HAFRİYAT ALANLARI 9 BİN AĞAÇLA YEŞİLLENDİ

 Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içerisinde il genelindeki 4 dolgu alanına yaklaşık 9 bin ağaç dikerek yeşillendirdi.

 

 Yeşile ve doğaya önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından doldurularak kapatılan dolgu sahalarına ağaç dikerek yeşillendiriyor. İnşaat atığı ve hafriyat toprağı gibi malzemelerin dolgu alanlarında düzenli bir şekilde yığılmasından sonra ağaç dikiminin yapılması çevre görseli acısından önem arz ediyor. Bu kapsamda Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı 2018 yılı içerisinde il genelindeki 4 dolgu sahasına yaklaşık 9 bin ağaç dikimi gerçekleştirdi.

4 HAFRİYAT ALANI YEŞİLLENDİ

Kocaeli’ye park, bahçe ve mesire alanlarını kazandıran, vatandaşlara aileleri ile vakit geçireceği alanlar sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üzerine toprak serilerek kapatılan hafriyat dolum sahalarını da yeşillendirmeyi ihmal etmiyor. Öyle ki dolum sahaları dikimi yapılan ağaçlar ve çevre düzenlemeleri ile mesire alanına dönüşüyor.

9 BİN AĞAÇ

Çalışmalar kapsamında 3 bin adet Sepetçi, bin 500 adet Gündoğdu, 3 bin adet Yenikent ve bin 100 adet Tavşanlı dolgu alanlarına ağaç dikimi gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak 9 bin ağacın dikildiği alanlar çevre acısından daha güzel bir görünüme kavuşmuş oldu.

22 FARKLI TÜRDE AĞAÇLAR DİKİLDİ

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri dolgu alanlarının görsel acıdan daha da zenginleşmesi için 22 farklı türde ağaç dikimi gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında Toros Sediri, Dişbudak, Ceviz, Gürgen, Ayva, Akçaağaç, Hurma, İncir, Hünnap, Kiraz, Muşmula, Vişne, Üvez, Akasya, Alev Ağacı, Taflan, Süs Elması, Gold Rider, Leylandi, Meşe, Orman Gülü ve Göknar türlerinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

16 + = 20