GÖLCÜK’TE BİR OSMANLI ESERİ DAHA İHYA EDİLDİ

GÖLCÜK’TE BİR OSMANLI ESERİ DAHA İHYA EDİLDİ

Değirmendere Yukarı Mahalle Osmanlı Dönemi Tarihî Hamamı’nda Gölcük Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçede bulunan tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, ilçe turizmine kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Sezer’in girişimleri ile Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan Osmanlı Dönemi Tarihî Hamamı’nda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetiminde sürdürülen çalışmalar ile harabe haldeki tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

OSMANLI MİRASI YENİDEN HAYAT BULDU
Tarihi hamamda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, restorasyondaki son durum hakkında bilgiler aldı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını açıklayan Başkan Sezer, “Hamam fonksiyonuna uygun yapılan restorasyon çalışmalarının, mermer kaplanması, yapının giriş kısmına sundurma yapılmasıyla, inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Tarihî mirasın korunması yanında; ilçemiz turizmine de katkı sağlayacak restorasyon çalışmamız ilçemize hayırlı olsun” dedi.

İLÇE VE BÖLGE TURİZMİNE KATKI SUNACAK
Restorasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleyen tarihi hamam, hamam fonksiyonu ile hizmete açılacak. İlçe ve bölge halkına hamam olarak hizmet vermeye başlayacak tarihi yapı, turizm alanında da bölgenin kalkınmasına katkı sunacak

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

82 − 76 =