HARB-İŞ AYAKTA! BÜYÜK TEPKİ VAR

Sakarya Tank Fabrikası’nın özelleştirileceği açıklamasından sonra Harb-İş Sendikası camiasından tepkiler artarak devam ediyor. Bugün Gölcük’te kitlesel bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Turhan Yıldız, yarın Sakarya Gar Meydanı’nda saat 18.00’de Harb-İş üyeleriyle kararı protesto için meydanda toplanacaklarını açıkladı ve zehir zemberek sözlerle özelleştirme kararını eleştirdi. 

Sakarya Tank Fabrikası’nın özelleştirileceği açıklamasından sonra Harb-İş’te tepkiler artarak devam ediyor. Harb-İş Gölcük Şube Başkanı Turhan Yıldız özelleştirme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMA

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 20 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı karar ile sendikamızın örgütlü olduğu Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrika Genel Müdürlüğü’ne ait, Sakarya Arifiye’de bulunan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işyeri maalesef özelleştirme kapsamına alınmıştır.

‘DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR’

Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler söz konusu karar olan 1.Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün 25 yıllığına işletme hakkı, özel sektöre devredilme kararını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Kurulduğu 1975 yılından bu güne Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Sanayii’ne ciddi katkıları bulunan bu işyerimizin ani bir kararla özelleştirme kapsamına alınması ve bu karar ile ilgili hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması, 714’ü işçi olmak üzere toplam 927 personeli derinden üzmüştür.

‘BU KARARDAN DÖNÜNÜZ’

Savunmada  yerlilikten dem vuranlar, işçilerimizle gurur duyuyoruz diyenler, Harb-İş sendikasını yere göğe sığdıramayanlar biliniz ki Sakarya ayağa kalktı. 3-5 bürokratın şahsi heveslerine, ülke savunmasının kaderi teslim edilemez. Bu teslimiyetçi anlayıştan ve bu yanlış karardan dönünüz. Bizlere tatminkar açıklama yapılana kadar ve bu karardan dönülene kadar tüm üyelerimiz ile geleceğimize sahip çıkmak için her türlü hukuki yolları ve üretimden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanacağız.

‘TASVİP ETMİYORUZ’

Sakarya’daki göz bebeğimiz olan, 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü ve tüm personeliyle ve Fırtına Obüsüyle, Afrin’de, Elbab’da, Cerabbus’ta tarih yazmış Türk Milleti’nin göğsünü kabartmıştır. Geçmişi başarılarla dolu bu iş yerimizin Millileşme’ye katkısı ortada iken, yapılamayan ve yapılamaz diye düşündüklerini ne varsa yapıp üretmiştir. Şimdi bu imkan ve kabiliyeti yok etmenin peşine düşerek, ‘Sizler bakım merkezisiniz, üretim yapamazsınız’ diyerek atıl ve zarar eden bir kuruluş gibi muamele görmesini asla tasvip etmiyoruz.  Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu özelleştirme kararı sıradan bir karar olmadığı ve bunun peşi sıra geleceğini çok iyi biliyoruz. Bizlere rahat olun, sizlere bir şey olmaz diyenleri de çok iyi biliyoruz. Askeri fabrikalardan elinizi çekiniz. Çekmediğiniz sürece bizlerden çekeceğiniz var. Biz diyoruz ki: ‘Askeri fabrikalar milli servettir, askeri fabrikalar Türk Milleti’nin namusudur; askeri fabrikalar işçinin ve emekçinin evidir; askeri fabrikalar geleceğimizdir, namusumuzdur’. Geleceğimizle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz.

‘DİLLERİ TUTUŞMUŞ’

Türk Harb-İş Sendikası olarak; Savunma Sanayisi’nin Millileşmesi ve iş gücü durumu ile üç adet çalıştay yapılarak askeri işyerlerinin ülke savunma sanayisine katkıları ve askeri işyerlerinin  günümüz dünyasında ne kadar önemli olduğunu tüm kamuoyu ile paylaşarak ülke gündeminde devamlı sıcak tutarak askeri fabrikamız ve ülkemizin vazgeçilmezi olması için çaba sarf ettik. Bizlere alkış tutanların şimdi dilleri tutulmuş, Milli Servetimizin şahsi ikballerine alet etmektedirler.  Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gücümüz birliğimizdedir. Zafer, direnen emekçinin olacaktır. Bugün Sakarya Gar Meydanı’nda ilk eylem ve kıvılcım bugün itibariyle ateşleyeceğiz” diyerek basın açıklamasını tamamladı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 21 = 22