Gölcük ve Kandıra’da altyapı projesine başlanıyor

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük ve Kandıra ilçelerinde yapacağı içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hatları ile dere ıslahı projesinin ihalesini tamamladı.

2021 yılında Kocaeli genelinde 470 milyon lira yatırım yapacak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük ve Kandıra ilçelerinde yapacağı içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hatları ile dere ıslahı projesinin ihalesini tamamladı. Yüklenici firma ile sözleşme imzalayan Kurum, iki ilçede yapılacak projenin imalatını, 420 günde tamamlayacak.

YATIRIM SEFERBERLİĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin altyapıda hizmet kalitesinin sürdürülmesi için yatırım seferberliği başlattı. Kocaeli’nin altyapıda öncü kurumu olan İSU Genel Müdürlüğü de, 2021 yılı yatırım programında yer alan projelerin ihalelerini bir bir gerçekleştiriyor. Bu kapsamda bulunan “Gölcük ve Kandıra İlçeleri Dere Islahı, Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçme suyu İnşaatı “ ihalesi yapıldı.  İhaleyi kazanan yükleyici firma ile sözleşme imzalandı ve imalat çalışmalarına kısa bir zaman içerisinde başlanılacak.

GÖLCÜK’DE YAPILACAK İŞLER

Proje kapsamında Gölcük ilçesinde, Karaköprü mevkiinde yer alan Batak derenin alt ve üst kısmında 1400 metre, Halıdere Ekşi Derede 180 metre ve Karınca Deresinde 750 metre olmak üzere toplam 2540 metre dere ıslah çalışması yapılacak. Ayrıca,  derelerin atık sulardan arındırılması için de 1335 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilecek.

KANDIRA’DA YAPILACAK İŞLER

Kandıra ilçesinde de; Pınarlı deresinde 240 metre uzunluğunda ıslah çalışması yanı sıra 240 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve 310 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilecek.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, ”DERELER ARTIK DÜZENLİ AKACAK”

İki ilçede altyapı problemlerini giderecek olan projenin imalat çalışmaları, 420 gün sürecek. Projenin yapımı, 18,5 milyon liraya mal olacak. Yapılacak çalışmaların iki ilçe için hayırlı olması dileklerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ”Küresel iklim nedeniyle ani ve sağanak yağışlar meydana gelmektedir. Gölcük ve Kandıra ilçelerimizde yer alan dereler, yüzey sularının uzaklaştırılmasında önemli işlevleri bulunmaktadır. Yerleşim alanları içerisinde yer alan derelerin, düzenli akışlarının sağlanması için ıslah çalışması projesi hazırlayarak ihalesini gerçekleştirdik. Kısa bir süre içinde başlanılacak projenin tamamlanması ile birlikte dereler düzenli akacak ve çevre ile insan sağlığına zarar vermeyecek hale gelecektir” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 + = 26