GÖLCÜK’TE MİLLETVEKİLİ OLMAYA EN YAKIN İSİMLER

 

 

 

 

 

24 Haziran Gölcük için bir milat olur mu? Önümüzde iki ay gibi kısa bir süre var. Bu sorunun cevabını görmek için fazla beklemeyeceğiz.

 

Değişen sistemde işinde başarılı, eğitim düzeyi yüksek, toplum içinde sevilen, Ankara’ya gittiği zaman sudan çıkmış balığa dönmeyecek aday adaylarına ihtiyaç var. Gölcük’te bu noktada kimler aday adayı olur, sokak konuşmaya başladı bile.

 

Gölcük’ün milletvekili olmasını tüm kalbimizle istiyoruz.

 

Peki bu noktada neler olabilir.

 

Öncelikle AK Parti’ye bakalım. Mehmet Ellibeş belediye başkanlığında 3.dönemini yapıyor ve bir daha aday olmayacağı konuşuluyor. Her halde ilçemizde ve AK Parti içinde en tecrübeli isim kim deseler hiç düşünmeden onun ismi verilir.

 

Peki bu tecrübeden neden gelecekte de istifade edilmesin. Neredeyse tüm Türkiye’de tanınıyor. 40 yıllık belediyecilik geçmişi var. Ben kendisi istesin istemesin, uygun olacağını düşünüyorum. Bu noktada Sayın Başkan istişarelerini yapmalı.

 

Gelelim 2.isme. AK Parti siyasetinde şuan en revaçtaki isim İdris Alp. Alp 8 sene ilde görev yaptıktan sonra İlçe başkanı oldu. Şuan 2.dönemini sürdürüyor. Tabiki onun siyasaseten istifa edip, aday adayı olması mümkün değil ama talep gelirse, parti çık aday ol derse ilçemiz için çok hayırlı bir iş olur. Bu noktada neler gerçekleşecek kısa sürede belli olacaktır.

 

Metin Şentürk ismi milletvekilliği için oldukça uygun. Doktor Şentürk siyasi bir isim olmasa bile, yeni sistemde başarılı olabilir.

 

AK Parti için farklı isimlerle konuşmadığımdan yazmak istemiyorum. Bir kaç güne bu konuda yeni bir yazı yazmayı düşünüyorum.

 

CHP’de İsmet İşeri belediye başkanlığı düşünüyor. Turan Dumlu ise çok param gitti artık hiçbir yere aday olmayacağım diyor.

 

Saraylılı olan Baro eski Başkanı Tamer Solakoğlu aday adayı olabilir. Belediye başkanlığından vazgeçerse Fahrettin Büyükoğlu ismi de CHP’de ön plana çıkar.

 

MHP’den ise Orhan Altuntaş, Hüseyin Arslan, Hüseyin Çakıroğlu isimleri benim gündemimde. Kendileri ne düşünüyor bilmiyorum ama bu üç isimde milletvekilliğine yakışır. Bazı genç isimlerde geçmişte olduğu gibi adaylık için yola çıkabilir.

 

İYİ Parti’de ilçemizden aday olabilecek tek isim Murat Atar var. Şuan İYİ Parti’nin medya ve tanıtımdan sorumlu başkan yardımcısı olan Atar, adaylık için kesin yola çıkacaktır çünkü tek hayalinin bu olduğunu biliyorum.

 

Görüldüğü üzere çok fazla isim üzerinden konuşamıyorum. İlçemizde bu noktada bir kısırlık var ama siyaset bu hiç beklenmeyen isimlerde biranda ön plana çıkabilir. Nasıl olsa seçim 24  Haziran’da. Adayların belirlenmesi için fazla beklemeyeceğiz. İlçemiz için hayırlı olsun.

 

 

Yorumlar: 2

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 11 = 13