GÖLCÜK’TE YENİDEN YAVUZ DÖNEMİ

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, 8. Olağan Kongresi’ni Cumartesi günü Kongre Salonu’nda, gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Kemal Yavuz, tek aday olarak girdiği kongrede, delegelerin oyları ile seçilmiş başkan oldu

YOĞUN KATILIM

AK Parti Gölcük 8. Olağan İlçe Kongresi Gölcük Kongre Sarayı’nda  yoğun katılımla ve TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı nedeniyle buruk bir şekilde yapıldı. Kongreye; AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman, Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş,AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus,  ilçe başkanları, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Kocaeli il kadın kolları başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti Kocaeli il gençlik kolları başkanı Çağatay Çağlayan, belediye meclis üyeleri, önceki dönem AK Parti Kocaeli il başkanları Şemsettin Ceyhan ve Mehmet Ellibeş, MHP Gölcük ilçe başkanı Derya Çavdar ve yönetimi, Saadet Partisi Gölcük ilçe başkanı Mustafa Özsoy ve yönetimi, BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar  ve çok sayıda partililer katılım sağladı.

KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE DUALARLA BAŞLADI

Gerçekleştirilen Kongrede ilk olarak geçtiğimiz Perşembe günü TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başlandı. Akabinde Divan heyetinin seçilmesi işlemine geçildi. Kongrenin Divan başkanlığına Ekrem Görçeker,  Alper Doğan, Saime Yelken, Ali Ruhan Çelik, Cavit Şimşek seçildi. Kongrede daha sonra 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımız okundu.

Yavuz,İnşallah terörün sonunu getireceğiz”

Kongre akabinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlama konuşmalarıyla devam etti.  Açılış konuşmasını AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz yaptı. Yavuz,; “Gönül burada çok coşkulu ve heyecanlı bir kongre yapmak isterdi. Ancak geçtiğimiz hafta teröristlerin yapmış olduğu saldırıda şehit olan vatandaşlarımız hepimizi derin yaraladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle ilgili mücadelemizde Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu noktaya geldik. İnşallah terörün sonunu getireceğiz. Yaklaşık 1 yıl önce çıktığımız yolda çalmadık kapı sıkmadık el bırakmadık. Gölcük halkını hiçbir zaman ötekileştirmeden, hiçbir zaman menzilimizden şaşmadan yolumuza devam ettik. Sonuçta Kocaeli’nde en başarılı 2. İlçe olmayı başardık. Bunun en büyük başarısı da kadrolarımızdır. Gördüğünüz gibi salonda delegelerimiz hazır. Gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle coşkulu bir kongre gerçekleştirmek istemedik. Bundan sonra korku değil cesaret siyaseti yaparak, insanları kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Gölcük’te belediye başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Bize destek veren Büyükşehir Belediye başkanımıza ve tüm büyüklerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

SEZER; “BAŞKAN YAVUZ’A, BAŞARILAR DİLİYORUM”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı konuşmasında, “Öncelikle sizleri saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Öncelikle geçtiğimiz Çarşamba günü Savunma Sanayimizin gözbebeği TUSAŞ’a yapılan saldırıyı lanetliyorum. Gerek bu saldırılarda gerekse bu toprakların vatan olmasında canlarını feda olan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Az önce Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasında söylediği gibi AK Parti eser bir particilik yönetimi göstermektedir. Yeniden büyük ve güçlü bir Türkiye’nin gerçekleşmesi için bundan önce olduğu gibi var gücümüzle ve bir günümüzü bile boş geçirmeden devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Mutlu Şehir Kocaeli vizyonumuzu gerçekleştirmek için çalışmalarımızı bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da gerçekleştireceğiz” dedi. 

“Çok çalışarak önemli projeleri hayata geçirdik” 

Başkan Sezer, konuşmasının sonunda, “Şehir içi Terminalimiz kısa süre içerisinde hizmete girecek. Hükümet konağımız önümüzdeki yıl tamamlanacak. Rapor almak istemek için Devlet Hastanesine gideceksiniz. Kısa süre önce Devlet Hastanemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açtık. Kısa süre içerisinde inşallah Halıdere de Kayık çekek alanı çok kısa sürede hizmete girecek. Sezai Karakoç üstgeçidimiz tamamlandı. Büyükşehir belediye başkanımız öncülüğünde çok çalışarak önemli projeleri hayata geçirdik. Projelerimizi sürekli istişare halinde olunarak hayata geçti. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Durmak Yok Yola Devam Diyorum. 8. Olağan Kongremizin hayırlı olmasını diliyor, seçilecek başkanımıza çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, ‘TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Açılış konuşmasında ilçe başkanımızda bahsetti. Buruk bir kongre yaşıyoruz. Şehitlerimize saygıyla, bir taraftan gözyaşlarımızı içimize akıtırken, bunların intikamının tek tek alınacağı anların sabrını yüreğimize nakşediyoruz. İntikam soğuk yenecek yemektir. Bunların hepsinin intikamı alınacaktır. Türkiye artık eski Türkiye değil. Otur denildiğinde oturulacak, kalk denildiğinde kalkılacak bir Türkiye değil. Onlar ne derse her şey yapan bir Türkiye değil bu Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin başardığı bu. Sizler Türkiye’yi vesayet rejiminden kurtardınız. Bunların her biri sizlerin sayesinde oldu, gayretleriniz ve çalışmalarınızla oldu. Bugünde yine evlerinizde sevdiklerinizle çoluk çocuklarınızla gezebilecekken bu kongreye geldiniz. Bu inanan, davaya sahip çıkanların yapabileceği bir şey. AK Parti görevlilerin partisi değil, gönüllülerin partisi. Buraya göreve gelinmez çünkü. Görevi olmayan sadece gönül vermiş oldukları için sadece burada olanlar var. Bu hakikaten gönül işi. Onun için aslolan teşkilat, aslolan sizin davanıza inanmışlığınız. Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman bunu ifade ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Sen yürüyeceksin, gençlik yürüyecek’ der. Bizim gençlerimiz her zaman bunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Maşallah Kocaeli’ dedi. AK Parti çok badireler atlattı ve başarılar elde etti” dedi.

“Türkiye’de Allah’ın izniyle bahar vaktidir”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Her fırsatta bu memleketin sinir uçlarıyla oynamayı vazife edenler var. Hiç boş durmuyorlar, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorlar. Yukarıdan bir el bunları dizayn ediyor. Sosyal medya içeriklerini izlediğinizde bunları göreceksiniz. En basit haliyle zamanından TUSAŞ ile ilgili demediklerini bırakmayanlar, yapılan Uçaklara, İha’lara, Siha’lara, helikopterlere maket diyenler, bugün ‘Böylesine önemli bir kurumu neden korumuyorsunuz’ diyorlar. Sürekli bir zehir dili kullanıyorlar. Türkiye’de Allah’ın izniyle bahar vaktidir. Yapılanlar baharın müjdecisidir. Allah’ın izniyle yeniden büyük Türkiye’nin temellerini güçlü bir şekilde atarak, bölgede söz sahibi olmayı başaracağız. Sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz, yoldan dönmek, akitten dönmek yok, umutsuz yok. İnadına daha fazla çalışmak var. Ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmezler. Herkesin bir olması, fitneye, fesada izin vermemesi gerekiyor. Dünya çok kritik bir eşikten geçiyor, bu yüzden kardeşlik duygumuzu bozmayacağız ve aramızdaki sorunları mutlaka çözeceğiz. Allah’ın izniyle bir ve beraber olarak biz bu davayı kazanacağız, hep birlikte kazanacağız. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor, yeni ilçe başkanımıza ve değerli yöneticilerine başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Katırcıoğlu, “Onlara inat çalışacağız, onlara inat üreteceğiz onarla inat birlik ve beraberliğimize devam edeceğiz”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasında, “Bugün buruk bir sevinç yaşıyoruz. TUSAŞ’taki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler var. Allah’tan mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Anadolu toprağını bize vatan yapan, bayrağımız için, ezanımız için çocuklarını hiç düşünmeden şehit olan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Onlar iyi ki var. Değerli kardeşlerim Türkiye ne zaman ayağa kalkacak olsa, Cumhurbaşkanımızı Türkiye için ideal bir yol gösterecek olsa biri düğmeye basıyor ve piyonlarını ortaya salıyor ve bu menfur saldırıları yaşıyoruz. 40 yıldır da yaşıyoruz. Ama onlara inat çalışacağız, onlara inat üreteceğiz onarla inat birlik ve beraberliğimize devam edeceğiz ve bir tane terörist kalmayana kadar mücadele edeceğiz. İşte o yüzden biz AK Parti’yiz. 23 yıldır kararlı bir şekilde, çok çalışarak yolumuza devam ediyoruz. Biliyorum sabrınız tükendi. 23 yıldır bizi Cumhurbaşkanımız liderliğinde bizi AK Parti çatısı altına getirecek olan nedir? Kongrelerimizde istişare ederiz, konuşuruz, fikir birliği sağlarız, nereden geldiğimizi nereye gideceğimizi her zaman konuşuruz. Ama unutmayalım bizim davamız nedir? Aslında bizim yaşadığımız 3 gün önce yaşadığımızın bir özeti. Cumhurbaşkanımız önderliğinde büyük ve güçlü Türkiye davası. Bu nasıl olacak? Savunma sanayi ile bir lider olmak için, ekonomik olarak büyük bir güç olabilmek. Aynı zamanda dış politikada Türkiye’yi ileriye götürecek büyük bir ideal bu. İçeriden de birlik ve beraberliğimizi tesis etmeden büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşamayız. Dış politika ülkeler arasındaki satranç oyunudur” dedi.

“Bugün Kocaeli 223 ülkeye 30 milyon dolar ihracat yapıyor” 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasının sonunda, “Biz 23 yılda gerçekten çok büyük ve hayal edemediğimiz çalışmalar yaptık. Kocaeli nereden nereye geldi. Bugün Kocaeli 223 ülkeye 30 milyon dolar ihracat yapıyor. Türkiye’de üretilen her 3 arabadan biri Kocaeli’nde ve Gölcük’te üretiliyor. On binlerce insanımız ve gencimiz oralarda istihdam ediliyor. Savunma Sanayi’nde çok önemli gelişmeler yakaladık. Nereden nereye geldik. Çok önemli adımlar attık. Şimdi kardeşliğimizi pekiştirmek acil bir ihtiyacımız. Eğer kardeşliğimiz tesis edilmiş olsaydı 40 yıldır terör belası ile uğraşmayacaktık. Teröristler ile mücadelede her atılan merminin, uçağın kaybettiği parayı hiç bahsedilmiyor. Bu konu asla ıskalanmamalı. Yeni yüksek teknolojiler konusunda Türkiye önemli adımlar attı. Savunma Sanayi’nde yüzde 80 millileşme oranı sağlandı. 113 ARGE istasyonu var. Bunların hepsi sizlerin bu teşkilatlarda görev yapması ve mücadeleniz sayenizde oldu. Bu vesile ile bugün gerçekleştirdiğimiz 8. Olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

TALUS; “ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, “23 Ekim 2024 günü Ankara Kahraman kazan’da TUSAŞ’ta bir saldırı yapıldı. Türkiye’nin yükselişine engel olmaya çalışıldı. Ama biz Allah’ın izniyle parmak uzatanların parmaklarını kıracağız. Türkiye Yüzyılı başladı. Terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz kirli oyunları karanlık çukura gömeceğiz. 15 Temmuz’un teröristi ebedi cehenneme gitti. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, ezanımızı susturamayacaksınız. Sizler bunları başaramayacaksınız. İnsanların geleceği yeniden yaşanıyor. Dirayetli, güçlü ve kararlı olmak zorundayız. Küresel güçlerle başka mücadele edemeyiz. Onlar yanı başımızdalar, göz önümüzde İsrail var. Aslında bunu Kurtuluş Savaşı’nda başaramayanlar yapıyor. İsrail bütün dünyanın kuklası olarak her yere saldırıyor. Hedeflerinde biz var. Arkalarında Amerika var. Güneydoğu’ya ve Gazze’ye atılan bombalar aynı fabrikadan çıkıyor. Çevremiz bu emperyalist güçlerle dolu. Birileri onların kötü emellerine canlı kalkan oluyor ama herkesin içi rahat olsun. Türkiye artık büyük ve güçlüdür. Bölgede sesi çıkan bir ülkedir. Şu anda birlik ve beraberlik zamanıdır. Biz bu süreçte daha çok insanı kucaklamak için kollarımızı daha çok açacağız” diye konuştu.

TALUS; “GÖLCÜK HER ZAMAN DAVASINA VE CUMHURBAŞKANIMIZA BAĞLI”

Talus; “Partimizde hiçbir kırgın, küskün bırakmayacağız. Türkiye için herkesi bir olmaya birlik olmaya davet edeceğiz. Bugün 3. Kongremizi yapıyoruz ve buruk bir kongre yapıyoruz. Ama Gölcük her zaman davasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlı. Her daim başarılarıyla partimizin adını başarıyla temsil etmektedir. Allah’ın izni ve milletimizin desteği ile partimizi daha güzel noktaya taşıyacağız. Partimiz için davası için yoğun çalışan tüm birimlerimizden tüm dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Hainlere inat daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz” İfadelerini kullandı.

AK PARTİ GÖLCÜK İLÇE YÖNETİM KURULU ŞÖYLE;

AK Parti Gölcük 8. Olağan Kongresinde başkanlığa seçilen Kemal Yavuz’un yönetiminde; Vural Kesgin, Fikret Ormancıoğlu, Ziya Yıldız, Yasin Özmen, Murat Kurt, Mesut Kanpara, Ayşe Temel, Ayşe Bal, Ergün Akkaya, Emine Kalem, Öner Çelik, Mustafa Çelik, Muhammed Karabulut, Yılmaz Olhan, Selim Aktürkoğlu, Mehmet Kahraman, Mehmet Cinemre, Sinan İşeri, Keramettin Tetik, Semiha Ersoy, Hakan Seslikaya, Hasan Poyraz, Beray Batın Aktaş, Ömer Özdemir,Selçuk Civelek, Şahin Kaya, Muhammed Reşit Zorlu, Tuba Çakırboy.’ Yer alıyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)