Gölcük’te ÖNEMLİ ETKİNLİK KONU İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Hafta sonunda İlçemiz Gölcük’te önemli bir etkinlik var.

Bir süredir tartışılan İstanbul Sözleşmesi iki oturumlu bir sempozyumda enine boyuna ele alınacak.

GÖLCÜK’TE

Siyasal, sosyal, kültürel, hukuksal ve ailesel alanlarda son dönemde büyük tartışmalara neden olan “İstanbul sözleşmesi” Gölcük’ün en aktif sivil toplum örgütlenmelerinden olan Gölcük Eğitim Derneği tarafından konu üzerinde uzmanlaşmış isimlerle geniş bir sempozyumda masaya yatırılacak.

“TÜM HALKIMIZ DAVETLİ”

2011 yılında hükümet tarafından imzalanan sözleşme bizzat kendi tabanından yoğun tepki almış, tepkiler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan “Allah’ın emri değil, zorunda değiliz” ifadelerini kullanmıştı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Gölcük Eğitim Derneği Başkanı Yalçın Akın, “Kurulduğundan beri gerek kamu vicdanının gerek tüm milli dini ve evrensel değerlerin üzerinde birçok etkinlik yaptık ve yapacağız. Bunlardan biri olan “İstanbul sözleşmesi üzerine” programımıza konuyla ilgili tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

KONUŞMACILAR

Çarşı içindeki Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek sempozyuma konuşmacı olarak; Dünya Sosyologlar Derneği Başkanı Necdet Topçu, iktisatçı sosyolog Yunus Ekşi, avukat ve sosyolog İlhami Sayan konuşmacı olarak katılacak. Saat 17.45’te başlayacak sempozyumu BCU Öğretim Görevlisi Sadık Uslu yönetecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 + = 44