GÖLCÜK’TE SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI!

Türkiye genelinde düzenlenen eylemle birlikte, aile sağlığı merkezleri, acil servisler, tüm ADSM ve diğer bağlı diş poliklinikleri bugün ve yarın hizmet vermiyor.

12 Sendikanın eş zamanlı düzenlediği eylemde Türkiye genelinde eş zamanlı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Eylem Gölcük’te de yapılıyor.

Gölcük Merkez Sağlık Ocağı’nın tüm doktorları da, Türkiye genelinde düzenlenen eylemle birlikte bugün ve yarın hizmet vermiyor. Ö. İsimli vatandaşın Gölcük Merkez Sağlık Ocağı’na enjeksiyon için gidip sağlık hizmeti alamamasını,  sağlık ocağında bulunan bir görevli,  ‘Doktorlarımızın hepsi eylemde size hizmet veremiyoruz’ şeklinde ifade etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’ndan (SABİM) yapılan açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

Aile hekimleri bu tarihte iş bırakıyor
“Hekim Birliği Sendikası önderliğinde sağlık alanında hizmet sunan 21 STK ile birlikte sağlıkta yaşanan olumsuz işleyişe dur diyebilmek ve üyelerinin her türlü hak hukuk mücadelesinde çok daha etkili olabilmek için SABİM’i oluşturduk. Hekimlere, sağlık çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü haksız, hukuksuz eylemin karşısında duracak etkili ve uzun süreli ortak eylemselliklerle üyelerimizin hakkını aramaya devam edeceğiz. Etki sahibi olan bizlere yetki verilmesi için tüm hekim ve sağlık çalışanlarını SABİM çatısı altında verilecek ortak mücadeleye davet ediyoruz. SABİM Platformu olarak 1-2 Ağustos 2023 tarihlerinde iş bırakıyoruz. Toplu sözleşme masasında, hekim ve sağlık çalışanları lehine alınacak kararlarla, saha eylemlerine gerek kalmadan çözüm bulunmasını, aklın ve vicdanın gereği olarak görüyor ve önemsiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

72 − 65 =