Gölcük Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden SATILIK

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre; Gölcük Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden 12685 m² tarla satılacaktır

1) ADRES: Satışa çıkarılan gayrimenkul Hamidiye Mh. 08 Ada 18 Parsel Gölcük/KOCAELİ adresindedir.
2) CİNSİ VE ÖZELLİKLERİ: Gölcük Tapu Müdürlüğünün kayıtlarında Kocaeli ili Gölcük İlçesi Hamidiye Mh. 108 Ada 18 Parsel’de kayıtlı 12.685.11 m2 tarla olarak görülmektedir. Gayrimenkulün tapuda tam hissesi mükellefe aittir.
3) SATIŞ KOMİSYONUNCA BİÇİLEN RAYİÇ DEĞER: Taşınmazın rayiç değeri 2.095.000.00.-TL (İkimilyondoksanbeşbin Türk Lirası) dir.
4) ARTIRMAYA İŞTİRAK İÇİN ALINACAK TEMİNATIN MİKTARI VE NEVİ: Artırmaya iştirak etmek isteyenlerden gayrimenkulün rayiç değerinin %7,5 nispetinde (2.095.000.00.-TL %7,5)= 157.125.00.-TL teminat tutarı alınacaktır. Teminat olarak; para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükumetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat “Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir.” (6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 10. maddesinin 1-4.bendinde sayılan neviden ) teminat olarak kabul edilecektir.
5) GAYRİMENKUL SATIŞININ YAPILACAĞI YER,GÜN VE SAATİ:
İhale, Gölcük Vergi Dairesi Müdür Odasında 29.11.2022 Salı günü saat 15:00’te ilk arttırması yapılacaktır. İlk ihalede satışın gerçekleşememesi halinde ikinci ihale 7 gün sonra 06.12.2022 Salı günü aynı yer ve saatte yapılacaktır.
6) Gayrimenkul satış şartnamesi Gölcük Vergi Dairesi Müdürlüğünden (Satış Servisinden) temin edilebileceği gibi bu dairenin ilan panosunda da görülebilir.
7) Gayrimenkul malın satışına iştirak edeceklerin rayiç değerin %7,5 oranında (157.125.00 .-TL) teminat tutarı veya bu miktardaki değerleri en geç 29.11.2022 Salı günü saat : 14:00’e kadar Gölcük Vergi Dairesi Müdürlüğü veznesine yatırarak veya vezneye teslim ederek, alındının satış saatinden en geç bir saat önce Gayrimenkul Satış Komisyonuna ibraz etmeleri gerekmektedir. Malın ihale edilmesi halinde alınan teminatın ihale bedelinden mahsup edileceği, malın alınmasından vazgeçilmesi ya da bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı kanun kapsamında doğacak yükümlülüklerin teminattan mahsup edileceği, mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutarın doğrudan bütçeye irat kaydedileceği,
8) Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’i olan 1.571.250,00 TL (Birmilyonbeşyüzyetmişbirbinikiyüzelli TL) ’sını bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak, 06.12.2022 tarihinde aynı mahal ve aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılarak; gayrimenkul en çok artırana ihale edilecektir. Ancak ihale bedeli rüçhanlı alacakla birlikte masrafları da aşması şarttır. Aşmazsa satış yapılmayacaktır.
9) İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu,
İLAN OLUNUR.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 3 =