GÖLCÜK MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Gölcük Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, bugün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gölcük Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, meclis üyelerinin katılımlarıyla Gölcük Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ŞEHİTLERİMİZ ANISINA SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Elazığ’da yaşanan Deprem Felaketinde hayatlarını kaybeden kişiler, Şehitlerimiz ve geçtiğimiz gün yaşanan uçak kazasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu.

MADDELER GÖRÜŞÜLEREK OYLANDI

Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak gündem maddelerine değinildi. Gündemin birinci maddesinde “4 adet pick-up (kamyonet, sürücü dahil 3 veya 6 kişilik) alımı ve T cetveline eklenmesi” maddesi görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

İkinci madde olan “Yenimahalle ada 223 parsel 86 nolu taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisi” konusu görüşüldü. Söz konusu alan, 25 yıllık süre için oy birliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi.

BİR MADDEDE MUHALEFET ŞERHİ

Gündemin üçüncü maddesinde “Gölcük Merkez Mah. Ada 52 parsel 2’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devri” konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü maddede “Hisareyn 554 ada 8 parsel plan tadilatı komisyon raporu” görüşüldü. Bu madde, Millet İttifakı’nın muhalefet şerh koyması sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Beşinci madde olan “İhsaniye Çiftlik Mah. 1 ada 13 parsel, 10 ada 1 ve 2 parsel, 13 ada 1, 2 ve 3 numaralı parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Altıncı madde  olan “Gölcük ilçesi Selimiye, Hasaneyn ve İhsaniye mahallelerinde belirlenerek Büyükşehir Belediyesi’nce nazım imar planlarına aktarılan afete maruz bölge alan sınırları ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi”, yine oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

SORU ÖNERGELERİ OKUNDU

Gündemin tamamlanmasının ardından Millet İttifakı adına meclis üyeleri Emrah Salbacak ve Halit Motor, bir soru önergesi verdi. Önergede “Suriyeli vatandaşların kendi bakkal, fırın, kahvehane, oto kiralama ve hatta ticari taksi gibi ticari faaliyetleri var. Suriyeli vatandaşları hiç görmediğimiz  iki yer Gölcük Belediyesi Veznesi ve Gölcük Vergi Dairesi.  Dükkan açıyorlar ama ruhsatları yok, tabela asıyorlar ama vergisi yok, çöp atıyorlar ama çevre temizlik vergisi yok. Ayrıca tabelaları da yabancı isimli. Zabıta ekiplerinin ruhsatsız işyerlerine dair denetimlerini sıklaştırmalarını, Arapça tabelaların kaldırılması konusunda işlemlerin yapılmasını arz ederiz” denildi.

Başkan Ali Yıldırım Sezer; “Bu konu sadece bizim Gölcük’ümüzün sorunu değil. Biliyorsunuz Türkiye genelinde ciddi bir mesele. Yani oransal olarak bakıldığı zaman Suriyeli nüfusunun çok fazla olmadığını söyleyebilirim. Konu ile ilgileneceklerini ifade ederek bir sonra ki mecliste toplantısında yazılı yada sözlü olarak sizlere ileteceğim” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + = 8