Gölcük’te sivrisineğe karşı yoğun mücadele

Yaz aylarında görülen sivrisinek ve çeşitli kanatlı canlılarla mücadele kapsamında kurulan ekipler, düzenli bir şekilde mahallelerde ilaçlama (ULV) çalışması yapıyor. Mahalleler 20.00’dan 24:00’a kadar ilaçlanarak, sivrisineklere karşı yoğun bir mücadele veriliyor.

Gölcük Belediyesi’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa sürdürdüğü ilaçlama çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Sivrisinek ve çeşitli kanatlı canlılarla mücadele kapsamında kurulan ekipler, düzenli bir şekilde mahallelerde ilaçlama (ULV) çalışması yapıyor. Her gün önceden belirlenen mahalleler ilaçlanırken, vatandaşlardan gelen taleplerde değerlendiriliyor.

MAHALLELERDE İLAÇLAMA YAPILIYOR

Sivrisinek ve kara sineklerin üreyebilecekleri kanal, kanalet, göl, gölet, dere, logar, foseptik gibi alanlar yıl boyu rutin olarak ilaçlanırken, ayrıca da mahalleler 20.00’dan 24:00’a kadar ilaçlanarak, sivrisineklere karşı Yaz aylarında yoğun bir mücadele veriliyor.

ÜSTÜ AÇIK SU KOVALARINA DİKKAT

Sivrisinekle mücadele kapsamında vatandaşları da uyaran yetkililer, “Bahçe sulamak amacı ile yoğun miktarda yağmur suyu barındıran kova ve bidonlar ciddi sivrisinek popülasyonu oluşturmaktadır. Bu suların kova ve bidonlarda tutulması gerektiği aksi takdirde vatandaşların kendi eliyle sivrisineklerin üremesine katkı sağlayacağı belirtildi. Yapılan ilaçlama çalışmasında bağ, bahçe ve evlerin etrafında bulunan kova, bidon, saksı altı, atık lastik gibi yerlerin gelen talepler doğrultusunda ilaçlandığı bildirildi.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Ekipler su birikmesinin önlenmesi, üstlerinin kapatılması veya sık sık biriken suların değiştirilmesi konusunda bilgilendiriyor. Hayvan su yalaklarının ve çeşmelerin çevresindeki göllenmelerin giderilmesi ve bunların akar hale getirilerek kokuşmanın önlenmesi, ev, bina, ahır ve ağılların atık ve kanalizasyon giderlerinin kapalı sisteme bağlanmasının sağlanması konusunda da vatandaşlar uyarılıyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 + = 82