GÖLCÜK’TE, KORONA OLAN AKRABASINI ZİYARET EDEN 30 KİŞİ KORONAVİRÜS OLDU!

KORONA OLAN AKRABASINA GİDEN 30 KİŞİ KORONAVİRÜS OLDU!

Gölcük ilçesinin ulaşlı mahallesinde koronavirüs olan  90 yaşındaki Hasan E.’yi ziyarete giden aileden 30 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Gölcük ilçesinin Ulaşlı Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yaşayan  90 yaşındaki H.E. koronavirüse yakalandı. 10 gün hastanede  tedavi gören H.E., durumunda iyileşme olunca tedavisine evde devam edilmek üzere taburcu edildi. H.E.’nin evde devam eden tedavisi sırasında geçmiş olsuna gelen 30 akrabasında koronavirüs tespit edildi. 30 akrabanın testlerinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alındı.

AİLE İÇİ GÖRÜŞMEYE YAPMAMALIYIZ

Olayla ilgili açıklama yapan  Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerin başarılı olabilmesi için herkesin maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Taziye ve hasta ziyaretlerinde bulunulması konusunda ifademiz nettir. Gölcük ilçemizde yaşayan yaşlı büyüğümüze, ziyarete giden bütün aile fertlerinden 30’un üzerindeki kişinin koronavirüs testleri maalesef pozitif çıktı. Alınan önlemlerin etkili olması için kesinlikle önlemlere dikkat etmeliyiz. En azından bu süreçte, kendi çekirdek ailemizden başka kimseyle görüşmemeliyiz. İletişim araçlarımızla görüşmeliyiz. Sevgimizi ya da hasretimizi başka türlü gösterebiliriz. Aile içi görüşmeleri kısıtlamalar kalkana kadar kesinlikle yapmamalıyız. Kesinlikle maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Soner Gülezer

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 5 =