GÖLCÜK’ÜN ACILARINDAN VE KAYIPLARINDAN DOĞAN GESOTİM’E FORD OTOSAN BU MÜJDEYİ VERİR!

1999 yılında 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece saat 03:02’de meydana gelen Kandilli Rasathanesi tarafından 7.8 olarak açıklanan resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanmanın olduğu, 505 kişinin sakat kaldığı, resmî olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölü, ağır-hafif 100.000’e yakın yaralının olduğu, yaklaşık 600.000 kişi evsiz kaldığı Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrasında Necmi Kocaman tarafından kurulan Gölcük Arama Kurtarma Derneği’nin (GESOTİM) Gölcük’ün göz bebeğidir.

Bunları neden hatırlattık derseniz; 10 Kasım 1999 yılında resmi olarak Necmi Kocaman tarafından  kurulan ve 2010 yılında yapılan Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) çok yol aldı. Ülkemizin neresinde olursa olsun ülkemizin dört bir tarafında yaşanan her depreme koşan Gesotim ekibi, bugün tam anlamıyla bir depremde sahip olduğu malzeme ve ekipmanlarıyla çok yeterli bir seviyede.

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, yaşadıklarımızdan ders çıkardık, o kadar mahdur ve aciz kaldık ki;  insanların levye, kazma, balyoz dahi bulamadığı anlardan, ”Beni kurtarın” diye bağıran insanlara bir şey yapamamanın aczinden bu günlere geldik, bugün “Gesotim” diye bir Gölcük Arama Kurtarma Derneği var ve Türkiye’nin dört bir tarafında, enkazdan insan çıkarabilecek malzemeye sahip” diyor. Ve ekliyor; Gesotim’i hep beraber büyüttük, hayırsever insanlarımız, destekte bulunan belediyelerimiz, kurumlarımız ve Ford bize destek oldu diyor.

Şimdi duyumlarımıza göre GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, bölge sınırlarımızın içinde bulunan Ford Otosan’dan bir araç talebinde bulunmuş, bu zamana kadar verdiği desteklerle Gesotimle Ford Otosan arasında oluşturduğu gönül bağını hepimiz biliyoruz. Gesotim için, insanlık için, depremde çok kısa süre içerisinde hazırlanıp enkaz altında kalan kardeşlerimize yetişmeleri için kullanabilecekleri teçhizatlı bir aracı Gölcük’ün kalbi olan Gesotim’e bağışlayacağına inancım tamdır.

Gesotim’in Ford Otosan’dan istediği aracı, emim ki Ford Otosan Ailesi değerlendirip Gesotim’in bu ricasını olumlu karşılayacaktır.  Depremde bir şehrin acılarından ve kayıplarından doğan Gesotim’e bir araç hediye edecektir diye düşünüyorum. Ford Otosan’ın bu talebi geri çevirmeyeceğini umuyorum. Ve bu talep ve bağış gerçekleştiğinde gazetemizin manşetinden siz değerli Gölcük halkına bu müjdeyi vermek ilçem adına yaptığım en güzel ve anlamlı haber olacaktır.

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

47 − 46 =