GÖLCÜK KURBAN PAZARI SELİMİYE’DE KURULDU

Gölcük Belediyesi, Selimiye Köyü eski Taş Ocakları mevkiinde yaptığı Kurban Pazarı hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Gölcük Kurban Pazarı aynı yerde kurulacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden ilçemize gelen büyükbaş ve küçükbaş kurban satıcıları Kurban Pazarı’ndaki yerlerini almaya başladılar. Gölcük Belediyesi ekipleri tarafından Korona Virüs salgını nedeniyle kurban pazarında gerekli tüm önlemler alındı.

KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Kurban satış noktaları mesafeli bir şekilde hazırlandı. Ayrıca; hayvan satışı esnasında geleneksel olan tokalaşma da kesinlikle yapılmayacak. Hayvan pazarına maskesiz giriş yapılmayacak ve sosyal mesafe kuralına uyulacak. El dezenfeksiyonu ve ateş ölçümleri yapılacak. Kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesi olmayan hayvanlar hayvan satış yerlerine kesinlikle alınmayacaklar. Hijyen tedbirleri maksimum seviyede uygulanacak.

GÖLCÜK’TE 84 İŞLETME KURBAN SATIŞI VE KESİMİ YAPABİLECEK

Gölcük’te bu yıl kurbanlık satışı ve kesimi yapabilecek işletmelerde belli oldu. İlçemizde 83 işletme de kurban satışı ve kesimi yapılabilecek. Bu işletmelerde Korona Virüs salgını tedbirlerinin alınmasıyla ilgili kontrolü Gölcük Belediyesi Zabıtası ekipleri yapacak. Vatandaşların Kurban ibadetini kurallara uyarak en iyi şekilde yerine getirmeleri sağlanacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 72 = 73