GÖLCÜKLÜ CEYHAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

 

 

 

Gölcük yıllardır beklediği milletvekiline kavuşuyor. 1976 Yılında Gölcük Siretiye doğumlu olan İlk, orta ve lise öğrenimi Gölcük’te tamamlamlayan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekilliğine aday oluyor. Ceyhan bugün il binasında yaptığı basın açıklamasında, “Bize bugün Ankara’da önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığı için izin verildi. İl yöneticilerimizle ve ilçe başkanlarımızla konuyu istişare ettik. Allah nasip ederse bilgilendirme toplantısından sonra büyük bir gururla yürüttüğüm il başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Gölcükümüz için hayırlı olsun.

 

 

 

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan 7 Şubat 2015 yılında başladığı il başkanlığı görevinden istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekilliği aday adayı oldu.  Ceyhan’ın istifasını açıkladığı toplantıda Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, ilçe başkanları, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, SKM Başkanı Mehmet Uzunoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

ERYARSOY VEKALET EDECEK

Ceyhan aday adaylığına ilişkin geçtiğimiz gün sorulan soruya, “Genel merkezimiz ihtiyaç varsa derse gerekeni yaparız” şeklinde yanıt vermişti. Ceyhan bugün ise milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Şemsettin Ceyhan bugün il başkanlığından istifa etti. Ceyhan önce saat 14.00’da ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Sonrasında da il yönetim kurulu üyeleriyle olağanüstü toplantı. Ceyhan’ın istifasının ardından yerine AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Eryarsoyvekalet edecek.

GENEL MERKEZDEN İZİN VERİLDİ

Ceyhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün başta memurlar olmak üzere siyasi partilerdeki kademe başkanlarının istifa süreçleri bugün 17.00 itibariyle nihayete erecek. Genel merkezce yapılacak değerlendirmeler neticesinde il ve ilçe başkanlarımızın talepleri ya da uygunluk çerçevesinde karar alınacağı belirtilmişti. Biz bu kararların genel merkezimizce ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize ne tevdi ederse ona göre hareket ederiz demiştik. Bize bugün Ankara’da önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığı için izin verildi. İl yöneticilerimizle ve ilçe başkanlarımızla konuyu istişare ettik. Allah nasip ederse bilgilendirme toplantısından sonra büyük bir gururla yürüttüğüm il başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Şemsettin Ceyhan kimdir?

1976 Yılında Gölcük doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimi Gölcük’te tamamlandı. Askerlik vazifesini 1997 – 1998 yılları arasında Kıbrıs- Magosa da yaptı. 1998 – 2001 yılları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne dikey geçiş yaparak 3 yılda tamamladı. Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

İş adamı olan Ceyhan Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği yönetim kurulu üyesi, Ayışığı Derneği ve Kocaelispor kulübü üyeliği bulunuyor. Aralık 2001 Yılında AK Parti Kocaeli Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasete girdi. Bu tarihten itibaren Gençlik Kollarının Kocaeli deki teşkilat yapılanmasını kısa sürede tamamladı. 2004 yılında yapılan AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresinde seçilmiş İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve devam etti.

 

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde eski Saraybahçe belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2006 yılının Nisan ayında yapılan AK Parti 2. Olağan İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu nedenle parti prensipleri gereği meclis üyeliği görevinden istifa etti. 2007 yılı sonlarında Zeki Aygün’ün Kocaeli İl Başkanı olarak atanması sonrası Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Olarak Yürütme Kuruluna katıldı.

 

2009 yerel seçimleri ve 2010 referandum seçimlerinde İl Seçim İşleri Başkanı olarak Kocaeli’nin seçim takvimini yönetti. 2001 yılından 2011 yılına kadar kesintisiz il yönetiminde görev aldı. 2011 yılında yapılan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayı olurken, yapılan ön seçimde ikinci sırada yer almasıyla dikkat çekti. Milletvekili listesinde kendisine yer bulamayan Ceyhan, İl Başkanı Mahmut Civelek başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda yeniden görev aldı. Sonrasında da günümüze kadar AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 2 =