Hakim ve savcılara veda gecesi

 

 

 

 

 

 

 

Gölcük Adliyesi’nde görev yapan ve HSK kararnamesiyle birlikte tayin olan 3 savcı ve 3 hakime Yazlık Ilıca’da veda yemeği verildi

 

HSK Kararnamesiyle birlikte Türkiye’de olduğu gibi Gölcük Adliyesi’nde görev yapan hakim ve savcıların da yerleri değişti. Bu çerçevede 3 savcı ve 3 hakime Yazlık Ilıca’da veda yemeği verildi. Gölcük Başsavcılığı tarafından düzenlenen veda yemeğine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli’den İstanbul’a tayini çıkan Başsavcı Mehmet Ali Kurt, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Kocaeli Barosu Başkan Vekili Av. Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlivan, Gölcük Müftü Vekili Adnan Yıldız ve Adliye personeli katıldılar.

 

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYACAKTIR

Tayini Cizre’ye çıkan Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, yaptığı konuşmada, “Bir yıl çabuk geçti ve hızlı geçti. Devraldığımız mirası tamamlamak için hızlı bir geçiş süreci yaşadık ve yakın bir zaman içerisinde de tayin yerimi öğrendim. Buradan öncelikte eşime teşekkür ediyorum. Bana maddi ve manevi desteğini esirgemedi. Daha sonra Kocaeli Başsavcıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gölcük potansiyeli yüksek olan bir bölgemizdir. Ben burada elimden geleni yaptım. Yeni gelecek meslektaşım taş üstüne taş koyacaktır. Kendisine görevinde başarıları diliyorum. Ben Cizreye gidiyorum, herkesi bekliyorum” dedi.

HERKESİ BEKLİYORUM

Daha sonra tayini Yalova’ya çıkan Cumhuriyet Savcısı Medet Akcan, “Bizler Gölcük Adliyesi’ne geçirdiğimiz süreçte çok memnun kaldık. Ben Başsavcım ile sınıf arkadaşıyım. Kendisiyle birlikte çalışma fırsatı buldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim yeni tayin olduğum Yalova iline gidiyorum, yolu düşen olursa bizleri ziyaret ederse çok memnun kalırım. Bu organizeyi yapan tüm adliye personeline, savcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra hakim olan eşi Eda Akcan ise kısa konuşmasında, “Ben buraya eşim ile birlikte geldim. Gölcük’ü çok sevdik. Tüm herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, herkesin yeni görev yerlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

DEĞİŞİK İLLERE GİDİYORSUNUZ

Daha sonra Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşma yaptı. Altıntaş, “Bugün burada yaptığınız görev ile bizlere güç veriyorsunuz. Başsavcımız burada güzel çalışmalar yaptı. Başsavcımızın genç dinamik bir kişiliği ile ileride çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Burada diğer hakimlerimiz ile de çalıştık. Eda hanımla seçim zamanında birlikte çalıştık. Kendisine yeni yerinde başarılar diliyorum. Gölcük’te görev yapmak farklı, bizler birçok tayinler gördük, inşallah bundan sonra daha iyi tayinleri görürsünüz. Aileniz ile birlikte yeni yerinizde başarılı çalışmalar diliyorum. Son olarak da burada kurumlar arasında da güzel çalışmalar yaparak Gölcük’te asayiş konusunda da büyük başarılara imza attık. Bu güzel çalışmalardan dolayı da bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

İZ BIRAKTILAR 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de, “Farklı vedalarla bir araya geliyoruz. Her gelen ve giden bir iz bırakarak gidiyorlar. Bize düşen görevleri yapıyoruz. Asli görev yapan sizlersiniz. Büyük özveriyle çalışan ve adaletli bir karar veren insanlarsınız. Savcı ve hakimlerimiz hakkın ve hukukun içerisinde güzel çalışmalara imza atmışlardır. Kurumlar arası ilişkiler hep üst yüzeyde olmuştur. Gölcük’te de böyle bir özelliğimiz var. Buraya gelen savcı ve hakimlerimiz her zaman iyi izler bırakmışlardır. Kendilerine gittikleri yeni yerlerinde güzel başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

 

DEVLETİN TEMELİ ADALETTİR

Kocaeli Barosu Başkan Vekili Ali Yıldırım Sezer ise, “Bu akşam Gölcük adliyesinde görev yapan savcı ve hakimlerimize veda yemeği için bir araya geldik. Görevin ne kadar önemli olduğu, devletin temeli adalet, adaleti yerine getiren ise hakimler ve savcılar. Bizler de savunma olarak hakim ve savcılarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SAVCI VE HAKİMLERE PLAKETLERİ VERİLDİ

Gölcük Adliyesi’nde görevli savcılar Medet Akcan, Mehmet Kahye, Mehmet Emin Taslak ile hakimler Eda Akcan, Neslihan Üner Kahye, Ümran Ertekin Karakan’a konuşmaların ardından plaketleri sunuldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

60 − 54 =