GÖLCÜK’TE DEV BULUŞMA

 

 

 

 

 

Başkan Karaosmanoğlu ve Başkan Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Sevgi ve Kardeşlik Buluşmaları” kapsamında Gölcüklü muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltı organizasyonuna büyük katılımın oldu.

 

 

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Gölcük İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Sevgi ve Kardeşlik Buluşmaları” programı kapsamında Gölcüklü muhtarlarla ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

 

“VATANIMIZI VE NAMUSUMUZU BİRLİKTE KORUYACAĞIZ”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’te yaptığı konuşmada, bugünkü toplantıya katılan muhtarlara ve STK temsilcilerine teşekkür ederken, 24 Haziran’da yapılan erken seçimin Türkiye açısından milat ve dönüm noktası olduğu söyledi. Alp konuşmasında, “15 Temmuz gecesi bir ve beraber olduğumuz gibi yine burada olduğunuz için size teşekkür ediyorum. Sevgi ve kardeşlik buluşmaları projemizde bugün finalimiz yapıyoruz. Bu birlik ve kardeşliğimiz sürdüğü sürece bu toprakları, vatanımızı ve namusumuzu birlikte koruyacağız. Sizlere ve bugün aramızda bulunan İbrahim Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” vurgusu yaptı.

 

“DEPREMİN ENKAZINDAN GÖLCÜK FİLİZ GİBİ YENİDEN DOĞDU”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’de konuşmasında birliğimizi muhafaza etmek için hep birlikte yeni Türkiye diyerek muhtarlarla ve STK’larla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Mehmet Ellibeş ayrıca, “Birik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Eğer bizler bu beraberliğimizi sağlıklı bir şekilde yürüttüğümüz sürece ülkemiz ve kentimiz her daim geleceğe güvenle bakacaktır. Bu güzel birlikteliği sağlayan insanlar olarak, üzüntülü günleri de geride bıraktık. 17 Ağustos 1999 gününe takılmadan çalıştık ve sorunları bir bir geride bıraktık. Tabi o günü de unutturmadan çalışmalarımızı sürdürdük. Maddi kayıplarımızı yerine getirirken deprem şehitlerimizi hiç unutmadık. Rabbim onlara rahmetiyle muamele etsin. Gölcük depremin enkazında filiz gibi yeniden doğdu. Bugün birlikte el ele kol kola çalıştık. O kötü günlerin tüm izlerini hep birlikte sildik. Tabi yapacağımız işler de bulunmaktadır” dedi.

 

“ÇOK ŞÜKÜR AK PARTİ DÖNEMİNDE GERİDE KALDI”

Hükümetimizin kaynakları Büyükşehir Belediyemizin destekleri ve bütçemizi de planlı bir şekilde kullanarak halkımıza yaptığımız hizmetlerle geleceğe dönük 150 Milyon TL’lik yatırımın aktif bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ellibeş, “Kırk kilometrelik altyapı yatırımı şu anda devam ediyor. Gölcük koşar adımlarla geleceğe hazırlanıyor. Kırkıncı yılımı geride bıraktığım belediyecilikte maaşını verdiğimiz anlarda kendimizi başarılı görüyorduk.  Çok şükür o dönemlerden bugünlere geldik. Bu sıkıntılar geride kaldı. Bütçeden aldığımız payları halkımıza hizmet olarak yansıtırken, bu payın geçmiş dönemlerde büyük bir oranda veya tamamı da kesilebilmekteydi. AK Parti öncesi çarpık siyasi anlayışın getirdiği zamanlarda, iktidara yakın bir belediye iseniz her türlü imkana sahip olacak bir adaletsiz bir düzen hâkimdi. Tabi çok şükür AK Parti döneminde geride kaldı. Türkiye’de bu ayıp ortadan kalktı” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı toplu çekilen hatıra fotoğrafı sona erdi.

 

STK’LARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’de ve Kocaeli’de demokrasinin en önemli temsilcileriyle olan buluşmasında yerel yönetimlerin hizmetleri noktasında fikir alışverişinin yanı sıra ülke ve dünya gelişmelerinin de değerlendirildiği toplantıda konuşan Karaosmanoğlu, “Bir kentin huzurunda, kalkınmasında ve gelişmesinde muhtarlarımız ile STK’larımız çok önemlidir. Spor, kültür, sanat ve farklı alanlarda insanımıza hizmet ediyoruz. İnsanlığa ve vatandaşımıza faydalı ne yapabiliriz diyerek beraber çalışıyoruz” dedi.

 

“ALTYAPI VE ÜST YAPIDA GÖLCÜK AYAĞA KALKTI”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde ve çalışmalarında sunulan katkı için muhtarlara ve STK’lara teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Demokrasinin fideliği olan kurumlarımızın en önemli çalışmalarından bir tanesi gençlik hizmetleridir. Eğitim yuvalarımızı kreşlerden tutun her seviyeye kadar destekliyoruz. Hayatın bir akışı olduğunu görüyor ve gençlerin doğru alanlara yönlendirilmesi için projeler üretiyoruz. Gençliğimizin gücünü biliyor ve STK’larla ortak çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu heyecanı ve hedefi taşımalıyız. Allaha şükür şehrimizin her köşesinde olduğu gibi Gölcük ilçemizde bir kalkınma hamlesi yaptık. Gerek çevre gerek altyapı ve üst yapıda Gölcük ayağa kalktı. İhtiyaçların sonsuz olduğunu görüyor ve özellikle temel ihtiyaçlarını yerine getirirken kentimiz kimliğine dönük büyük yatırımlarla örnek bir şehir haline geldi.”

 

“DEVLETİN TÜM KURUMLARIYLA UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’de ve Kocaeli’de son 16 yılda yapılan hizmetlerin Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlarından kat ve kat fazla olduğunu özellikle vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bunun için çok emek verdik, çok çalıştık. Allah’ın izniyle çalışmaya da devam edeceğiz. Gölcük ilçemizde sahillerimizi yeniden ayağa kaldırırken, dünün kokan İzmit Körfezini hayata yeniden dönmesini halkımızla birlikte sağladık. Kocaeli’nin bir sanayi Kenti gerçeğini bilerek çevre yatırımlarını da sanayicimizle birlikte yapıyoruz. Ancak bu hizmetleri yaparken şunu ifade etmem gerekir ki devletin tüm kurumlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Gölcük’te de bu uyum en güzel şekilde devam ediyor. Bu güzel birlikteliği ortaya koyan İlçe Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. STK’larımızdan ve muhtarlarımızdan gelen önerileri hemen değerlendiriyor ve hayata geçiriyoruz. Bakınız ülke ve kent genelinde eğitimin fiziki şartları noktasında çok önemli gelişme kaydettik. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin çocukluktan itibaren eğitimlerine katkı sunmak için Bilgi Evleri’nden Akademi Üniversite’ye kadar yeni hizmetler ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

 

“ARTIK TÜRKİYE DOSTUNA GÜVEN DÜŞMANINA GÖZDAĞI VERİYOR”

Bu ülkenin kaybedecek zamanı yok diyerek sözlerini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şunu hiçbir zaman unutmamız gerekiyor ki Cumhurbaşkanımız bu ülkenin ve milletin önüne geçerek Türkiye’yi hak ettiği yere taşıdığını vurguladı. Karaosmanoğlu konuşmasını, “Devlet halk ve millet için vardır. Osmanlı’nın kuruluşunun manevi liderlerinden Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözü bizim için en önemli referanstır. Şimdi güçlü Türkiye’nin oluşmasında bu ana yaklaşımı özümsemiş bir Türkiye’nin artık kendi ayakları üzerinde durduğunu görüyoruz. Savunma Sanayisinde yakaladığımız başarıyı bizim çocuklarımız gerçekleştirdi. Artık terörle dize getirilmek istenen Türkiye her alanda bağımsız olmasıyla mücadelesini daha etkin yapmaktadır. Artık Türkiye dostuna güven düşmanına gözdağı veriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye artık kendi kaynaklarına sahip çıkmaktadır. Dünü unutmayın, Uzan’ların bu ülkeden milyarlarca dolu kaçırdıklarını da biliyoruz. Geçmişin iradesiz hükümetleri buna neden olduğunu da yakinen biliyoruz” diyerek sürdürdü.

 

“TAKDİR EDEREK SANDIĞA GİTTİĞİNDE İRADESİNİ YANSITIYOR”

Emperyalistlerin dünya üzerinde ülkelerin kaynaklarını nasıl sömürdüğünü anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “STK’larımızın her yönüyle Gölcük ilçemizin insanına daha çok hizmet üretmesini arzu ediyorum. Bizler sizlerin yanındayız ve destekçisiyiz. Devletimize, bayrağımıza, vatanımıza, gençlerimize ve namusumuza hep birlikte sahip çıkacağız. Dünya üzerinde terör örgütlerini kuranların ve destekleyenlerin kim olduğunu da biliyoruz. Bunlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerine ulaşmak için bizler ve sizler hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız. 24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu da söylemek istiyorum. Demokrasi bizim en büyük şansımızdır. STK’larımıza da bu konuda önemli görev düşmektedir. Sizlerin görevlerinizde başarılı olacağınıza da inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimi en iyi şekilde yapmak için gayret ediyoruz. Kocaeli’nin her karışına hizmet etmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız yerel yönetimlerde ayrım yapmadan her türlü imkânı ülkemizin her yerine sağlıyor. Asla partizanlık yapmıyor ve bizlerde buna karşı duruyor. İşte halkımız da bunu görüyor ve takdir ederek sandığa gittiğinde iradesini de yansıtıyor” ifadelerini sarf etti.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 3