Hastaneye anlamlı ziyaret

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi bugün Kocaeli Sınav Koleji Şahin Kampüsü öğrencilerine ve öğretmenlerine ev sahipliği yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümde yatmakta olan hastaları ziyaret eden öğrenciler, kendilerinin getirmiş oldukları hediyeleri Çocuk hematolojide yatan kardeşlerine armağan ettiler. Kocaeli Üniversitesi Hastane Müdürlerinden Alparslan Okcu ve Gonca İlter programda öğretmen ve öğrencilere eşlik ettiler.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümünden Prof. Dr. Nazan Sarper Kocaeli Sınav Koleji Şahin Kampüsü öğrencilerine bağışçı olmanın yararlarını, kimlerin çocuk hematoloji ve onkoloji hastaları için bağışçı olabileceğini, çocuk hematoloji ve onkoloji hastalarına nasıl davranılması gerektiğini, kemik iliği bağışının kimseye asla zarar vermediğini ve birçok hayatın bağış yapan insanlar tarafından kurtulabileceğinin vurgusunu yaptı, “Her sağlıklı insan 18 ve 55 yaş arasında kendi isteğiyle bağışçı olabilir.”dedi. Prof. Dr. Sarper, Bağış oranının Türkiye de daha fazla olmasını temenni etti.

Bağışçı olmanın vurgusunu yapan Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Prof. Dr. Nazan Sarper geleceğin gençlerine çok iş düştüğünü belirterek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kocaeli Sınav Koleji Şahin Kampüsü öğrencileri sağlıkla ilgili yeni bilgiler öğrenmenin mutluluğu içinde okullarına döndüler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 6