GÖLCÜK’TE TAKI TASARIM SEMPOZYUMU BAŞLADI

 

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi ortaklığında 3.Uluslararası Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarım Sempozyumu, Gölcük Sanat Galerisi’nde yoğun katılımla başladı.

 

 

 

3.Uluslararası Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarım Sempozyumu, Gölcük Sanat Galerisi’nde yoğun bir katılımla başladı. Sempozyuma Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurul Üyeleri, KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, okul öğrencileri ve davetliler katılım gösterdi. Sempozyumda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

 

ESERLER YALI EVLERİNDE SERGİLENECEK

 

Sempozyumun ilk konuşmasını KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Dr. Öğretim Üyesi Mine Can yaptı. Can konuşmasında “İlkini 2016 yılında yaptığımız sempozyumun bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Sempozyumda bizlere sağlanan imkanların arttırılması yönünde yapılan desteklerden ötürü katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş’e, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sempozyuma bu yıl yurt içi ve dışından altı sanatçımız katılıyor. Sanatçılarımız, 2 gün boyunca okulumuzda etkinlikler yapacak ve bilgi paylaşımında bulunacak. Sempozyum sonunda ortaya çıkacak eserler, Yalı Evleri’nde sergilenecek. Bizler, kurul üyeleri ve öğretim üyeleri olarak okulumuzun kapısının açık olduğunu belirtiyoruz” dedi.

 

BURADA ORTAK AKIL GELİŞTİRMENİN BİR ÖRNEĞİNİ GÖRÜYORUZ

 

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Başarılı, çağdaş bir donanma kenti olmanın yanı sıra bir sanat kenti olmayı da hedeflemiştik. Bu hedef doğrultusunda birçok proje ortaya kondu. Bunlardan bir tanesi de Vizyon 2023 Projesi kapsamında yapılan bu sempozyumdu. Sanat, insanların estetik algısını arttıran, dolayısıyla tüm toplumsal olaylara kişilerin bakışına pozitif bir katkı veren bir olgu. Bu anlamda böyle bir sanatsal etkinliğin ilçemizde gerçekleştirilmesinden ötürü çok mutluyuz. Bu proje, çok aktörlü ve kurumların katılımıyla yapılan bir proje. Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile yapıldığı için sivil toplum örgütleri de bu projelere katılıyor. Sanatsal etkinliğin yanı sıra birlikte çalışıp ortak akıl geliştirmenin de bir örneğini görüyoruz. Ben bu projenin katılımının artmasıyla devam etmesini diliyorum. Katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

BİRLİKTE BAŞARDIK

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi olarak her türlü ihtiyacı karşılamakla sorumluyuz. 17 Ağustos’u merkez üssü olarak yaşamış bir ilçe olarak her anlamda yapılan tesisleri ile yıkılmış bir kentten sağlıklı yaşamın devam ettiği bir ilçe haline geldik. Bu kentte şu an itibariyle beş uluslararası kültürel ve sanatsal etkinlik yapılıyor. 17 Ağustos Gölcük için bir milattı. Depremden sonra bir filiz gibi yeniden doğduk. Üniversitemiz, ilimizin marka değerine büyük katkı sunuyor. Gölcük’ün 2023’te nasıl bir Gölcük olmasının istendiğini anlamak adına Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi olarak bir birliktelik oluşturduk. Üniversitemiz teklifimizi kabul etti ve bu birliktelik, olumlu meyveler verdi. Halkımız geleceğe daha da umutla bakar durumda. Prof. Dr. Sadettin Hülagü nezdinde tüm üniversite camiasına teşekkür ediyoruz. Mine Can ve ekibine bu sempozyum dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Belediyemizin, üniversitemizin, kent konseyimizin, halkımızın, sorumluluk üstlenen her bir paydaşımızla yolumuza devam ediyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sanatçılarımıza başarılar diliyorum. Sayın Valimizin eşi ve ilçe kaymakamlarımızın eşlerinin içinde bulunduğu aracın kaza yapmasından ötürü yaralananlara acil şifalar diliyorum” dedi.

 

ELLİBEŞ PLAKET VERDİ

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’ndeki sempozyumda konuşan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson, sempozyumun 3’üncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduğunu belirtti.Programın sonunda ise Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Altan Türe’ye bir plaket verdi. Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ise Kuyumculuk Eğitim Komisyonu Başkanı Hraç Arslanyan’a bir plaket verdi. Konuşma ve plaket töreninin ardından Sanat Galerisi Toplantı Salonu girişinde, çeşitli takılar incelendi.

 

 

 

 

Print

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 1