GÖLCÜK BELEDİYESİ SANAT GÜNLERİYLE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SANATLAR YAŞIYOR

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda “Hemşin Çorapları ve Sepet Örücülüğü” teknikleriyle ilgili eğitim çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Eğitime katılanlar Başkan Ali Yıldırım Sezer’in elinden sertifikalarını aldılar.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ekim ayı etkinliğinde “Hemşin Çorapları ve Sepet Örücülüğü” tekniğiyle ilgili eğitim programı düzenlendi. Eğitime Gölcük’ten ve farklı illerden 15 kişi katıldı.

RİZE HEMŞİN’DEN GÖLCÜK’E EĞİTİM İÇİN GELDİ

Her ay düzenli olarak yapılan Sanat Günleri’nin Ekim ayı konuğu 35 yıldır usta öğreticilik yapan Reyhane Bozkurt oldu. Rize Hemşin’den ilçemize gelen Kültür Bakanlığı Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Sanatçı Reyhane Bozkurt, “Hemşin Çorapları ve Sepet Örücülüğü” tekniğini, Gölcüklü bayanlara öğretti.

 “ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ”

İki gün süren eğitimin tamamlanması sonrasında, Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımıyla sertifika töreni düzenlendi. Başkan Sezer yaptığı konuşmada, “Geleneksel sanatın yaşayabilmesi için bu eğitime katıldığınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Gölcük için sanatsal eğitimlerin bir şans olduğunu düşünüyorum. Siz bu sanatları öğrendikten sonra kendi çevrenize öğreterek etki alanını genişletmelisiniz. Eğer bunu yaparsak geleneksel sanatlarımızı geniş kitlelere öğretmiş oluruz. Bizde buna vesile olmaktan dolayı mutluluk duyarız. Bu noktada çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı öncelikle Reyhane hanıma sonrasında hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın sonrasında Başkan Sezer katılımcılara sertifikalarını takdim etti ve tören son buldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

24 − = 18