Gölcük’te Üretime Başlıyor!

Türkiye ve Kocaeli için çok iyi bir haber daha geldi. Volkswagen Grubu, Gölcük’te bulunan Ford Otosan Fabrikası’nda üretime başlıyor. Volkswagen Transporter için Ford Otosan’ın Gölcük’teki fabrikasının yanına ek ilave alan yapılacak ve 2020 yılında üretime geçilecek.


ALMAN otomotiv devi Volkswagen ile Amerikan Ford arasında bir süredir devam eden stratejik ortaklık görüşmeleri sonuçlandı. İki marka hafif ticari araç üretimi, elektrikli ve otonom teknolojilerini geliştirme konusunda anlaştı. Volkswagen’in hafif ticari modeli Transporter’un yeni versiyonu, Ford Otosan Kocaeli-Gölcük fabrikasında üretilecek ve yeni Transporter’lar 2022’de satışa sunulacak.

Türkiye’de yatırım yapabileceğine ilişkin ilk gelişme 2006 yılında yaşanmıştı. 12 yıl önce gazete manşetlerine taşınan o olası model ise VW’nin hafif ticari modeli ‘Caddy’ idi. Daha sonra her ortamda buna ilişkin sorular çıkmış ama hiç bir zaman Volkswagen Türkiye’de yatırıma ikna olmamış ve gelmemişti. Geçen sürede zaten hem hükümetin hem de basının ilgisi azaldı ve konu gündemden çıktı, ta ki Ford ile Volkswagen’in uluslararası işbirliği görüşmelerine başlayana kadar.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

15 + = 17