GÖLCÜK’DE ECZACILAR GÜNÜ KUTLANDI

Gölcük ilçe Sağlık Müdürlüğünde yoğun katılım ile eczacılık günü kutlandı

Gölcük ilçe Sağlık Müdürlüğü binasında kaymakamlığın düzenlediği programla eczacılar günü kutlandı. Programa; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek,  Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı, AK Parti İlçe Başkanı Ecz. Çetin Seymen ve eczacılar katıldı .

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “Tarihi ve köklü bir geçmişe sahip olan Eczacılık, insan sağlığı açısından çok önemli bir konuma sahiptir. Lokman Hekimden bugüne hayatımızı kolaylaştıran Eczacılar ise insanlığın hastalıklara karşı verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerindendir. Yüksek görev bilinci ve hassasiyeti ile mesleklerini icra eden Eczacılarımız, hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın ilaç kullanımı konusunda da kolaylıkla ulaşabileceği en yakın sağlık danışmanları ve destekçileridir. İnsan sağlığı ve dolayısıyla toplum sağlığı için çok önemli görevi yerine getiren bir mesleğin mensupları olan eczacılarımızın,  Eczacılık Günü”nü yürekten kutluyor, tüm eczacılarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek; “”Pandemi döneminde yaşananlar, eczacının mesleki bilgisinin değerini ve olağanüstü dönemlerde oynadığı kritik rolleri gözler önüne sermiştir. Bu vesileyle salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan, sağlık hizmeti sunan eczacılarımızın,  Eczacılık Günü”nü yürekten kutluyorum” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ecz. Çetin Seymen; “Eczacı ilaçla alakalı tüm aşamaları en iyi bilen meslek olmakla beraber, tüm dünyada özellikle Türkiye de halkın en yakın sağlık danışmanıdır. Ülkemizde ilaçla alakalı en hızlı ve güvenilir bilgiyi yanı başınızdaki eczaneden, eczacınızdan alabilir, güvenle ilacınızı kullanabilirsiniz. Hastalıklarda teşhis ve tedavi ne kadar önemli ise ilacın doğru kullanımı bunlar kadar önemli olmaktadır. Pandemi dönemi boyunca gerek mahallenizdeki eczanelerinizde, gerek hastanelerde ve gerekse ilaç sanayiinde en önde çalışan ve mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum eczacılık mesleğinin tüm mensuplarının Eczacılık gününü kutluyorum” dedi.

Kaymakam Karabulut İlçemizin sevilen isimlerinden ve eczacılarından Turan Dumlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, AK Parti İlçe Başkanı Ecz. Çetin Seymen ile birlikte pastanın kesiminin ardından kutlamalar son buldu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

87 − 79 =