HALIDERE AS ELMASLAR İDDİALARA CEVAP VERDİ: “KURALSIZ HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ”

 

 

 

 

 

Gündem de olan Halıdere’de bulunan ve 2005 yılından günümüze faaliyette bulunan As elmaslar Taş Ocağı Sahibi İlhan Elmas Gölcük basını ile bir araya geldi ve gündem de ki iddialara cevap verdi. Elmas bölgede heyecan olmadığını, kimsenin arazisine zarar vermediklerini, kendi arazilerinde bu işi yaptıklarını dile getirip, biz burayı açarken, arazileri Halıdereliler’den aldık” dedi. Elmas ayrıca taş ocağının faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi.

 

 

 

 

2005 yılında açılan, bir süredir kapanıp, kapanmayacağı noktasında gündem de olan, inşaat sektörü için bölgenin önemli işletmesi Halıdere As Elmaslar Firmasının sahibi İlhan Elmas Gölcük basını ile buluştu ve yaşanan süreci tüm çıplaklığı ile anlattı.

SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ BİR İŞLETMEYİZ

Elmas açıklamasında şunları söyledi: “Bizim maden ocağımız çalışmadığı takdirde Hereke’den 35 TL’ye malzeme geliyor. Bizim buranın kamyoncusu 8,9 TL’ye aldığı malzemeyi 15, 16 TL’ye Gölcük’e ve çevre ilçelerin inşaatçılarına satılıyor.  Hereke’de bu malzeme yerinde 16,17 TL. Yol masrafları ile birlikte 35 TL’yi buluyor. Bizim burada 70 tane insan çalışıyor. Bu sektör için önemli bir masraf doğurur, insanları ticaretini etkiler” dedi.

KENDİ ARAZİLERİMİZDE BU İŞİ YAPIYORUZ

Bizim burada orman alanı izinli 74 dönüm arazimiz var 2037’ye kadar ruhsatımız var diyen Elmas ayrıca şunları söyledi: “Bunun yanında 180 dönümde tapulu yerimiz var. Kendi alanımızda işimizi yapıyoruz. Kimsenin yerine girmiyoruz. Yerine sıkıntı olanlar zaten bizi mahkemeye verdi, tazminatını aldı, bu da en doğal hakkıdır. Zaten bizim malzeme çıkardığımız yer tamamen kendi arazimiz. Biz burayı 2005 yılında kurduk. Arazileri de Halıdereliler’den aldık. O zaman 15 kamyon Halıdereliler’den çalışıyordu. Biz burada her hangi birinin arazisine girsek yada zarar versek dava açar, tazminat alır, öyle bir durum yok. Bunların hepsi dedikodu ve art niyetli insanların yaptığı söylemler” ifadelerini kullandı.

HEYELAN DİYE BİR DURUM YOK

Elmas açıklamasının devamında ise, “Ben size burayı gezdirdim. Heyelan diye bir durum yok gözlerinizle gördünüz. Bizim her şeyimiz izinli, devletimiz ne derse onu yapıyoruz. 2037’ye kadar ruhsatımızı almışız. Zaten burası orman alanı bile değil, çalılık. Her türlü alt yapımımızı yapmışız. Ne ortalığa bir toz gidiyor, toz indirme makinemiz var, ne de suyu kirletiyoruz, arıtma tesisi kurmuşuz. Sonuç olarak bu malzemenin bir yerden çıkarılması gerekiyor. Neden bu malzeme 35 TL’ye Hereke’den Gölcük’e gelsin” şeklinde konuştu.

“TAŞ OCAĞIMIZIN KAPANMASI DİYE BİR DURUM YOK”

Elmas son olarakta, “Ben zaten karar verdim 5 yıl daha buradayım. Bugün taş ocağımızın kapanması diye bir durum söz konusu değil. Bizde gerekli başvuruları yapıyoruz. Yakında tekrar çalışmaya başlayacağız. Benim sizden ricam gerçekleri yazmanız. Burada arazisi olmayanlar neden olduğu bilinmez en çok konuşanlar. Bu taş ocağı yeni kurulmadı. Zamanında hangi şartlarda kurulduğu, kimlerden arazilerimizi aldığımızda ortada. As Elmaslar Firması olarak spor kulüplerimize, derneklere, sosyal ve kültürel hayata her zaman destek oluyoruz. Vardan fayda var, yoktan yok” diyerek sözlerini noktaladı.  Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

29 − 25 =