HASAN BAT GÜVEN TAZELEDİ

Gölcük Engelliler Derneği 6. Olağan Kongresi gerçekleşti.

6.Kocaeli Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin kongresi dün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Tek aday olarak kongreye giden mevcut Başkan gövde gösterisi yaparak güven tazeledi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Tektaş, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kadın Kolları başkanı Saime Yelken, AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Esnaflar ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Başkan Yardımcısı Tuncay Yıldız, THK Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ile birçok engelli vatandaşlar ve aileleri katılım sağladı. Kongrede Divan Başkanı Necmi Kocaman seçildiGölcük Engelliler Derneğinin 6.ncı olağan genel kurulunda Divan Başkanlığına Necmi Kocaman Divan üyeliğine Tuncay Yıldız ve Belgin Abanoz oy birliği ile kabul edilerek seçildi.

KONGREDE 3 YILLIK FAALİYET RAPORU OKUNDU

Divan’ın oluşturulması ile kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanı Necmi Kocaman’ın gündeme oylamaya sunması ve oy birliği ile kabulünün ardından Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat Faaliyet Raporu ile birlikte dernek çalışmaları hakkında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Bat konuşmasında, “Tüm engelli bireylerimizi bedensel, görme, işitme, zihinsel, hafif mental gurupları olarak gölcük belediyesi engelsiz yaşam merkezi bünyesinde aynı çatı altında topladık. Engelliler Haftasında geleneksel hale getirdiğimiz Uçurtma Şenliğini tüm Türkiye’ye tanıttık ve 5. uçurtma şenliğimizi Bin 500 katılımla yaptık. Derneğimiz bünyesinde toplanan mavi kapak kampanyamızdan ihtiyaç sahibi olan 200 manüel tekerlekli sandalyemizi dağıttık. Gölcük’te yaşayan engellilerimize ihtiyacı olan 50 adet akülü sandalyemizi Gölcük halkımız ve hayırsever iş adamlarımıza ulaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.  Her yıl Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde farklı kurslar açarak 300 engellimizin yıl boyu kurslardan faydalanmasını sağladık. Spor olarak bedensel engellimize lisanslı olmak kaidesiyle okçuluk kursumuzu açtık ve yarışmalara girmeleri için hazırlıklarımız ve haftada iki gün idmanlarımızı yapıyoruz. Yine görme engelli bireylerimize bilgisayar, Braille kabartma kuran kursu, satranç, dini temel bilgiler kursları açtık. Görme engelli kardeşlerimize futsal salon futbolu takımı kurduk ve 2019 yılında Görme Engelliler Futsal Ligine katılacak takımımızı hazırladık. Bu takımımızı Mevlüt Abi sayesinde kurduk ve kendisi takımın başında duruyor. Buradan kendisine de çok teşekkür etmek istiyorum. Yine Türkiye’de ilk olarak Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde e-kpss engelli kamu personeli seçme sınavı kursu Halk Eğitim merkezimiz işbirliğiyle başlattık. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Gölcük Anıtpark’ta vatandaşımızla bizde varız dedik ve bu işin engeli olmaz diyerek en önde durarak vatanımıza sahip çıktık. Ben o gün beni yalnız bırakmayan tüm engelli kardeşlerime ve ağabeylerime çok teşekkür ederim” dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAYLIĞI İÇİN DESTEK BEKLEDİ

Başkan Bat konuşmasının devamında, “ Gölcük Belediyemizde yıllardır beraber çalıştığımız Abi demek istiyorum. Mehmet abimizden Allah razı olsun. Şimdi bayrağı devretmeye hazırlanıyor. Gölcük Belediye başkan Adayımız Ali Yıldırım Sezer Bey ile meclis için bende bu davaya baş koydum. İnşallah katkımızın olacağını biliyorum ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.   Ellibeş, “Bu bir veda değil, ben her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğim” Başkan Bat’tan sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş 3 dönemdir yürüttüğü Belediye başkanlığı görevi sürecinde her zaman Gölcük’te bulunan engellilerin yanında olduklarını ifade ederek, “ Biz Gölcük Belediyesi olarak Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Gölcük’e kazandırdık ama oraya yaşam veren sizler oldunuz. Ben görevim sürecinde hep sizlerin yanında oldum. 31 Mart seçimlerinde bu bayrağı inşallah adayımız Ali Yıldırım Sezer’e devredeceğiz. Tabi bu bir veda değil, ben her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğim. Kongrenizin yeniden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 “BULUNDUĞUMUZ HER NOKTADA ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İLE BİRLİKTE OLDUK”

Başkan Ellibeş’ten sonra söz alan AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında, “ Bizler engelli arkadaşlarımız ile sadece seçimden seçime değil her zaman bir arada olduğumuzu engelli arkadaşlarımız biliyor. Gölcük engelliler konusunda son derece şanslı bir ilçemiz. Bunda da Gölcük Belediye başkanımızı Sayın Mehmet Ellibeş’in yapmış olduğu pozitif ayrımcılığın çok büyük önemi var. Gölcük Kent Konseyi üyesi olduğum için Belediye başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’in Gölcük Engelliler Derneği adına yapmış olduğu çalışmalarını ve faaliyetlerini yakından takip etme fırsatım oldu. Çıtayı çok yukarı koydu. Bu çıtayı daha da yukarı çıkaracağımıza inanabilirsiniz. Ben bir konudan da bahsetmek istiyorum. Sayın Milletvekilim ile ben iyesi olmaktan gurur duyduğumuz Baro’da engelli hakları komisyonumuz var. Allah nasip etti o komisyonun kurulması için teklifi ben vermiştim. Arkadaşlarımız o günden sonra çok güzel işlere imza attılar. Bulunduğumuz her noktada engelli kardeşlerimiz ile birlikte olduk. Önlerindeki engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa yapmayı kendimize görev bildik. Bundan sonra önümüzde de 31 Mart seçimleri var. İnşallah sizlerin desteği ile sevgili başkanımız Mehmet Ellibeş’in bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetleri aynı şekilde ve daha da ileriye taşıyarak devam etme niyetindeyiz. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Sözlerimi sonlandırırken kongrenizin hayırlara vesile olmasın temenni ediyorum” dedi.

 “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİMİZ İLE ENGELLİLERİMİZ SOKAĞA ÇIKTI”

Kongrede son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, “ Öncelikle 6. Olağan kongrenizin hayırlara vesile olmasın temenni ediyorum. Her zaman diyoruz Gölcük bizim memleketimiz diyoruz. 1999 yılı depreminde Gölcük’te binlerce şehitler verdik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi depremde şehit olan vatandaşlarımız kadar engelli kalan vatandaşlarımız da oldu. İşte bu engelli vatandaşlarımız ve Gölcük’te ikamet eden tüm engelli vatandaşlarımızın bir çatıda toplandığı çok güzel bir Engelsiz Yaşam Merkezi’miz var. Önceden benim engelli vatandaşım eve mahkumdu. Onunla birlikte annesi babası çocukları da eve mahkumdu. Şimdi Engelsiz Yaşam Merkezlerimiz ile engellilerimiz sokağa çıktı. Artık haklarını biliyorlar. Tabi bunda en büyük etken dernek başkanlarımız oluyor. Ben bu vesileyle yeniden kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DENETİM VE YÖNETİM KURULU RAPORLARI İBRA EDİLDİ

Gelir Gider raporlarının okunmasının sonrasında Divan Başkanı Necmi Kocaman Derneğin Denetim Raporunu okudu Derneğin Yönetim kurulu ve Denetim Kurulu dernek üyelerince oy birliği ile ibra edildi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU LİSTELERİ BELLİ OLDU

Kongreye tek başkan adayı olarak katılan Gölcük Engelliler Derneği Mevcut Başkanı Hasan Bat’ın,

Yönetim Kurulu Listesi’nde Asil; Hasan Bat, Dinçer Koç, Mevlüt Önerbay, Muhammet Demir, Münevver Karal.

Yedek; Mehmet Kamış, Serap Duraktepeli, Salih Selçuk Doğan, Burak Can Akın, Elif Güneş.

Denetim Kurulu

Asil; Abdullah Kosif, Ramazan Şerit, Serkan Başoğlu.

Yedek; İlkay Karakuş, Feray Kuru, Cüneyt Silvan

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

91 − = 90