer katan siz iki güzel insan sizler bizim için çok kıymetli siniz.

Dilek Alp’in Teşekkürü;

En çok bir karikatüristin bakışına güvenirim, onlar dünyayı olduğu gibi görüp, derinlemesine tertemiz analiz edenlerdir. Karikatür sevgimi beni tanıyanlar bilir. Ne şanslıyım ki nefes aldığım kentte dünyaca ünlü bir karikatüristle yaşamam, çalışmam ve kahve sohbetlerim mümkün oldu. Çok sevgili Yaşar Bey’in kentimizde, 60 yıllık sanat hayatında sayısız ödüller, turneler, sergiler açması, Fransa ve Londra’da tüm galerileri kapılarının sonuna kadar kendisine açık olabilmesini sağlayan birikim ve yeteneğe sahip oluşu sadece bir kaç aklıma gelen detay.

Nastassia Kinski, Jean Paul Belmondo, Kirk Douglas, futbolcu Michael Platini karikatürlerini kendilerine çizen bu ayrıcalıklı sanatçının, 2020 Dilek Alp karikatürünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım… Onun gözünde Parisien bir kişilik olmam da ayrıca çok hoşuma gitti.

Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 4