Hastane inşaatı devam ediyor

Yaklaşık bir yıl süren Gölcük Devlet Hastanesi inşaatının zemin güçlendirilmesi tamamlandı. Yüklenici Özge firması, hastanenin üst yapı çalışmasına hızlı başladı.

16 Ocak 2016 tarihinde ihaleye çıkartılan ve yasal sürecin tamamlanmasından sonra yapımına başlanan Değirmendere Yüzbaşılar Sapağında yapılacak 250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi projesinin inşasına, zeminin sağlam olmadığı için başlanamamıştı. Projeyi yürüten Özge inşaat firması, yurt dışından getirilen özel malzemelerle zemin güçlendirmesini yaptı ve inşaat çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başladı. Şantiye şefi Kadir Çakır, “Zemin ile ilgili tüm aşamaları gerçekleştirdik. Üst yapı çalışmasına başladık” dedi.

TEMEL GÜÇLENDİRİLDİ

Gölcük Değirmendere Devlet Hastanesi, 250 yatak kapasite olarak projelendirildi. D-130 Karayolu Değirmendere Yüzbaşılar mevkii eski Migros binası ve civardaki bazı askeri binaların yıkılması sonrasında açılan alanda yapımına başlanan hastane temel işlemleri uzun sürdü. Deprem bölgesi olması nedeniyle yurt dışından getirilen özel malzemelerle temel güçlendirilmesi ve izolasyonu yapıldı. Hastane ile ilgili tüm alt yapı çalışması tamamlandı.

İNŞAATTA AKSAMA YOK

Hastane inşaatını üstlenen Özge inşaat firması şantiye şefi Kadir Çakır, çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi verdi. Çakır, “Hastane binasının yapılacağı alanın zeminin sıkıntılar vardı. Zemin güçlendirilmesi ve izolasyonu için yurt dışından malzemeler getirilip zemini güçlendirdik. Zemin ile ilgili tüm aşamaları gerçekleştirdik. Hastane inşaatının üst yapı çalışmasına başladık. İşin bitiş süresi 750 gün. Bu sürenin dolmasına daha çok var. Hastaneyi verilen süre içerisinde tamamlamaya gayret göstereceğiz” ifadesini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

44 + = 49