GÖLCÜK’TE BU ŞENLİKTE GÖNÜLLER VE GÖKYÜZÜ ŞENLENDİ

 

 

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Engelliler Derneği işbirliğince bu yıl 5. si düzenlenen Engelsiz Uçurtma Şenliğinde vatandaşlar bir araya gelirken, gökyüzü rengarenk uçurtmalarla şenlendi, yapılan yarışmalarla engelleri aşanlar gönüllerince eğlendi.

 

 

Gölcük Denizevler Sahilinde gerçekleştirilen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Siyasi Parti Başkan ve yöneticileri, Gölcük Belediyesi Engelsiz yaşam merkezi yöneticileri, Gölcük Engelliler Derneği Üyeleri, birçok engelli yakınları katıldı. Engelsiz yaşam merkezi ve Gölcük Belediyesi tarafından engelli ve yakınları tek tek etkinlik alanı olan Denizevler Sahiline getirildi. Etkinlik yerine erken gelen başkan Ellibeş, vatandaşlar ve yakınlarıyla tek tek ilgilendi. Başkan Ellibeş’in bu ilgisi herkes tarafından takdirle karşılandı.

 

HER BİREY BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Gölcük Belediye Başkan’ı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada ” Gölcük farklı bir şehir. Biz Gölcük’te olmaktan gurur duyuyoruz, mutluyuz. Gölcük’ün her bir bireyi beraber, birliktelik ve dayanışma içerisinde yaşıyor. Engelli bireylerimiz, sağlıklı olan diğer bireylerle bütünleşerek yaşıyorlar. Onlara her türlü imkanı sağlamanın azami gayreti içerisindeyiz. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kendilerine tahsisinden sonra Gölcük’teki tüm engellilerin bu binayı kullanmaları, beni en çok mutlu eden hususlardan biri. Bu güzel başarıyı birlikte başardığımıza olan inançla bu şenliği yapıyoruz. Her yıl bu şenlik yapılıyor. Şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hepimizin beraber, sağlıklı ve barış içerisinde yaşamasını diliyor, Ramazan ayınızı da kutluyorum” dedi.” dedi

 

ÇALIŞMALAR HERKESE ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE

 

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Bildiğiniz gibi Engelsiz Yaşam Merkezi’miz, kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde her türlü engeli ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyor. Engellilerimiz de bu konuda gereken eğitimi en iyi şekilde alıyor. Burada sevindirici bir olay; Gölcük’te engellilerimizin kurum ve kuruluşlarla olan işbirliği en iyi durumda. Tüm kurumlarımız, engellilerimizin önündeki engeli ortadan kaldırmak için çalışma içindeler. Bu bizleri sevindiriyor. Gölcük’te her alanda yapılan çalışmalar, bölgeye örnek olacak nitelikte. Engelsiz Yaşam Merkezi, Halk Eğitim Merkezi’nden müftülüğe kadar, memuriyet sınavına hazırlanma kursu ve el becerilerine kadar birçok çalışma yapıyor. Derneğimiz de engellilerimizin sıkıntılarını çözmek için ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde. Hiçbir arkadaşımızın sıkıntısının kalmaması yönünde gayretler var. Yapılamayacağı düşünülen bir işi çok kolay şekilde, sizlerin desteğiyle yapılan şenlik, geleneksel hale gelmiş durumda. Başta başkan olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Ramazan ayınızı kutluyorum, Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesindeyiz, bayramınızı kutluyorum, tüm annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.

 

 GÖLCÜK’TE YAŞAYAN ENGELLİLER AYRICALIKLI

 

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat “Bugün Kocaeli’nin bir çok yerinden arkadaşlarımız geldi. Ben hepsine ayrıca teşekkür ediyorum bugün beni yalnız bırakmadıkları için. Bu güzellikleri gerçekten bize yaşatıyorlar. Ben Gölcük’te yaşayan engelliler ayrıcalıklı dediğim zaman bunu söylemek istiyorum. Bugün bu imkanları bize sağladıkları için Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız, ben Başkanımız diyorum abi diyorum kendisini çok seviyoruz. Ben buraya gelen bütün engelliler adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEYECAN DOLU YARIŞMALAR YAPILDI

Şenlikte kurulan şişme oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlendi. Çeşitli yarışmalar düzenlendi bunlardan bazılar çuval yarışı, kaşıkla ağızda yumurta taşıma yarışı ve yoğurt içinde altın bulma yarışı. Yarışmalarda birinci olan engelli vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler takdim edildi. Gelen bütün misafirlere pilav ve et kavurma ikram edildi. Şenliğin  sonunda vatandaşlar uçurtmalarını uçurarak gökyüzünde renkli bir görüntü oluşturdular.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

71 + = 72