GÖLCÜK “KADINA ŞİDDETE HAYIR”DEDİ

Gölcük “Kadına Şiddete Hayır” dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü farkındalık programı kapsamında Gölcük Anıt Park’ta program düzenledi. Gölcük Beledyesi  ile GFSD işbirlği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Anıtpark’ta “KADINA ŞİDDETİ” konu alan fotoğrafların  yer aldığı sergi açılışı gerçekleşti.

Programa Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlivan, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan yardımcıları Gölcük Siyasi Parti Başkanları yöneticileri Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk söz alan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında “Bugün çok anlamlı bir gün için buradayız, bu anlamlı güne özel toplumu bilinçlendiren, broşürlerin bulunduğu stantların ve de Gölcük Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin üyeleri tarafından hazırlanan “KADINA ŞİDDETİ” konu alan fotoğrafların yer aldığı sergisinin açılışını gerçekleştirdik. 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ vesilesiyle tüm kadınlarımızın şiddetten uzak, sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini dilerim. Daha önce görev almış olduğum Baronun genel sekreterliğinde görev yaptığı sürede 3’ünci sayfalarda gördüğümüz, şimdi ise gazete manşetlerinde bu acı haberleri okur olduk. Özellikle sosyal ekonomik bir sorunu olmayan  hiç tahmin etmediğiniz kişiler bu olayın faili yada mağduru olabiliyorlar.  Dolayısıyla çocukluk çağında itibaren bu konuda bilinçlenmenin ve çocuk yaşlarda iyi eğitimler alınmalarını sağlamalıyız. Yaptığımız etkinliklere katılan kadınlarımıza ve emeği geçen herkese de teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Sezer’in ardından Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut söz aldı. Karabulut konuşmasında şunları dile getirdi Karabulut “Bu güzel anlamlı günde maalesef son yıllarda ülkemizde kadına yönelik şiddetler meydana geliyor, şunu ifade etmekte fayda var, fiziki şiddeti anlamamak gerekiyor kadınlarımızın hak ettiği yeri düşünen uygulamalar ekonomik alanda, onları hor görmek bunları da mobil uygulamakta şiddet unsuru olarak hanımlara yapılıyor, fiziki şiddet öne çıkıyor  belki kamu oyunun dikkatini çekiyor, bizlerde bunlarında artık sona ermesini istiyoruz toplumda çok saygın yerlerde olan kadınlarımız şiddet görüyorlar, bizlerde artık bu kadına şiddette karşı yapılan farkındalığa katıldık ve bu güzel programa katılan tüm yerel yöneticilerimize herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Gölcük Anıt park’ta açılan fotoğraf resim sergisi büyük bir beğeniyle gezilirken Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğün açmış olduğu stantlarda kadınlara çiçek, şapka ve anahtarlık hediye edildi.

    

    

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

69 − = 59