Gölcük köy yolları artık daha dayanıklı

Hamidiye-Siyretiye arası bağlantı yolunda yol düzenleme terasman çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, Gölcük Kanpara- Ümmiye köyleri bağlantı yoluna yapılan beton yol kenarına dolgu çalışması yaptı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından tüm ilçelerde olduğu gibi Gölcük İlçesi’nde de yol iyileştirme ve üstyapı çalışmaları yapılıyor. 2.5 kilometrelik Gölcük Hamidiye-Siyretiye arası bağlantı yolunda yol düzenleme terasman çalışması yapan ekipler, Kanpara-Ümmiye köyleri arası bağlantı yoluna da dolgu çalışması yaptı.

YOL KENARINA DOLGU YAPILDI

Gölcük Kanpara- Ümmiye köyleri bağlantı yoluna 750 metrelik beton yol yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yol kenarını toprak dolgu ile doldurdu. Yapılan dolgu çalışmasıyla yolun altına yağmur sularının girmesi ve araçların kazayla yol kenarı boşluğa düşmesi engellenmiş oldu.

BETON YOL

Yerli kaynaklarla köylere yapılan beton yollar asfalta kıyasla daha dayanıklı. Aşınması ve dayanımı daha geç olan beton yollar için daha düşük maliyetle yerli kaynaklar kullanılıyor. Asfaltta kullanılan ithal petrokimya malzemeler yerine yerli kaynakların kullanıldığı beton yollar daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 6 = 1