GÖLCÜK’TE ÇİFT RAHİMLİ AMELİYAT BAŞARIYLA SONUÇLANDI!

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Doğukan Saraç ve ekibinin yürüttüğü operasyonla, iki rahimi olan hastaya myom ameliyatı yapıldı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Doğukan Saraç ve ekibinin yürüttüğü operasyonla, iki rahimi olan hastaya myom ameliyatı yapıldı.

2 günde taburcu oldu

32 yaşındaki hastanın bir gebeliği ve 1 normal doğum sonucu yaşayan sağlıklı çocuğu var. Hastanın sağ rahminde 6 cm büyüklüğünde iyi huylu tümör olması üzerine yaptığımız başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Hasta operasyon sonunda 2 gün yatıştan sonra şifa ile taburcu oldu.

Ortalama olarak %2-4’ünde çift rahimlilik problemi görülebilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Doğukan Saraç; “Çift Rahim; Birçok kişi önemli ya da önemsiz küçük ya da büyük olmak üzere kimi zaman gebe kalmayı önleyebilecek sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Nadir de olsa görülen doğumsal anomalilerden biri de çift rahimdir. Normal doğumların ortalama olarak %2-4’ünde çift rahimlilik problemi görülebilir.”

Çift Rahim Nedir?
Anneler bir kız bebeğe hamile kaldıklarında bu bebeğin rahmi yumurtalık tüplerinden başlayarak gelişmeye başlar. Gebeliğin ileri ki aylarında ise oluşmaya başlayan yumurtalık tüpleri iyice gelişerek birleşir ve bebeğin rahmini oluşturur. Bu, normal bir rahim oluşmasının aşamalarıdır ancak bazı durumlarda tüplerin birleşmesi aşaması gerçekleşmez. Bu durumda bebekte bir değil, iki rahim oluşmuş olur. Bir değil iki rahim ağzı bulunması durumuna da çift rahim veya dubleks rahim denilmektedir. Çift rahim durumunda bazen tanı bile konulamamaktadır ve bu durum üreme döneminde bazı problemlere neden olabilmektedir.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

10 + = 13