YKS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM tarafından YKS oturumları soru kitapçıkları ve cevap anahtarları dün akşam erişime açıldı. YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayınlanmasının ardından TYT, AYT ve YDT soru ve cevapları osym.gov.tr adresinden linklerle paylaşıldı. 27-28 Haziran Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) oturumlarının tamamlanması ile birlikte gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrilmişti. Sosyal medya hesabından yapılan duyuru ile meraklı bekleyiş sona erdi. İşte YKS 2020 soru ve cevaplarının bulunduğu erişim sayfaları

Üniversite adayları, YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ni (TYT) 27 haziran’da , ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sorularını 28 haziran’da

Son oturum olan ve saat 15.45’te başlayan YDT, 120 dakika sürdü.

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılan sınavda toplam 80 soru yer aldı. Yüz yüze eğitim gördükleri konulardan sorumlu olan 2020-YKS adaylarına 12. sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmadı.

27 Haziran’da başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu, Yabancı Dil Testi’nin de yapılmasıyla sona erdi. Sonuçlar, 28 Temmuz’da açıklanacak.

27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 2