GÖLCÜK’LÜ TAKSİCİLER ZAM KONUSUNDA AYRIŞTI!

Gölcüklü Ticari Taksiciler İstanbul’da %20 yapılan zammın ardından Gölcük’te %15’lik zam yapılmasını istiyorlar.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldığını açıkladı. Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’n deki toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ayrıca minibüslere ve şehir hatları arabalı vapurlara da yüzde 20 zam yapıldığı belirtildi.
Bunun ardından Gölcüklü Taksiciler ’de taksi metreye Üç (3) yıldır zam yapılmadığından dolayı İstanbul’da taksi metre ücretinin 4 TL’den 5 TL’ye çıktı, İstanbul’da indi bindi ücreti 10 TL iken 13 TL çıktı.
Gölcük’te taksi metre açma ücreti 3 seneden beri 3,50 TL iken indi bindi ücreti ise 9,50 TL olarak devam ediyor. Gölcük’te bulunan taksiciler biz %20 değil bize % 15’lik zam yeter açıklamasında bulunan taksiciler Akaryakıtlara yakın zamanda yapılan zamlardan dolayı taksiciler Gölcük’te indi bindi ’ye ve taksi metre açma ücretlerine %15’lik zam istediklerini söylediler.

TAKSİ METRE ÜCRETİNE KARŞIYIZ
Gölcük’te bulunan bir taksi durağı ise İstanbul’da yapılan taksi ücretlerine %20’lik zammın ardından  Gölcük’te taksicilik yapan Naci Karaosmanoğlu “2002 yılından bu yana Gölcük ilçesinde taksi metreye uyulma imkanı ve uygulama olanağı bulunmamaktadır.  Herkes kendi duraklarına göre tarife yaparak çalışma içindedir. Ama bugün geldiğimiz noktada taksi metremizin ücreti tarifesi çok uygundur ve makbuldür ve çok iyi biz taksicilere iyi kâr bırakıyor biz bu yeni zamlara karşıyız” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

14 − 12 =