GÖLCÜK’TE 10 OKULA “OKULUM TEMİZ” SERTİFİKASI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında, “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında gerekli şartları yerine getiren 10 okul ‘Okulum Temiz” sertifikası aldı.

Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ile Türk Stan­dart­la­rı Ens­ti­tü­sü (TSE) ara­sın­da, 27 Tem­muz 2020 ta­ri­hin­de im­za­la­nan “Eği­tim Ku­rum­la­rın­da Hij­yen Şart­la­rı­nın Ge­liş­ti­ril­me­si ve En­fek­si­yo­nu Ön­le­me İş Bir­li­ği Pro­to­ko­lü” kap­sa­mın­da, hij­yen şart­la­rı­nın ge­liş­ti­ril­me­si, en­fek­si­yon ön­le­me ve kont­rol sü­reç­le­ri­nin tu­tar­lı, ge­çer­li, gü­ve­ni­lir, ta­raf­sız bir an­la­yış­la sür­dü­rül­me­si ama­cıy­la “Oku­lum Temiz” bel­ge­len­dir­me prog­ra­mı yü­rür­lü­ğe alın­mış­tı.
Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Müdürlüğümüze bağlı okullarımız ve kurumları olmak üzere başvuru oranı yüzde yüze ulaşmıştır.  “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu” içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gereklerini yerine getiren 10 okulumuza bugün Çakabey Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.

Gölcük İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Caferi Tayyar Mert yap­tı­ğı açık­la­ma­da ”
Okul­la­rı­mız saha tet­ki­kin­de ko­run­ma ve kont­rol ön­lem­le­ri, zi­ya­ret­çi­le­rin uy­ma­sı ge­re­ken ku­ral­lar, hij­yen eği­ti­mi, atık yö­ne­ti­mi, gü­ven­lik-da­nış­ma, bek­le­me alanı, ders­lik­ler-etüt sa­lon­la­rı, atöl­ye­ler, öğ­ret­men­ler odası, idari oda­lar, kon­fe­rans sa­lon­la­rı ,kan­tin – ye­mek­ha­ne, tu­va­let­ler, spor sa­lon­la­rı, okul bah­çe­le­ri, pan­si­yon­lar, ta­şı­ma­lı eği­tim, su de­po­su, tek­nik hiz­met­ler, ortam te­miz­li­ği-de­zen­fek­si­yo­nu ve ha­va­lan­dır­ma­sın­dan de­ne­tim ge­çir­di­ler.
“Okulum  Temiz” Belgelendirme Törenine Kaymakamımız Sayın Cengiz KARABULUT, Müdürümüz Sayın Caferi Tayyar MERT, Şube Müdürümüz Sayın Abdülhalik KÖSE ve Okul Müdürleri katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Kaymakamımız Sayın Cengiz KARABULUT’un Okul Müdürlerimize “Okulum Temiz Belgesi” takdimi ardından sona erdi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

27 + = 37