GÖLCÜK’TE ODA BAŞKANLARI, KAÇ ESNAFI DENETLEDİ!

Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulandığı kontrollü normalleşme döneminde yüksek riskli gruplar arasında yer alan ilimizin en kısa sürede az riskli gruplar arasında yerini alabilmesi için Gölcük’te Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut başkanlığında toplanan odalar ve oda başkanları tarafından İlçe Genelinde Denetim Seferberliği başlatılması kararı alınmıştı.

Alınan karar doğrultusunda bugüne kadar sahaya inen Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut olmak üzere Belediye Başkanı, ilçe müdürleri il/ilçe meslek odaları sorumluluk bölgelerinde Pandemi denetimi yapıyorlar.

Dinamik denetim faaliyetlerinin yürütüleceği denetim seferberliği sürecinde denetimler devam ediyor.

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut her gün aralıksız olarak Dinamik denetim faaliyetlerini yürütürken ilçemizdeki oda başkanları ve denetim üyelerinden bağlı oldukları üyelerini denetlemesini ve bu bilgileri, İSDEM (İl Sağlık Denetim Merkezi) ne giriş yapılması konusunda talimatı vardı.

İSDEM NEDİR?

Kontrollü sosyal hayat döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır.

GÖLCÜK’TE, HANGİ ODALAR KAÇ ESNAF DENETLEDİ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine corona virüsüyle mücadelede yeni süreci anlatan 14 maddelik bir genelge gönderdi.

Genelge şöyle; Meslek odaları veya bunlara bağlı alt odalar bünyesinde üyelerinin denetimi amacıyla yeteri kadar denetim ekibi oluşturulacak ve “Oda Denetim Ekibi” olarak İSDEM bünyesine dahil edilecek. Meslek odaları denetim ekipleri hafta en az bir kez il/ilçe sınırları içerisindeki üyelerinin işyerlerini denetleyerek gerekli rehberlik faaliyetlerini yürütecek ve aykırı tedbirlerde oda mevzuatı çerçevesinde işlem tesis ederek yapılan denetimleri İSDEM’e haftalık olarak raporlayacak.

TALİMAT VERİLMİŞTİ

İlçemizde Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut başkanlığında başlanan denetimler için Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un oda başkanlarından kendinize bir denetim kurulu oluşturarak bağlı olduğunuz meslek gurubundaki üyelerinize denetimlerde bulunun talimatı gelmişti. Şimdi bakalım hangi odalar ve denetim kurulları bağlı oldukları kaç esnafı denetlemiş.

İŞTE ODALAR VE DENETLEDİKLERİ SAYILAR

GÖLCÜK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI DENETİM VE ZİYARETLERDE AÇIK ARA ÖNDE 

Gölcük’te bulunan tüm oda başkanlarını tek tek arayarak gerçek bilgilere ulaştık.

Gölcük’te ki, meslek odaları ve oda denetim ekiplerinin, İSDEM’e kayıt ettikleri ve gerçekleştirdikleri denetimler şu şekilde;

Gölcük Esnaf ve  Sanatkarlar Odası  ilçede varlığını ve üstün çalışma performansını göstererek, kendilerine bağlı olan 661 Esnaf denetimi yapmış ve sisteme girmiştir.

Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası kendilerine bağlı olan 10 esnafını denetlemiş ve sisteme girmiştir.

Gölcük Şoförler ve Otomobilciler Odası 5 Taksi durağını ve kendilerine bağlı olan 19 aracı kotrol ederek denetlemiş ve sisteme girmiştir.

Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayiler Odası kendilerine bağlı olan 75 esnafını denetlemiş ve sisteme girmiştir.

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odasını birçok defa aramamıza ve mesaj atmamıza rağmen kendisine  ulaşamadık sadece size döneceğim mesajı aldığımız için Gölcük Seyyar Pazarcılar Odasına ait bilgiyi sizlerle paylaşamıyoruz.

Haber: Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

96 − 87 =