GÖLCÜK’TE GÜZEL PROJE

 

 

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi birlikteliğinde Gölcük Vizyon 2023 Kapsamında, uygulama okulu olarak Barbaros İlkokulunda gerçekleştirilen “Ailemle ve Öğretmenimle Gelişiyorum” Projesi ve Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen “Kendimi Tanıyorum Mesleğimi Seçiyorum” Projesi sertifika töreni Kongre Sarayında gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Sertifika törenine Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Proje yürütücü hocalar Nejat Akfırat, Yıldız Öztan Ulusoy, Nilli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç, Barbaros Hayrettin İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

216 ÖĞRENCİ 72 VELİYE EĞİTİM VERİLDİ

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Nejat Akfırat yürütücülüğünden gerçekleştirilen “ Ailemle ve Öğretmenimle Gelişiyorum” Yaşayan Öğrencilerin yaşam becerileri ihtiyaçlarına yönelik okulda ve evde uygulanacak programların geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi projesi uygulama okulu olarak Barbaros İlkokulunda gerçekleştirildi. Proje 4. Sınıf öğrencilerine ve velilerine uygulandı. Toplamda 216 öğrenci ve 72 veliye eğitim verildi. Dr. Öğretim Üyesi Yıldız Öztan Ulusay yürütücülüğünden gerçekleştirilen “ Kendimi Tanıyorum Mesleğimi Seçiyorum” Gölcük’te Yaşam Öğrencilerin meslek seçimi ve kariyer planlaması becerilerine yönelik programların uygulanması, değerlendirilmesi projesi uygulama okulu olarak Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Üniversite yaşamında farklı bir meslek dalında okumak istediğini fark ederek bölüm değiştiren tekrar sınava giren öğrenci sayısı oldukça fazladır. Tüm bu durumları gözeterek mesleki gelişim sürecine katkı sağlama amaçlı Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesinde 10. Sınıfa devam eden toplamda 181 öğrenciye yönelik meslek seçimi ve karar vermeye dayalı bir program uygulanarak değerlendirildi.

795 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Gölcük Barbaros Hayrettin İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz konuşmasında “Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nün ilçemiz öğrencileri ve velileri için sağladığı 6nemli bir eğitim sürecini tamamlamış bulunuyoruz. 2014-2015 Eğitim Öğretim yıllımda Pilot Uygulama olarak Okulumuzda başlayan projenin 4. Dönem uygulaması sona ermiş bulunuyor. Her yıl projenin geliştirilmesi ile birlikte eğitim sürecinden faydalananlarda artmaya başladı. Biz okul yöneticileri için eğitim içeriğini ve sürecini çeşitlendirmek, öğrencileri farklı öğrenme materyalleri ile buluşturmak önemli bir eğitsel görev olduğu içini projenin okulumuzda uygulanmasını ‘önemli bir fırsat olarak değerlendirdik. Projeden bu güne kadar direk olarak 795 öğrencimiz faydalandı proje uygulama sürecinden etkilenen öğretmenlerimiz, velilerimiz ve okul çevresi düşünüldüğünde bu sayının kat kat fazlası bir çoğunlukla karşılaşabiliriz.  Özgüveni gelişmiş, kendini tanıyan, iletişim becerileri olumlu, problem çözme becerisine sahip ve gerektiğinde hayır diyebilen bireyler şüphesiz ki günümüzde insan niteliğini belirleyen önemli özelikler. Projeyi geliştirerek okulumuza bu önemli imkân sunan Kocaeli üniversitesine, Kaymakamlığımıza, Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Kent Konseyimize öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür eder, Saygılar sunanım” dedi.

İYİ Kİ BU PROJEYİ YAPMIŞIZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Gölcük’te böyle bir çalışma ortamı hazırladığı için çalışma arkadaşlarıma, başta Belediye Başkanımıza, Kent Konseyimize, üniversitemize teşekkür ediyorum. Yapılan çalışma çok güzel bu proje başka hiç bir yerde yok. İyi ki bu projeyi yapmışız. Katılan öğrencilere, öğretmenlere velilere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİKTE BAŞARDIK

Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin her türlü eğitiminde katkılarını esirgemediğini belirten Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında “Belediye Başkanı olarak en mutlu olduğum anlardan birini yaşıyorum. Türkiye coğrafyasında yaşayan herkes bu ülkenin daha mutlu, daha sağlıklı, daha huzurlu lider bir ülke olmasını arzu eder. İşte bu hedeflere varabilmenin en temel yolu sevgili gençlerimiz, evlatlarımızın eğitimi, onların hayata bakışı, ülkelerine sevdaları ve başarılı özverili çalışmaları. Böyle bir süreci tek başına hiç bir kurum, kişi, kuruluş yönetemez. Mutlaka kolektif bir çalışma gerekir, senkronize, uyumlu bir çalışma gerekir. Bunu sağladığınız takdirde sonuç her daim başarılı biter. Şahsen ben Gölcük Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim ilk günden itibaren böyle bir iradeyi ortaya koydum. Dedim ki; biz bugünümüzü, geleceğimize taşırken daha sağlıklı ve gelecekteki hedeflerimizi yakalamak adına kolektif bir çalışma içerisinde olmalıyız. Öncelikle kentin tüm dinamiklerini içerisinde barındıran Kent Konseyimizi bu projenin içerisinde soktuk. Sonra bu yetmez dedik ve Kocaeli’mizin marka değeri olan üniversitemizi projelerimize dâhil ettik. Sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de dâhil olması ile projelerimiz daha sağlıklı ve yararlı bir şekilde yürütülmeye başlandı. Ben bu projelerimize katkısı olan herkese gönülden teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi. Program sonunda proje kapsamında eğitim gören öğrenci ve velilere protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi.

 

 

 

 

Print
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 + = 71