GÖLCÜK’ÜN DE MİLLET BAHÇESİ OLACAK

 

 

24 Haziran Seçim Beyannamesi’ni açıklayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İzmit fuar alanı ve diğer 8 alan olmak üzere 9 Millet Bahçesi yapılacağının müjdesini verdi. Gölcük’te askeriyeden alınan 50 dönüm arazi ile mevcut kongre sarayı ve çevresi projeye eklenerek 70 dönüme yakın alana Millet Bahçesi yapılacak ve ilçemizin çarşı merkezi de yeşil ve maviyle buluşacak. Ayrıca ilçemizde yapılacak yeni devlet hastanesi de AK Parti’nin seçim beyannamesinin içinde yer aldı.

 

 

 

AK PARTİ PROTOKOLÜ KATILDI

24 Haziran seçimlerine 12 gün gibi bir süre kalmışken Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, kentimizin gelecek 5 yıl içindeki projelerini içeren seçim beyannamesini paylaştı. Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti protokolü akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, mevcut milletvekilleri ve adayları, ilçe belediye başkanları ile teşkilat üyeleri katıldı.

SEÇİMDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ

24 Haziran seçimlerinin erken değil, çok erken bir seçim olduğunu belirterek söze başlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şu açıklamalarda bulundu: “Bu seçimi de alnımızın akıyla kazanacağız. Herkes az sabretsin, 12 gün sonra millet herkesin karnesini herkesin eline verecek. Siyaseti sadece polemik olarak yapmaya çalışıyorlar. Bir miktar polemik siyasete renk katar ama ülkeyi yönetemez pozisyonuna getirir. Kıraathane ve kahvehane arasındaki farkı bilmiyorlar.

HİZMET SİYASETİ YAPIYORUZ

Bizim siyasetimiz hizmet, siyaseti. Her seçim döneminde projelerimizi halkımıza sunduk. Halkımız da girdiğimiz her seçimde bizden desteğini esirgemedi. Açıklanan projelerimiz, kentimizde yapmak istediğimiz projelerin tamamı değil. Projelerimizin bir kısmını da yerel seçimlere sakladık. 1 Kasım beyannamesini ve yerel seçimlerin beyannamelerinin sıkı sıkıya takipçisi olduk. Hangi projeler tamamlanmış, hangilerinde eksiklikler var diye seçime kadar en az 3 kere belediye başkanlarımızla bir araya geldik.

YÜZDE 76’SINI TAMAMLADIK

Seçimin üstünden 2 buçuk gibi bir yıl geçti. 4 yıl diye belirttiğimiz beyannamenin yüzde 76’sını tamamladık. Bunun yüzde 24’ünden de vazgeçmiş değiliz. Beyannamemizin arkasındayız. Osmangazi Köprüsü’nü söylemeye gerek yok. Bilişim Vadisi’nin birinci etabı tamamlandı. Diğer etaplar için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gebze Anibal Kavşağı hayata geçti. Darıca Farabi Hastanesi eğitim araştırma olarak hayata girdi. Yakında kadro atamaları olacak. Dev adalet saraylarını bitirdik.

KUZEY VE GÜNEY OTOYOLU YAPILIYOR

Gebze- Darıca metromuzun ihalesi yapıldı. Yakında başlıyoruz. Maliyetini ise Büyükşehir Belediyesi kendisi karşılayacak. Akçaray’ı uzatacağız. Gebze- Sabiha Gökçen arası hızlı treni hayata geçireceğiz. Kuzey Marmara Otoyolu’nun inşası tüm hızıyla devam ediyor. Güney Marmara Otoyolu’nun projeleri hazırlanıyor. Proje üzerinde çok değişiklik yaptık ve maliyeti attırdık ama yine de kentimizi bölmemiş olacağız. İzmit- Kandıra Yolu tamamen bitti. Yakında cezaevinden başlamak üzere bölünmüş yolu bitireceğiz.

İZMİT FUAR ALANI MİLLET BAHÇESİ

Şehir Hastanesi Kocaeli’ne çok ciddi bir değer katacak. Kuruçeşme’deki trafik ışıklarını kaldırıp, sahille buluşturacak gişe girişlerinin olduğu yeri düzenleyeceğiz. Millet Bahçesi bizim kadim medeniyetimizde var olan bir kavramdır. Sıradan bir bahçe değildir. İzmit Fuar Alanının Millet Bahçesine dönüştürüyoruz. Fuar alanı rant olacak, birilerine peşkeş çekilecek diyenlere cevap olur. Düğün alanlarını elden geçireceğiz. Gebze Kışlamızın bir kısmını askeriyeden büyükşehir belediyemiz aldı. 600 dönümlük alanın bir kısmını kamu ihtiyaçları, eğitim ve bir büyük camii olarak kullanacağız. Bu alanı konut olarak değerlendirmeyeceğiz. 910 dönümlük askeri alan olan Darıca’da Millet Bahçesi olacak. 200 dönümlük Hünkar Çayırı’nda da Millet Bahçesi yapacağız. İçerisinde bir müze de olacak. Kartepe’de askeri alana da Millet Bahçesi yapacağız.

TOPLAMDA 9 MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Başiskele Seymen Kışlası da millet bahçesi olacak. Derince askeri hastanenin olduğu alana kamu kuruluşunu, arkada kalan hastaneyi onaracağız. Ortada kalan 100 dönümlük alanı da millet bahçesi yapacağız. Dilovası Bayrak Tepe’ye ve Gölcük donanmanın yanında bulunan lojmanları tamamen yıkacağız ve o alana millet bahçesi yapacağız. Gebze taş ocakları kentimizin kanayan yarası. Gebze ve Hereke taş ocakları bölgesini tamamen taşıyoruz. Bu alanlara SEKA Park gibi bir park yapacağız.

3’ÜNCÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YAPILACAK

Kocaeli’nin iki tane devlet üniversitesi var. Cumhurbaşkanımızla değerlendirdik. Kocaeli üçüncü bir üniversitesine kavuşacak. Kartepe’ye adliye sarayımızı inşa edeceğiz. Milli Mikroçip Fabrikası kuracağız. Kandıra Gıda İhtisas OSB ile ilgili mahkeme sürecimiz tamamlandık. Artık bu alana OSB’mizi kuracağız. Derince Eğitim ve Araştırma binamızı tamamen yenileyeceğiz.

CEZAEVİ EĞİTİM KAMPÜSÜ OLACAK

Necati Çelik Devlet Hastanemizi büyütemiyorduk. Şimdi eski Migros dediğimiz alanda 300 yataklı bir hastane Gölcük’e kazandıracağız. Çayırova’ya yeni bir hastane yapacağız. Körfez Devlet Hastanemize yeni bir ek bina yapacağız. Cezaevini kaldıracağımızı 2007 seçimlerinde taahhüt etmiştik. O alanı eğitim kampüsü yapacağız demiştik. İzmit Lisemizi buraya taşıyoruz. Mevcut yer de İzmit Ortaokulu olacak. Gazi Lisemizi kütüphane yapıp, liseyi cezaevi alanına taşıyoruz.

DARICA’YA GENÇLİK KAMPI

Kız meslek lisesini de cezaevinin olduğu alana taşımayı düşünüyoruz. 50. Yıl Ortaokulumuzun olduğu yerin kapalı otopark olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Perşembe Pazarı’nı kent meydanına çevireceğiz. Perşembe Pazarı demişken, kimsenin belimizi bükemeyeceği bir miting yaptık. Kandıra Kent Meydanı yaptık. Gebze- Körfez ve Dilovası’na tır parkı yapacağız. Roman kardeşlerimizi güzel bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri için bir proje gerçekleştiriyoruz. Darıca’daki askeri alana millet bahçesinin yanında gençlik eğitim kampı yapacağız.

KEV TESİSLERİ SPOR MERKEZİ OLACAK

Kocaelispor kentin bir marka değeri. Kocaelispor çok kötü yönetildi. Kocaelispor başkanımız Bahri Yavuz’un cesur tavrı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın yoğun mesai ile borçların çoğundan kurtuldu. KEV Tesisleri, Kocaelispor’un tekrardan ayağa kalkması için bedeli karşılığında büyükşehire devredildi. Konut yapılacak dendi ama biz burayı spor merkezi haline getireceğiz. Çöp Fabrikası’da son 5 yıllık dönem içerisinde hayata geçireceğiz.”

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 − 31 =