GÖLCÜK’TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dün sabah ilk program Anıtpark’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtına çelenk sunumu programıyla başladı.

İLK TÖREN ANITPARK’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunum törenine Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Şimşek, Abdulhalik Köse, Naim Yüksel, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçemizin Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Muhtarlar, Öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumuyla başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından tören sona erdi.

İkinci program Kazıklı Kervansaray’da yapıldı

Günün ikinci programı Çakabey Anadolu Lisesi’nin Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği programla devam edildi. Gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Şube müdürleri, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, siyasi parti temsilcileri Okul Müdürleri ve öğrenciler katılım sağladı.

USLU, ‘ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HER ŞEYDEN ÖNCE BİR YÜKSEK İDEA, GAYE VE HİZMET MESLEĞİDİR’

Programa Çakabey Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Uslu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlandı. Uslu, konuşmasında, ‘Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlere şekil veren, her çeşit meslek erbabının yetişmesine öncülük eden, bir mum gibi eriyen ve etrafını aydınlatan, bütün bunları yaparken de hep kendinden bir şeyler veren Öğretmenlerimizi tekrar hatırladığımız bir gün. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve daimi bir mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştıran, yaşamları boyunca gereken bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve kendisi de toplumun önünde giden bir gönül eridir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir Öğretmen. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir yüksek idea, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohum parçalanıp dağılınca, yüzlerce tohumun netice verdiği gibi öğretmendeki bilgi tohumları dahi öğrencilere dağılınca, yeni bilgileri ve insanlık ağacının taze meyvelerini netice verir.

‘ÇÜNKÜ İYİ EĞİTİLEN BİR İNSAN, HUZURLU BİR TOPLUM VE MUTLU BİR GELECEK DEMEKTİR’

‘Bir insanı kurtarmanın, bütün insanlığı kurtarmak kadar önemli çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, sadece zararlı otlar değil; çiftçinin de ihmali olabilir. Çiftçi hatasının telafisini mümkün ve kolay, öğretmen hata ve ihmalinin telafisi ise pek zordur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeğin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunmak ve sevgiyi hak etmek gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.’

ÖĞRETMEN BİR AYNA OLMALIDIR, KİŞİYE KENDİSİNİ GÖSTERMELİDİR

Uslu, son olarak, Baş döndürücü bir gelişim çağında yaşıyoruz. Bunun için Öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri, yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen hayatın her aşamasını planlamalı. Yarını bir gün önceden zihnen yaşamalı, hayal edebilmelidir. Onun hayali olmazsa öğrencilerin hayalleri desteklenmez. Öğretmen bir ayna olmalıdır, kişiye kendisini göstermelidir. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa, ona bakanlar kendilerini net göremez. Bu neden Öğretmen kendisine çok iyi bakmalı, görünür olmalıdır. Biz Öğretmenleri de yetiştiren aziz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerimiz rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz’ dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLER ADINA KONUŞMA YAPILDI

Uslu’nun konuşmasının ardından Emekli Öğretmenler adına konuşma yapıldı. Konuşmayı Muharrem Atabaş, yaptı. Atabaş, genç öğretmenlere şunları söyledi: ‘Ülkemizin ve dünyamızın geleceği ellerine, dillerine, beyinlerine nakşedilmiş, sevgili öğrenciler. Bugün 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mekteplerinin Baş Öğretmenliğini’ kabul ettiği gündür. 24.11.1981 tarihinden itibaren Öğretmenler Gününü bu mesleğe gönül verenleri onurlandırmak amacıyla etkinliklerin düzenlediği bir programdır. Bu yıl emekliğe ayrılan değerli arkadaşlarımla birlikte bizleri de huzurlarınızda kabul buyuran tüm yöneticilere ve programı hazırlayanlara müteşekkiriz. Genç Öğretmen Arkadaşlar; Buradaki biz Emekli Öğretmenler meslek hayatımız boyunca öğrencilerimizi daima sevdik. Onlara, büyüklere saygılı olmayı, küçüklere sevgiyle yaklaşmayı, her ne pahasına olursa olsun vatanımızı sevmeyi, gerektiğinde canımızı bile vermeyi, mert, çalışkan ve doğru olmayı öğütledik. Gerektiğinde de öğütlemeye devam edeceğiz. Sizlerinde bizim bıraktığınız yerden devam etmenizi istiyoruz. Konuşmamı bir an bile unutmayacağınıza ümit ederek önemli bir mesaj ile bitirmek istiyorum. İki şey var. Biri her saniye bizden uzaklaşıyor. Biri her saniye bize yaklaşıyor. Nedir giden?, Nedir gelen? Evet giden ömür, giden dünya. Ne kadar seversen sev elinden uçup gidiyor. Peki gelen ne gelen ahret, gelen sonsuzluk. Eğer bizler Yaradan’ın emrine uygun giden dünyamızda yaşamışsak, gelen ahret bizim kurtuluşumuz demektir. O halde giden dünyamıza küsmeden dünyadaki hayatımızı idame ettirirken, gerçek hayata hazırlanmamızın asıl görevimiz olduğunu unutmayalım’ diye konuştu.

BAYRAK, ‘ÖĞRETMEN BİR AYNA OLMALIDIR, KİŞİYE KENDİSİNİ GÖSTERMELİDİR’

Göreve yeni başlayan Öğretmenler adına Cahit Külebi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Seydanur Bayrak, yaptığı konuşmada, ‘Öğretmenlik mesleğinin heyecanını, arzusunu daha üniversite yıllarınızdan itibaren yaşamaya başlarsınız. Daha üniversite sırasında öğrencilerinize bir an önce kavuşmak, onların ufacık kalplerini iyiliklerle, inim inim işlemek isterseniz. Kendimden örnek vermek gerekirse; Öğretmen Lisesi’nde başladı hayallerim. Öğrenciyken, öğretmek için çarpan bir kalbim vardı. Sabrettim, ilerledim şimdi burada sizlerin karşısında ataması yapılan Öğretmenler adına konuşma yapmaktayım. İnanıyorum ki mesleğiniz sonsuz sabır ve istek doğrultusunda her an canlı tutan saygı değer Öğretmen arkadaşlarımdan bir tanesi olacağım’ dedi.

İNSAN ÇİÇEKTİR, İNSAN BÜYÜKTÜR

Daha sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ‘’Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. İnsan çiçektir. İnsan büyüktür. Bu yüzden çocukları güzel yetiştiren tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Öğretmenlik mesleği gerçekten farklıdır. Sade bir meslek değildir. Öğretmenlik iyi bir insan yetiştiren meslektir. Tüm Öğretmen arkadaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.’

DEĞİRMENCİ, ‘ÖĞRETMENLİK GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR MESLEK OLAN, ÇOCUKLARIMIZI EMANET ETTİĞİMİZ ÇOK ÖZEL İNSANLARDIR ÖĞRETMENLERİMİZ’

Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, ‘Öncelikle Sayın Belediye Başkanımızın Saygı ve Selamlarını ileterek konuşmama başlıyorum. Öğretmenlik gerçekten çok önemli bir meslek olan, çocuklarımızı emanet ettiğimiz çok özel insanlardır Öğretmenlerimiz. Bende başta kendi öğretmenim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum’ dedi.

‘ÖĞRENCİLER BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞİİRLERİ SIRAYLA OKUYARAK, ÖĞRETMENLERİNE OLDUKÇA DUYGUSAL ANLAR YAŞATTILAR’

Konuşmaların ardından Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo büyük beğeni aldı. Öğrenciler birbirinden güzel şiirleri sırayla okuyarak, öğretmenlerine oldukça duygusal anlar yaşattılar. Daha sonra öğrenciler halk oyunları gösterileri ile katılım sağlayanların büyük beğenisini topladı.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler meslek yeminlerini gerçekleştirildi. Öğretmen adayları ay yıldızlı Türk Bayrağı masası etrafında yeminlerini dile getirdiler. Çiçeği burnu öğretmenlerin yeminleri özellikle protokol ve tecrübeli öğretmenler tarafından yoğun alkış aldı. Yeni öğretmenlerin meslek yeminlerinin ardından ilçemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen resim, kompozisyon ve şiir dalında yarışmalarda dereceye giren Anaokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri Protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 31 = 39