GÖLCÜK’TE YIKILACAK OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMLERİNE BURADA DEVAM EDECEK!

Kocaeli Valiliği, geçtiğimiz gün Kahramanmaraş depremi sonrası tüm eğitim kurumlarının deprem tahkik performans analizlerinin yapıldığını, 28 okul binası ile 1 öğretmen lojmanı binasının yıkımına karar verildiğini açıkladı.

Kocaeli Valiliği eğitim kurumlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve olası afet risklerine karşı gerekli tedbirlerin alınması kapsamında birçok eğitim kurumunun yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmalarının yapıldığını bildirdi. 1999 ile 2020 yılları arasında deprem tahkik çalışmaları sonucu depreme dayanıklı olmayan ve miadını doldurduğu tespit edilen 28 okul binası yıkılarak yerine yenileri yapılıp hizmete alındı.

Karara göre Gölcük’te de 5 okul yıkılacak. Yıkım kararı verilen okullarda eğitim dönemimde öğrencilerin taşınacakları okullar şöyle  belirlendi;

Gölcük İhsaniye İlkokul öğrencileri okulun ek binasına
Donanma İlkokulu öğrencileri okulun ek binasına
Yazlık Tabosan İlkokul öğrencileri okulun ek binasına
Hacı Halit Erkul MTAL ve Hisareyn öğrenci mağdur olmayacak şekilde en yakın okullara yönlendirilecekler.

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 22 = 25

  1. Hisariyen öğrencileri madur olmasın ama geldikleri okulun ögrencileri madur olsun. sabah 7:30 ders yapması için 6:00 öğrencinin ayakta olması lazım bunlar ilkokul cocuğu okulu nasıl sevecek nasıl ders anlayacak bu düzeni böyle yapana hakkım helal olmasın. yazık okuların açılmasına 15 gün kala böyle plan olmaz yazıklar olsun.