GÖLCÜK’TEN KORKUTAN GÖRÜNTÜLER

Sağlık Bakanlığı’nın en son yayımladığı koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli arasında yer alıyoruz. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki haritada kentin büyük kısmı kırmızı ile gösterilirken, en kırmızı nokta ise yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde gözüküyor.

UYARILAR DEVAM EDİYOR

Tam kapanma açıklamasının ardından cadde ve sokaklardaki hareketlilik uyarılara rağmen sürüyor. Havaların ısınması, adeta normalleşme sürecinin başlatır gibi bir tablo oluşturdu Gölcük’te. Vatandaşlar, cadde ve sokakları doldurmuş. Polis ve zabıta ekipleri, kalabalığın görüldüğü yerlerde vatandaşlara, sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Özellikle alışveriş yapanlar kalabalıklar oluştururken, sokakta maske takmaya özen gösteren vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymadığı görülüyor.

İŞLEK YERLERDE KURAL YOK

Yoğunluk sebebiyle zaman zaman caddenin bazı noktalarında ve alışveriş yapılan dükkanlarda fiziki mesafe kuralı aşılıyor. Maske kuralına ise caddeyi kullananların büyük kısmının uymadığı dikkati çekiyor. Halk maskeyi çenelerinin altında ağız ve burunları açık bir şekilde taşımayı tercih ediyor. Bu duruma şahit olan  esnaf ve kurallara uyanların ise tedirginlik yaşadıkları görüldü.

KURALLARA UYAN VE İSYAN EDEN VATANDAŞLAR VAR

İşim olmadıkça dışarı dahi çıkmıyorum. Evden işe, işten eve. Aylar sonra ilk defa dışarı çıktım. Alışveriş için bu caddeyi tercih ettiğini belirten vatandaş  “Bu durum beni de çok endişelendiriyor. Maske, fiziki mesafe ve hijyene çok dikkat ediyorum. Toplu taşıma kullanmıyorum. Olabildiğince yürümeye çalışıyorum, ailecek kimseyle görüşmüyorum. Alışveriş yaparken hızlıca yapıp eve gidiyorum. Kimseyle temas etmiyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 − = 15