GÖLCÜKLÜ DEMİR, ABLASININ BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDU

 

 

18 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 23 yaşındaki Gölcüklü Fahrettin Demir, ablası Fatma Tezer’in böbreği nakil edildi. Hiç düşünmeden kardeşine böbreğini veren abla Tezer, onun mutluluğu ve sağlığı her şeyden önemli dedi. Ameliyatı ise ünlü doktor Mehmet Haberal gerçekleştirdi. Fahrettin Demir bu böbrek nakli ile hayata adeta geri dönerken, ablasına minnettar olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Gölcüklü 23 yaşındaki Fahrettin Demir, ablası 37 yaşındaki Fatma Tezer’den nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu. 22 Haziran’da böbrek nakli yapılan Demir’in ameliyatını Türkiye’de geniş bir kesim tarafından tanınan Prof.Dr.Mehmet Haberal yaptı. Ameliyat başarılı geçtiği açıklandı.

18 YILDIR DİYALİZ İLE YAŞIYORDU

4 yaşında şeker hastalığına yakalanan Demir, 18 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu. Demir’e İstanbul Başkent Hastanesi’nde, ablası Fatma Tezer’den alınan böbrek nakledildi. Ablasının verdiği böbrekle sağlığına kavuşacak olan Demir, “Böbreklerim iflas etti. Tek umudum böbrek nakli idi. Zaten 4 yaşında şeker hastalığına yakalandım, 18 yıldır böbrek yetmezliği çekiyordum” dedi.

ABLAMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Diyalize girmenin çok zorlu bir süreç olduğunu, hiçbir şeyi istediği gibi yiyip, içemediğini, şehir dışına çıkmak istese, öncelikle gideceği yerde diyaliz merkezi olup olmadığını araştırdığını anlatan Demir, şöyle konuştu: “Artık böbrek naklinden başka çare kalmamıştı. Dokular uyunca ablam hiç düşünmeden böbreğini bana vermeyi kabul etti. Ablama çok teşekkür ediyorum. Bunun mutluluğu anlatılamaz. Çünkü bunun için kelimeler yok. Artık hayatımı rahatça planlayacağım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

ABLANIN MUTLULUĞU

Ev hanımı 37 yaşındaki Fatma Tezer ise “Kardeşim için böyle bir ihtiyaç doğunca gerekli dokular alındı, tetkikler yapıldı. Böbreğimin uyduğu ortaya çıkınca hiç düşünmeden vermek istedim. Kardeşimin artık sıkıntısız bir hayat yaşamasını istiyorum. İnşallah uzun ve sağlıklı bir ömür onu bekliyor. Ben yaşadıkça her zaman onun yanındayım” dedi. ÖZEL HABER SERKAN SIDAL

 

 

 

 

Print
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 − = 39