GÖLCÜK’Ü BİRLİKTE YÖNETMEYE VAR MISINIZ?

Gölcük’ün tanınan ve sevilen siması AK Parti Gölcük Belediyesi Başkan aday adayı Recep Şinasi Yıldız gazetemiz Genel Yayın Müdürü Serkan Sıdal’a projelerini anlattı. İlçenin sorunlarına güncel çözümler getiren Yıldız, Gölcük’ü birlikte yönetmeye var mısınız? dedi.  

Gölcük Belediye Başkanlığına AK Partiden aday adayı olan Recep Şinasi Yıldız’a Sıdal sordu, o tüm açıklığı ile cevapladı. 

Gölcük’ü nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz?

Genel Yönetim yapı ve anlayışı;Adalet, Liyakat, Halk ile istişare,Danışma Kurulu (Bilim insanları,Sanat erbapları,İlçede yaşayan büyükler-Gençler,Esnaf ticaret erbapları,Çiftçi-Besiciler,Muhtarlar,Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları,Ev hanımları,Okul temsilci öğrenciler,İşçi-emekçi temsilcileri)

Alınan kararların,Projelerin uygulanması ve Yönetimin organizasyonun ve koordinasyonun sağlanmasını Başkan ve Ekibi sağlayacak.

İmar Projelerine geçmeden önce biz Gönülleri kazanmak içinde Gölcük Halkımıza Gölcük Ailemize hizmet için talip olduk,Sosyal ve Gönül Belediyeciliğimizlede ekibimizle ön planda olacağız…

Ekibimize yeni çalışma arkadaşlarımız katılacak daha aktif,çözüm odaklı bir hizmet anlayışı sergileyerek mevcut durum daha ileriye taşınacak,İnsan ve çözüm odaklı Belediyecilik ile başarı ivmesini yükselteceğiz,İcracı Belediyecilik sergilenecek.

İnsan kaynakları yönetimini ele alıp,Bütçe planlaması yapacağız (Nereye ne harcanacak yıllık ve uzun vadelerde bütçe planı),Belediye gelirlerimizi arttıracak işler-projeler yapacağız,hazineden gelen ödeneğe bütçeye bağımlı kalmayacağız.

Projeler kademe,kademe bitirilecek…birkaç yerde birden maliyeti yüksek bütçeyi zorlayacak projelere başlanmayacak.Birçok projede Büyükşehir Belediyemiz,Bakanlığımız ile işbirliği yapılacak.

-BELEDİYE İNTERNET SAYFAMIZI DAHA ETKİN,GÜNCEL ve ULAŞILABİLİR KILACAĞIZ;Eski tabiriyle sözlü iletişim idi…günümüzde internet yolu ile Network ağları ile iletişim yani Networking sağlanmakta,Fakat yinede insanlarımızla yüz,yüze bire,bir temas halinde olacağız Sosyal Gönül Belediyeciliği için Halkla ilişkiler bölümü oluşturacağız,bizde her daim insanlarımızın içinde olacağız bağları koparmayacağız.

-MECLİS ÜYELERİNDE ÇEŞİTLİLİK;Meclis üyeleri her biri öne çıkan kişisel ve mesleki özellikte olmalı.Örneğin;Donanma ile olan ilişkileri güçlendirecek askeri personel olarak çalışmış meclis üyesi veya sanatçı,sağlıkçı gibi.

Gölcük için projeleriniz neler?

– Mevcutta devam eden Projelerin devamı sağlanarak bitirilecek.

– ÇARŞI MERKEZİ;Etap,etap TOKİ ile kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi (Mevcut Proje 3 etaptan oluşmakta);Kat kısıtlaması ilçede İnsan ve Ticari hareketi azalttığı için son verilmesi sağlanarak Zemine ve yapı tekniğine uygun en az 7 katlı yeni bir imarlaşma sağlanacak.

(Gölcükte yaşayan insanlarımız çarşı merkezinde yüksek katlı yapılarda istemektedir,biz Belediye olarak akredite olmuş firmalarla çalışılıp çalışılmadığını denetleyeceğiz yapı denetiminde ve yapılan yapının uygunluğunu denetleyeceğiz)

Engelsiz yapılar,Engelsiz ve Bisiklet yolu olan bir ilçe ve imarlaşma.

Belediyemizin Kamu Hizmet binalarına Güneş paneli uygulanması sağlanarak yenilenebilir temiz Enerji üretimi sağlanıp hem finansman sağlamış,hemde Küresel Isınma etkileriyle ilgili mücadelede Sosyal Sorumluluk bilincine katkı sağlamış olacağız.

Çarşı merkezindeki yeni yapılan yapıların Alt bodrum katlarında Otopark olması sağlanacak.Kentsel dönüşüm Projesinde yerel Esnafında Ana üstlenici firma altında iş yapabilmeleri için gerekli sözleşme ve girişimler yapılacak.

-SIĞINAK YAPILMASI;Nükleer ve Kimyasal saldırılarda insanlarımızın sığınabilecekleri sığınaklar yapılacak.Büyük ihtimalle dağlık bölgelerde yapımı sağlanacak,Bilim insanları ve Askeri Stratejistler ile planlama yapılacak,Milli Savuma Bakanlığı ve Belediye işbirliği sağlanacak.

-AFAT ve DEPREMLERE HAZIRLIKLI OLUNACAK;İlçemizdeki STK’lardan GESOTİM ile işbirliği içerisinde olunup,Sanayici ve iş adamları bağışları ile gerekirse yeni bir bina yapımı sağlanacak.17 Ağustos Depreminde yaşadık merkezden veya hükümetten yardım çok geç geldi kendi içimizde kendimiz hazırlıklı olacağız.

-İSKANI OLMAYAN YAPILARA İSKAN VERİLECEK;İnsanların mağduriyetleri giderilecek.

-ARSA YAPI İMAR İZNİ PAYLARI;Bu konuda çok şikayetler var ve arsa yapı çekme metre oranlarıda çok yüksek.Örneğin;Arsa önünde yeterli genişlikte yol olmasına rağmen imar edilecek yapının 5 mt. 3 mt. Gibi geri çekilmesi istenmekte olduğu için şikayetler var bu durumun çözümü için gerekli girişimler yapılacak.

– Yıkılan Eski GAZİ ORTA OKULU Arazisi;Muallakta olan bu konu çözümü sağlanarak,Danışma kurulu ile toplantılar yapılarak arazide ne yapılacağına karar alınacak.(AVM,Katlı Otopark- Düğün,Toplantı,Tiyatro ve Cep Sinema Salonları veya Yeşil alan park)

– ATATÜRK BULVARI;Amiral Sağlam Cd.Bankalar Cd. ve İskele yolu mevkii İnönü Cd. Araç ve Yaya geçişi için proje çalışması ve uygulanması.(Dal-çık tünel geçişi)

– KUYUMCULAR ÇARŞISI (Belediye yanındaki İş Merkezi yapılabilir ve Kuyumcular Çarşısının en üst katına Şehir Kulübü (Belediye başkanları,İlçemizde görevli bürokratların (Kaymakam,Savcı,Hakim,Memur vs.)’toplanma ve dinlenmesi,kaynaşması ve birlikteliğin sağlanması amacı ile,Danışma kuruluyla istişare edilecek)

– Yeniden yapılan PİRİ REİS İLKOKULU;Benim bu okulu yeniden yapılırken Alt bodrum katına Otopark ve Ön kısım yola Donanma Cad. Bakan tarafa Cafeler yapıp Caddeye hareket kazandırma ve Yapılacak Otopark ile Milli Eğitim Müdürlüğünede gelir sağlanacağını konusunda önerim olmuştu,gelinen süreçte Okulun ön ana yola bakan bölümüne İzmit Yahya Kaptan Arasta Park yanındaki mimari konseptte cafeler yapılacak,Yerel Esnafımız ve Gölcükte yaşayan insanlarımız Caddeye hareket insan sirkülasyonu kazandırılmasını istiyor.

– MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN ALINAN ASKERİ ALAN;Kavaklı bölgesi alınan (yaklaşık 50 bin m2’lik)’askeri lojmanlarında olduğu bölgeye Millet Bahçesi –Millet Kıraathanesi yapılarak Gölcükte yaşayan insanların denizle daha buluşabilmesi sağlanacak ve park kazandırılacak,Park içerisinde;Düğün-Toplantı Salonu,Sanat galerisi-Sergi salonu,Tiyatro salonu,Kütüphane-Bilim merkezi,Cep Sinema,Bowling salonu,Cafeler,Mini futbol,Basket,Tenis sahaları.Koşu ve Yürüyüş tartar pist,Bungalow ahşap küçük büfeler (Gözleme,Kumpir,Mısır,Dondurma,Pizza,Tost vs. satan)’olacak.

-Kentsel dönüşüm kapsamında YIKILAN DENİZ EVLER BÖLGESİ;Sosyal Tesisler yapılacak(Düğün Salonu,Cafeler,İbadethene,WC vs.)

-KAVAKLI SAHİL PROJESİNİN REVİZYONU;Mevcut proje yeniden elden geçirilerek revizyonu yapılacak…Mevcut köhne eski Cafeler,WC, vs. modernize edilerek yeniden yapılandırılıp insanlarımıza yakışır temiz güzel Sosyal Tesisler ve Spor alanları kazandırılacak.

-KAVAKLI MARİNA REVİZYON ve BAKIMI;Mevcut marinanın revizyonu ve bakımı yapılacak kayıkçı barınağı yapılacak.(Kayıkçı barınağı içerisinde Oturma sohbet alanı,Çay ocağı,Mutfak,WC’olacak)

-DEĞİRMENDERE KURUÇEŞME MARİNA ve BÖLGEDEKİ DÜĞÜN SALONUNA EK YAPILMASI PROJESİ;Değirmendere Kuruçeşme Faruk Demirer Cad. Bölgesinde Marina-kayıkçı barınağı yapılması ve Marina üst alana mevcut Düğün salonuna ek salon ve Otel-Sosyal tesis-restorantlar seyir terası yapımı.

-DEĞİRMENDEREDEN SAHİL BANDININ DEVAMI SAĞLANACAK;Değirmendere Kuruçeşme mevkiinden itibaren sahil bandının Ulaşlıya kadar uzanması sağlanacak.

-DEĞİRMENDERE ÇINARLIK MEYDANI PARK ve DÜZENLEME PROJESİ;Parkın yeniden düzenlemesi sağlanacak,Park önündeki deniz kıyısı şeridine kazıklı sistem ile eskiden olduğu gibi cafe ve restoranlar yapılacak.

-ESKİ SANAYİ ÇARŞISI ARAZİSİ;Bu alana AVM yapılıp ilçede insanlarımıza sosyal alan oluşturulacak,Mimari konseptte Yeşil alana sahip İzmit Beğendik Autlet Center gibi açık alanlı mağazalarda olacak.

-ESKİ SANAYİ ÇARŞISI ALANINDA KAPALI PAZAR YERİ-OTOPARK PROJESİ;Yıkılacak olan bu alana günümüz koşullarına uygun insanımıza yakışır modern bir Kapalı Pazar yeri,Pazarın olmadığı günlerde Otopark olarak kullanılabilecek bir proje gerçekleşmesi öngörülmekte.

– YENİ YAPILAN GÖLCÜK SANAYİ ÇARŞISI;Mevcut yapılan projeden dükkan alamayan Esnaf ve zanaatkarlar için çözüm üretilecek,gerekirse ek proje yapımı (45 bin m2 arazi olduğu belirtilmekte)

Belediyeye ait 70 adet daha işyeri olduğu belirtilmekte,mağdur olan Esnafımıza çözüm üretilecek.

-OTO GALERİCİLER;Oto galericileri araba satışı yapan Esnafımızın galericiler sitesine taşınması sağlanacak,iş yerleri yeterli gelmez ise ek proje yapılacak.İnsanlarımız mahalle aralarında ve yaya kaldırımlarda oto satış mağazası istemiyorlar bu konuda şikayetler var.

-İNŞAAT ve HARFRİYATÇILAR SİTESİ;İnşaat ve hafriyat firmaları için bir çarşı projemiz olacak bunun sebebi bazı firmaların çarşı içerisinde iş makinaları ve araç filoları ile girdikleri insanlarımız tarafından şikayetler var böylelikle kendilerine uygun iyi bir yerleşim alanı sağlamış olacağız.

– YENİ OTOGAR YAPIMI;Mevcut otogar kömür deposundan çevrilmiş baraka benzeri bir yapı,Günümüz koşullarına uygun yeni bir otogar yapılacak.Otogar içerisinde yıkama istasyonu ve bakım servisi ve Sosyal alanlar olacak.Yeni Otogar için yer tespiti yapılıp karar verilecek.

-YAZLIK ILICASI KAPLICA OTEL PROJESİ;Yap-İşlet devret modeli ile 5 Yıldızlı Kaplıca Otel Projesi.

-GÖZLEMEN TEPE;Eski yeşil ağaçların olduğu durumu geri kazandırılacak halkın nefes aldığı yerlerden biri olacak yeni yeşil çevreci tesisler kazandırılacak,burası ilçe halkımızın seyir terası olacak.

– YAYA KÖPRÜLERİ;Mevcudun bakımı yapılıp,Yaya yoğunlu olan yerlerdeki köprülere yürüyen merdiven enerji tasarrufu içinde hareket sensörlü olacak.İhtiyaç olan yerlerede yeni yaya geçiş köprüleri yapımı.

-ANIT PARK;Mevcut projenin revizyonu ve Parka iki katlı seyir teraslı daha detaylı insana yakışır bir mimaride yeni bir cafeterya yapılacak.(Yer altı Otoparkının büyütme imkanı varmı bakılacak bazı nedenler var ,görevde olmadığımız için görme yetkimiz yok şu an için.Otopark çıkışı Mareşal Fevzi Çakmak Cad.’den verilecek bu Caddede Kentsel dönüşüm kapsamında yol genişletme çalışmaları devam ediyor.)

-ADNAN MENDERES İŞ MERKEZİ;İşlevsiz,atıl duruma gelen çarşının yılıp yeni Gölcüke yakışır,Alt bodrum katında Otoparklı yeni bir Çarşı yapılması.(Cep sinema,İbadethane,WC,Çay Ocağı,Cafesi vs. olan)

-MERKEZ CAMİSİ YENİLENMESİ;İnşaat bağışlara açık olacak;Alt bodrum kat Otopark,Gasilhane,Tuvaletler.Zemin kat mağaza ve iş yerleri,Engelsiz bir cami mimarisi;Asansör ve yürüyen merdiven olacak,Engelli insanlarımız tekerlekli sandalyeleri ile cami içerisinde ayrılan özel bölümde ibadetlerini yapabilecekler.(Örnek;Ataşehirdeki Mimar Sinan Camii)

– TAKSİ DURAKLARI;Yeni taksi durakları yapılacak.(Mutfak-Çay ocağı,Lavabosu olan).Bazı durakların yer değişimi istenmektedir taksici esnaflarımız.Örneğin:Otobüs durağı aşağısında olan durağın yakına alınması gibi.

-ÇARŞI İÇİ KISA SÜRELİ ARAÇ PARK CEPLERİ;Merkezdeki Serbesler pastanesi önü gibi çarşı merkezinde belirli konumlara kısa süreli araç park cepleri yapılacak,Bu park yerleri kısa süreli alış-veriş yapacak olan insanlarımız faydalanacaklar bozuk para ile çalışan park otomatları olacak bu kısa süreli park ceplerinde.

-ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI CADDE İSTENİYOR;Gölcükte yaşayan insanlarımız araç trafiğine kapalı Cadde istiyorlar;Cumhuriyet Caddesi üzerinde;19 Mayıs Caddesi başlangıcı ve Albay Burak Caddesi bitimine kadar olan bölüm ilk etapta deneme amaçlı trafik konileri ile kapatılacak,uygulamada memnuniyet olursa açılır-kapanır bariyer ile kapatılacak,Kumanda Trafik Zabıtası arkadaşımızda ve giriş-çıkış kısmındaki Esnafımızda olacak ihtiyaç halinde açılıp-kapatılabilmesi için.

-SOKAK AYDINLATMALARI ve ELEKTRİK DİREKLERİ REVİZYONU;Hizmet verenüstlenici firma ile revizyonu yapılcak,karanlık kalan bölgelere takviye yapılıp Enerji tasarruflu lambalara geçiş sağlanacak.

-SOKAK ve KALDIRIMLARDAKİ PARK ENGELLEYİCİLER;Park engelleyiciler revizyonu yapılıp araç ve yayalara zarar vermeyen tipte uygulama yapılacak ve gerekmeyen bölgelerdekiler sökülmesi sağlanacak.

-KALDIRIM ve YOLLARIN STANDART ÖLÇÜLERDE OLMASI;Bazı bölgelerde kaldırımlar çok dar olduğu ve Engelli insanlarımızın kullanımına uygun olmadığı görülmekte bu durumlarda olan yerlerde iyileştirme yapılacak.

-HIZ ENGELLEYİCİ KASİSLER;Standartlara uygun hale getirilecek olur,olmaz yerlerdeki kasisler sökülecek.(Okul,kreş,hastane önlerinde olmalı.)

-ALT YAPI;Bazı bölgelerde su basması ve su birikintisi olmakta alt yapı iyileştirmeleri yapılacak.

-YOL YAPIMINDA TEKNİK UYGUNLUĞA DİKKAT EDİLECEK;Örneğin bayır,rampa ve Mahalle aralarındaki ara arter yollarımıza kilitli parke taşı yapılacak,Asfalt atılmayacak.Hem güvenlik,hemde en azından toprağa yağan yağmur sularının nufus edebilmesi sağlanmış olup doğal döngüye saygılı bir çalışma sağlayacağız.

-İSTİNAT DUVARLARI YAPIMI;Bazı bölgelerde ve Mahallelerde heyelan riski olduğu görülmekteinsanlarımızın maddi güçleri olmadığı için istinat duvarı yapamamaktalar bu konuda çözüm üretilecek.

-TRAFİK DÜZENLEMELERİ;Trafik akışı,Sinyalizasyon,Yaya çizgileri,Viraj aynaları,D-130 Karayolu üzerine Şehir içi Azami hız sınırı olan 50 km. hız limiti yol boyası ile belirtilecek.

-ŞEHİTLER MAHALLESİ CAMİ YOLU MERDİVENLERİ YAYA GEÇİŞ TÜNELİ PROJESİ;Eskiden tel örgü olmadığı zamanlarda buradan insanlarımız yaya olarak geçebilmekteydiler,Otobüsler yolcu indirebilmekteydiler.

-DERE ISLAHLARI;Dere ıslah çalışmalarına devam edilecek,Mahalle aralarındaki dereler ıslah edilecek.

-İLÇE KÖYLERİNE DOĞALGAZ HATTI ÇEKİLMESİ;Çevreci bir Belediye anlayışı içinde olunacak ve bu yönde yönetim sergileyeceğimiz için İZGAZ ile görüşmeler yapılıp köylerde Doğalgaz kullanımı sağlanacak.

-ENERJİ-ELEKTRİK ŞEBEKE ALT YAPISINA YATIRIM YAPILMASI İSTENECEK;İlçemizdeki enerji altyapısı Nufusun ve Sanayi kuruluşlarının artması sebebi ile yeterli gelmediği görülmekte ve Çarşı merkezinde bazı yerlerdeki trafolarında yer altı trafoları ile değişimi istenecek.

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORTAK PROJE YAPILMASI ve HİSSEDAR OLUNMASI;Büyükşehir Belediyemizle ortak proje yapıp hissedar olacağız gelir sağlayacağız,fazla detaya girmiyoruz.

Gölcük’le ilgili sosyal projeleriniz neler?

-AŞ EVİ;İhtiyacı olan insanlarımıza hizmet amaçlı ve ayni ve parasal bağışlara açık olan birlikteliği,kaynaşmayı ‘’İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın’’ anlayışı ile bir yaşam gaye edinmiş medeniyetin mirasçıları olarak ihtiyaç olduğunu görmekteyiz.(İhtiyacı olan yaşlı,yatalak ve hasta insanlarımızın evlerine servis yapılacaktır.)

-ENGELSİZ TAKSİ;Büyükşehir Belediyemizin uyguladığı Sosyal sorumluluk Projesi olan uygulamanın ilçemizdeki Engelli insanlarımızın yararlanması sağlanacak.

-BELEDİYE ÇOCUK KREŞİ;İnsanlarımız tarafından talep var.(Danışma kurulu ile istişare edilecek.)

-OYUN ve PARK ALANLARI;Mahallelerde uygun araziler saptanıp oyun ve park alanları oluşturulacak.

-OTOBÜS DURAKLARI;Durakların kış şartlarına uygun olmadığından şikayet var,Büyükşehir meclisinde gündeme getirilip Açılır-kapanır sistemde duraklar olması sağlanacak,Durakların çatı kısımlarına Güneş paneli takılarak,durakta bekleyen insanlarımızın;Akülü Sandalye ve Telefonlarını şarj edebilme imkanıda sağlamış olunacak,bir yandanda yeşil durak projesi uygulaması yapmış olacağız.Aynı zamanda Otobüslerin geliş saatlerini gösteren ekran konularak Akıllı durak uygulamamız yaygınlaşmış olacak durakta bekleyen insanlarımızda otobüs saatlerini görmesi sağlamış oluruz.

-DEĞİRMENDERE ve İZMİT-GÖLCÜK HATTININ BİRLEŞİMİ (Zamanla Gölcük Sınırlarını Kapsayacak Şekilde bütün koopperatiflerin birleşimi sağlanacak);Belde belediyelerimizin kapatılması ile İlçelerimiz sınırları genişledi,İnsanlarımız hat birleşimi ve Otobüslerin günümüze uygun olarak modernize edilmesini istemektedirler.Bir çok Otobüste Engelli rampası olmadığıda gözlenmektedir.

Çevreci yeşil motor olması sebebi ile toplu olarak Doğalgazlı otobüs üretici ile anlaşma yoluna gidilecek.

-KÖY MİNİBÜSLERİ BİR YERDE TOPLANACAK;Tefik Hoca Camii Cumhuriyet parkı önündeki boş alan tamamen Köy minibüsleri için ayrılacak.

-ŞEHİR İÇİ MİNİBÜS HATLARININ HER MAHALLEDEN GEÇMESİ ÇALIŞMASI SAĞLANACAK;Bazı mahallelerimizden minibüs güzergahı yok,insanlarımız kendi mahallelerindende minibüslerin geçmesini istemektedirler.

-İLK OKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM;Büyükşehir meclisinde öneri sunulacak.Otobüs Esnafımız ücretsiz ulaşım kartlarına günlük kota konulmasını istemektedirler Örneğin;Günlük olarak sadece bir kez yararlanılması gibi.

-DENİZ ULAŞIMI;İstanbul Beşiktaş ve Üsküdar arasındaki gibi Motor tekneler ile deniz ulaşımından yararlanılması sağlanacak,Büyükşehir Belediye meclisinde öneri sunulacak.

-VAPUR İSKELENİN YERİNİN DEĞİŞMESİ İSTENMEKTE;Danışma kurulunda karar verilecek.

-DONANMA İLE İRTİBAT HALİNDE OLUNACAK;Donanma komutanlığımız ile halkımızın kaynaşması içi Sosyal etkinlikler yapılacak ve İşbirliği içinde olunacak.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığımız ile görüşülerek 17 Ağustos Depreminden sonra bir kısmı Tuzla Tersanesine nakledilen gemi imalatının tekrar Gölcük Tersane komutanlığında yapılması ve Tersanemizin köreltilmemesi istenecek.

Tersanenin bir kısmının nakli ile çalışan personelin sayısıda düştüğü için Sosyal ve Ticari hayatta olumsuz etkileşim olmuştur.

Tersaneye Personel alım sınavlarının yerelde yapılması Gölcükte yaşayan insanlarımız tarafından istenmektedir,Engelli insanlarımızın istihdamıda sağlanacak.

-ASKERLİK ŞUBESİNİN TEKRAR İLÇEYE GELMESİ SAĞLANACAK;İzmit’e taşınan askerlik şubemizin gerekli görüşmeler yapılıp ilçeye geri getirilmesi sağlanacak.

-İSTİHTAM İŞSİZLİK SORUNU-BELEDİYE SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJESİ;Kocaeli bölgesi her ne kadar Turizm,Kültür ve Sağlık beldesi ise aynı zamanda bir Sanayi bölgesi bunu avantaja çevirip sanayicilerimizle işbirliği içerisinde olup kontenjan istenerek Gölcükte yaşayan insanlarımıza iş imkanı sağlanmış olacak.Bu proje kapsamında Engelli insanlarımızada iş imkanı sağlanacak.

-HOBİ GARAJI ve MOTOR SPORLARI PİSTİ;Bu proje Yap-İşlet devret ile yapılacak;Genç arkadaşlarımızın,insanlarımızın araçları ve motorları ile trafikte tehlikeli araç kulanımını önleyebilmek için bir Sosyal sorumluluk projesi ve bu bilinci oluşturabilmek için mini bir pist ve hobi garaj alanı yapılması.(Alan içerisinde:Araç yıkama istasyonu,Yağ değişim istasyonu,Oto servisi,Cafeler,İbadethane,WC vs. olacak)

-GENÇLİK MERKEZLERİ ve AİLE EVİ;Kültür gelenek,görenek değerlerimiz gençlere aktarılacak,tecrübe paylaşımı sağlacak.(Genç kızlara yemek yapma,çocuk bakımı,Baba adaylarına;Aileye dair kurslar)uzman kişiler tarafından verilecek.KOMEK’le irtibat ve işbirliği halinde olunacak.

-ÜNİVERSİTE PROJESİ;İlçemize fakülte kazandırılacak ve Mevcut Meslek yüksek okullarının dahada gelişmesi sağlanacak.

-FIRINCI ESNAFINA DESTEK SAĞLANACAK;Gölcükte yaşayan insanlarımızın ekmeğin kalitesinden ve fiyatlarından şikayet etmektedirler.İşyeri ruhsatlandırmada kolaylık sağlanacak,Nakliye,su,elektrik tüketimi gibi Bakanlıkla görüşmeler yapılarak halkın temel tüketimi olan Ekmek üreticisi Esnafımıza özel yasalar çıkarılması ile ilgili meclisten yasa geçirilmesi hedeflenecek.

-ÇİTÇİ ve HAYVANCILIĞA DESTEK;Çiftçimize ve Haycılık yapan insanlarımıza Belediye olarak yol,su vs. ihtiyaçlarında yanlarında olacağız.Köylerden alınan su ücretinde m3 katsayı uygulamasında şikayet var Büyükşehir meclisinde gündeme getirilecek.Daha önce köylere yapılan toplantıda köyde tarımla uğraşan bir çiftçimiz dile getirmişti.Su tasarrufu sağlamak için damla sulama sistemine teşvik edilecek.Tarıma elverişli tarım alanlarının korunması sağlanacak Belediye olarak tarımsal üretim için girişimde bulunulacak örnek belediyeler ile işbirliği yapılacak.

-MUHTARLARIMIZLA DÜZENLİ TOPLANTILAR;Muhtarlarımızla toplantılarımıza devam edeceğiz,Muhtarlık binalarında iyileştirme ve konteyner,baraka tipinde olanların yerine hizmet binaları yapılacak.

-MAHALLE MUHTARLIK BİNASI-MAHALLE EVLERİ;İhtiyacı olan Mahallelerimize Muhtarlık binası ile birlikte Mahalle evleri yapılacak.Sağlık Ocakları ile yakın olması dikkate alınacak. (Muhtar ofisi,Kurslar için derslik,Çay ocağı,Kütüphane vs. olacak,bu Evlerden Cenaze taziyesi,Söz-nikah vs. cemiyetlerinde kullanılabilecek.)

-KÖY KÜLTÜR PARKLARI;Köylerimizde doğal alana zarar vermeden insanların şehrin stresinden uzak nefes alacağı alanlar oluşturulacak.

-KÖY EVLERİ PROJESİ;Büyükşehir Belediyesi ile köy meydanı olan köylerin meydanlarında yapılacak.Köy meydanlarına üstü kapalı alan yapılacak Düğün,nisan cemiyetlerde kullanım için.(Muhtarlık ofisi,Kıraathane,Kütüphane,Market,Kurs atölyesi;Halıcılık,Dikiş-nakış)

-KÖY ÇEŞMELERİ ve SU YALAĞI;Çeşme ihtiyacı olan köylerimize çeşme ve Hayvanların su içebilmesi içinde su yalakları yapılacak.

-AYLIK HALK GÜNÜ TOPLANTILARI;Aylık halk günü toplantıları yapılacak,bu toplantılarda Danışma kuruluda bulunacak.

-ATIŞ POLİGONU ve OKÇULUK DERNEĞİ;Burada insanlarımızın şehrin içerisinde silah atmamaları amaçlanıp bu bilincin artması amaçlanıp,geçmişle olan bağımızla ilgili kültürel bir köprü olunmasıda sağlanacak.

-SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK;Sokak hayvanlarından aşırı şikayet var,barınak yapılıp gönüllülerlede iş birliği yapılacak,Lokanta ve yemek fabrikalarında artan yemeklerin barınağa taşınması sağlanacak.Sokak kedileri içinde yuvalar yapılıp mahallelere konulacak,belirli yerlerede kediler için otomatik su ve yemlikler konuşlandırılacak.Cami,kamu binalarına Ormanlık alanlarda kuşlar için yuvalar konuşlandırılacak.

-PAZAR YERLERİNDE İYİLEŞTİRME ve ÇEVRECİ BİR PAZAR;Mevcut Pazar yerleri alanları elden geçirilip,Atıkların düzenli olarak yaptıracağımız ayaklı çöp torbalarına atılması sağlanıp,Zabıta denetimleri gevşetilmeyecek,Lavabo,Ulaşım vs. konularda ele alınacak.Pazarcı Esnafı sorunları ele alınacak.

-TUVALETLER ÜCRETSİZ OLACAK;Çarşı içi tuvaletler ücretsiz olacak,İhtiyaç olan bölgelerde tuvalet yapılacak. (Pazar yerleri gibi,Sanayi çarşısı,Sahil bandı,Parklar.)

-BOYASIZ ve METRUK BİNALAR;Boyasız ve metruk yapıların bakımı sağlanacak,yıkılması gerekenler yıkılacak.

-İŞ MERKEZİ,MAĞAZA ve İŞYERLERİNDE TABELA STANDARTI;Karmaşık bir tabelalandırma görüntü kirliliğine sebep olduğundan gerekli çalışmalar yapılacak.Ayrıca klima üniteleri ve çatı antenleri içinde düzen ve ortak kullanım sistemleri uygulanması sağlanacak.

-BELEDİYELER ARASI KARDEŞ BELEDİYECİLİK;Belediyeler arası kardeş belediyecilik projesi ile renkli bir mozaik olan ülkemiz insanları arasında bir köprü ve kültür paylaşımı sağlayarak kaynaşmayı,birlikteliği artırmayı hedefliyoruz.

-TOPLU SÜNNET CEMİYETİ;Kırkbir çocuk sünnet yaptırılacak bu Sosyal sorumluluk projesi bağışlara açık olacak.

-KÜLTÜREL VE YÖRESEL FESTİVALLER;İlçemizde gerçeklerştirilen festivallerin sürekliliği sağlanacak ve kadim bir tarihe sahip Milletin tarihi kültürü ile harmanlanmış bir ilçe.Renkli bir mozaik kültüre sahip ilçede yaşayan insanlarımızın bölgelerine ait kültürel festivallerde yapılacak,kaynaşma ve birlikteliğe katkı sağlanacak Gönül köprülerini yapmakta aracı olacağız.

-AMATÖR SPOR BRANŞLARI DESTEKLENECEK ve GÖLCÜK SPORUN KURUMSALLAŞMASI;Alt yapıdan sporcu yetişmesi sağlanacak kulüplerle işbirliği içerisinde olunacak,Belediye bünyesinde sorumlu bölüm oluşturulacak,Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışmalar yapmaktadır işbirliği içinde olunacak.Gölcük Sporun ve amatör spor kulüplerinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi içi kurumsallaşması sağlanacak.

Biz koltuklara,mevkilere,makamlara değil…

Gölcükte yaşayan bir birey olarak,insanlarımıza hizmet edebilmek,faide sağlayabilmek için yola çıkmış Gölcük Sevdalısıyız.

Ailemin Siyaset içerinde olması,Sosyal ve Cemiyete faideli olması…benim çocukluk yıllarımdan bu yana insanlara faide sağlamak yönümün kuvvetli olmasında etkin oldu.

Gölcük Belediyemizi Yönetebilme…

Gölcükte yaşayan insanlarımıza hizmetkar olabilme hususunda kendimize güvenimiz tamdır.

Kimsenin gözü arkada kalmasın.

Gölcük Ailemizle,Gölcükte yaşayan insanlarımızla beraber Gölcükümüzün heyacanlı ve canlı günlerini geri getireceğiz.

Biz fiziki ve imar projeleri haricinde Gönül köprülerinide inşa etmek için yola çıktık…Dersimize çalıştık fiziki ve imar projelerimiz hazır,mevcut projelerinde tamamlanmasını sağlayacağız.

Hepsinden önemlisi İnsan ve Çözüm odaklı Gönül belediyeciliği ile insana hizmeti şiar edineceğiz.

Ekibimize yeni çalışma arkadaşlarımız katılacak daha aktif,çözüm odaklı bir hizmet anlayışı sergileyerek mevcut durum daha ileriye taşınacak…İnsan ve Çözüm odaklı Belediyecilik ile Başarı ivmesini yükselteceğiz.

Milletimizin Sizlerin emaneti olan emanete gelin beraber sahip çıkıp,beraber yönetelim,bu yüzden her insanımızın her bir bireyimizin desteğine ihtiyacımız var,Desteğiniz ve fikirleriniz bizler için çok önemli.Aday gösterildiğimizde seçimi kazanacağız,Gölcük’te yeni bir heyecan ve yeni bir dönemi birlikte getireceğiz.

Güzel insanlara hizmet edebilmek şeref verir bizlere,bende diyorum Gölcük’ü Yönetmeye hazır mısınız ”HAZIR MISIN GÖLCÜK BİZ KOLLARI SIVADIK” şimdi Söz sırası sizde ”DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN.”

Rabbim Aziz Millete hizmet için bir nimet olan,Milletin emaneti makamları liyakat sahibi,temiz güzel insanlara nasip etsin.

Sürekli halkımız Gölcük Ailemiz ile istişare içerisinde İnsan ve Çözüm odaklı bir Gönül Belediyeciliği hizmeti sergileyeceğiz.

Bilgi,birikim ve gençliğimi sizlere emanet ediyorum.

Peki R.Şinasi Yıldız’ı kim, biraz kendinizi tanıtır mısınız?

Gölcükte uzun yıllar ticaret hayatı içerisinde Esnaflık yapmış Siyasi ve Sosyal cemiyet hayatı içerisinde bulunmuş,İlçeye ve insanlara katkı fayda sağlamış ve sağlamaya devam etme gayreti içerisinde olan bir Aileye mensubum,Gölcük eşrafından İbrahim ve Hatice YILDIZ’ın dört Erkek evladının en büyükleriyim.

1972 İzmit Doğumluyum,Gölcükte ikamet etmekteyim,Çocukluk yıllarında Avrupa’da yaşamış,Siyasi mayamız Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarından gelmektedir.Ailemin Siyaset içerinde olması ve Sosyal olması benim çocukluk yıllarımdan bu yana her iki yönümün kuvvetli olmasında etkin oldu,Kendimize güvenimiz tamdır kimsenin gözü arkada kalmasın Gölcük Ailemizle,Gölcükte yaşayan insanlarımızla beraber Gölcükümüzün heyecanlı ve canlı günlerini geri getireceğiz.

İzmit ve Gölcük İlçelerinin kurucu köklü Ailelerinden birinin mensubuyum,Hasan Ağa (YILDIZ)’dede tarafından Gölcükteki Hasaneyn Köyümüzün kurucu Ailesiyiz…Büyük Dedem İzzet Uzuner İzmit’in ilk Meclis Üyelerindendir. İzmit Kanlıbağ Mahallesinde Kıraathanesi ve ticarethanesi varmış,İsmi Vilayet bölgesinde bir Caddeye verilmiş.İbrahim Yıldız dedemiz İstanbul’da okumuş oda Milli Mücadelede Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Silah ve dava arkadaşıymışlar. Dedelerimiz Kocaeli cephesine silah ve cephane getirerek büyük katkı sağlamışlar,Milli mücadeleden sonra Gazi Paşa İbrahim dedemize istersen ordumuzda devam et demişler. Kendileri Köyümüzde Hocalık yapacağını söylemiş boş durmamışlar Köyümüzde gönüllü olarak karşılıksız Camide din adamlığı görevi yapmış ve Köyün bilge insanı olmuş.

Aile olarak Esnaflık yapmaktayız,Türkiye’nin ilk Ağır Sanayi kuruluşunun kurulumunda bulunmuş bir Teknik adamım,Emeğin ve insanın kıymetini iyi idrak etmiş aynı zamanda emekçi bir bireyim.Toplumsal sorunlar,Sosyal sorunlarla ve Çalışma hayatı İş Sağlığı ve Güvenliği konuları ile ilgilenip,ilgili programlara katılım sağlamakta ve insanlarımızada katkı sağlamaktayım.

Almanca ve İngilizce konuşup anlaşabilmekteyim.

Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine ve

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim.

Öğrenim hayatıma;Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği son sınıf,Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde devam etmekteyim.

AK Parti Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın gençlere verdiği önem ve destekten güvenmelerinden dolayı yola çıktık,Kendilerini ve Gölcük Ailemizi mahçup etmeyeceğimizden herkesin emin olmalarını isteriz.

Gölcük Belediyemizi yönetebilme Gölcük’te yaşayan insanlarımıza hizmetkar olabilme hususunda kendimize güvenimiz tamdır,Biz koltuklara,mevkilere,makamlara değil Gölcük’te yaşayan bir birey olarak insanlarımıza hizmet edebilmek,faydalı olabilmek için yola çıktık.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =