GÖLCÜK’TE 55 TIR KÖMÜRDEN 47 TIRI DAĞITILDI

 

 

 

 

 

İHTİYAÇ SAHİBİ BİN AİLEYE BİN 500 TON KÖMÜR YARDIMI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu sene de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor. Vakıf yetkililerinden yapılan açıklamaya göre bu sene bin aileye bir buçuk ton, toplam bin 500 ton kömür yardımı yapılacak. Ayrıca ayni ve nakdi yardımlar devam ediyor.

 

 

 

55 TIR KÖMÜRDEN 47’İ TIRI DAĞITILDI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden yapılan açıklamaya göre ilçemizde ikamet eden ve kömür kullanan ailelerin tespitinden sonra kömür dağıtma işlemine başlandı. İhtiyaç sahibi bin aileye yapılacak olan bir buçuk ton kömür yardımı devam ediyor. Şu ana kadar 55 tır kömürden 47 tır kömür dağıtıldı ve 8 Tır kömür kaldı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapılmaya devam ediliyor.

KÖMÜRLERİ SATAN YANDI

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden yapılan açıklamaya göre son zamanlarda kömür yardımı yapılan ailelerin kömürleri kullanmak yerine sattıkları yönünde yapılan ihbarlar nedeniyle kömür dağıtımı işleminin bitmesinin ardından ihtiyaç sahibi ailelerin kömürleri satıp satmadığı konusunda tekrar denetimler yapılacak olup yardım yapılan kömürleri satan ailelere cezai işlem uygulanıp bir sonra ki yıl kömür yardımı alamayacakları belirtildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapılan son açıklamaya göre, “Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürlüğü tarafından 2022 sayılı kanun kapsamında ileriye dönük peşin olarak 3 aylık olarak yapılmakta olan yaşlılık ve engelli yakını aylıkları 01.09.2018 tarihinden itibaren 1 aylık olarak ödenmeye başlamıştır. Yaşlılık aylıkları yeni kanun ile birlikte yeni tutar iki katına çıkarıldı ve 3 aylık ileriye dönük ödeme yerine aylık ödeme yapılacak” şeklinde açıklama yapıldı.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 74 = 81