Gölcük’ün Sevilen İsmi Şahin, Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanlığına Atandı

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, dernek başkanlığına atanması, emeklilere kira desteğinin verilmesi ve yakacak ile gıda yardımları ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu.

“DEĞERLİ BAŞKANIMI RAHMET VE SAYGI İLE ANIYORUM”

Başkan Şahin, açıklamasında “Öncelikle rahmetli başkanımız, kısa zaman önce aramızdan ayrılan Ali Osman Kılıç’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Gölcük ve derneğimiz bir çınarını daha kaybetti. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ GÖLCÜK ŞUBE BAŞKANLIĞINA ATANDI

Dernek başkanlığına şahsımın atanmasının ardından Türkiye Emekliler Derneği İzmit Şubesi Başkanı Adem Özata ve Mali Sekreteri Adnan Yıldız, hem başsağlığı hem de hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine derneğimiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

“EMEKLİLERİMİZ GİDERLERİNİ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”

Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zor şartlar altında yaşıyor. Birçok giderlerini ödeme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu zorluklardan onları kurtarabilmek ve daha iyi bir yaşam standardı oluşmasını sağlamak için birtakım desteklerin verilmesi gerekir.

“EMEKLİLERİMİZ KIŞI RAHAT GEÇİREBİLİR”

Bunlardan biri de kira desteği olabilir. Aylık geliri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan asgari geçim standardının veya yasal asgari ücretin altında kalan emeklilerimize kira desteği sağlanabilir. Böylece emeklilerimizin bir yükü en azından azaltılmış olur. Düşük maaş alan emeklilerimize bir başka destek de yakacak ve gıda konusunda yapılabilir. Özellikle kış aylarında doğalgazın yoğun kullanımı, faturalara yansıyor. Bunun yanı sıra, market fiyatlarının da yüksek oranda zamlandığı görülmekte. Yine aylık geliri, TÜİK tarafından yayınlanan asgari geçim standardının veya asgari ücretin altında kalan emeklilerimizin pandemi koşullarında yetersiz beslenme ve ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını görebiliyoruz. Bu durumdaki emeklilerimize yakacak ve gıda yardımları sağlanmalıdır. Bu tür desteklerle emeklilerimizin kışı rahat geçirmesi mümkün olabilir” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 15 = 17