EYT’LİLER SAHAYA İNİYOR..!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) 15 Haziran’da İstanbul Kartal’da yapacağı “Kıdem Tazminatı ve Emeklilik Hakkı” mitingine emeklilikte yaşa takılanlar da davet edildi.

DİSK, İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak yenileme seçimleri öncesi meydana iniyor.

DİSK, 15 Haziran’da Kartal’da yapılacak “KIdem Tazminatımıza ve Emeklilik Hakkımıza Sahip Çıkıyoruz” mitingine katılım için Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (EYTSYDD) resmi yazı gönderdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da EYT’nin mitingin ana konularından biri olacağını söyledi.

Kanal B’de açıklamalarda bulunan Çerkezoğlu, EYT konusunda şunları söyledi:

“EYT konusunda tutumumuz çok net. EYT’li arkadaşlarımız dernek çatısı altında örgütlendi. Sendikalarıma üye olan binlerce EYT’li arkadaşımız da var. Biz de DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar olarak bu sürecin başından itibaren içindeyiz. EYT, çok ciddi bir mağduriyet. Emeklilik sisteminin piyasaya açılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir mağduriyet. Bu mağduriyet derhal giderilmelidir. EYT sorunu hemen çözülmelidir. Bunun çözümü son derece de basittir. Bu konuda siyasi iktidarın inadından ve sermayenin talepleri doğrultusunda ortaya koyduğu tutumundan vazgeçmesi çağrısını bir kez daha yapacağız. Hem EYT sorununun çözülmesini hem de bütün emeklilerin hayatının sonuna kadar insanca yaşayabileceği ücrete ve sosyal ve sosyal haklara kavuşması gerektiğini bir kez daha ifade edeceğiz. Emeklilik çok temel bir hak bir yurttaşlık hakkıdır, devletin de temel sorumluluğudur.”

Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, davet edildikleri bu mitingle ilgili bir açıklama yayımlayarak, İstanbul’daki buluşma noktalarını açıkladı. Özüpak, “15 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de pankart, tişört ve bayraklarımızla Kartal Tren İstasyonu’nda buluşuyoruz. ‘Kıdem tazminatıma dokunma ve emeklilik hakkımıza sahip çıkıyoruz’ mitingine katılımlarınız önemli. ‘Hakkım’ diyen herkesi bekliyoruz. Sen varsan bir fazlayız ve daha güçlüyüz” dedi. Özüpak, kendilerine gönderilen miting davetiyesini de yayımladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 9