GÖLCÜK BELEDİYE MECLİSİ’NDE TÜM MADDELER OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

GÖLCÜK BELEDİYE MECLİSİ’NDE TÜM MADDELER OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Gölcük Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi 2.Birleşim Toplantısı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Sezer ortak kararla yazılan Gölcük Belediyesi Meclisi’nin Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklamasını okudu. Ayrıca 2020-2024 Stratejik Planı başta olmak üzere tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi. 

 

Gölcük Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Oturumu, dün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantı ilk olarak Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, terör örgütlerini Suriye’den temizlemek amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen, Barış Pınarı Harekatı’na Gölcük Belediye Meclisi’nin ortak olarak hazırladığı destek açıklamasını okumasıyla başladı.

 

“BARIŞ PINARI HAREKATINI DESTEKLİYORUZ”

 

İki Türk Bayrağı’nın arasında açıklamayı okuyan Başkan Sezer; “Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır.

 

“TERÖR KORİDORU YARATILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR”

 

Suriye’de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan binlerce TIR silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır.

 

“ZALİM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI”

 

Bu terör örgütleri Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır. Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir.

 

“ORDUMUZA MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUZ”

 

Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelilerin ülkelerine geri dönebilmelerini sağlamaktır. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ=PKK=PYD=YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu’nu Gölcük Belediye Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Gölcük Belediye Meclisimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır” dedi. Başkan Sezer’in açıklaması, meclis üyelerince alkış topladı.

 

TÜRKAN ÇİMEN’E BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

 

Başkan Sezer, konuşmasının ardından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve Gölcük Belediye Meclis Üyesi Türkan Çimen’in eşi olan Muharrem Çimen’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine de sabır ve başsağlığı dilediğini ifade ederek “Rabbim merhum Muharrem Çimen’in mekanını cennet eylesin” dedi.

 

“2020 – 2024 STRATEJİK PLANI OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI”

 

Toplantıda ilk olarak gündemin birinci maddesi olan ‘2020-2024 Stratejik Planı’ konusu görüşüldü. Başkan Sezer, “Planımız, bizlere verilen yetkiler çerçevesinde hazırlanmıştır. Öneri ve görüşler, bu planda dikkate alınmıştır. Stratejik amaçlar, güçlü ve istikrarlı mali yapı, nitelikli insan ve güçlü toplum, yaşanabilir bir ilçe amaçlanmıştır. Gönül bağlarını güçlendirerek ilçemizi yönetmek ve modern bir Gölcük oluşturmak istiyoruz. Demokratik katılımcılık, eşitlik, insan ruhuna huzur veren sokaklar oluşturmak istiyoruz. 2020 Mali Yılı bütçemiz 122 milyon lira olarak belirlenmiştir. Bütçemiz, ayakları yere basan ve gerçekleşme oranı yüksek olacak şekilde hazırlanmıştır” dedi. Cumhur İttifakı grubu 2020-2024 Stratejik Planı’nı desteklediklerini ifade etti. Millet İttifakı grubu da 2020-2024 Stratejik Planı’na olumlu görüş belirteceklerini dile getirdi. Söz konusu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “2020 Mali Yılı Performans Programı” görüşüldü. Söz konusu madde de oy birliği ile kabul edildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin üçüncü maddesinde “2020 Mali Yılı Bütçe Tasarısı” görüşüldü. Söz konusu maddede gelir ve gider bütçeleri ayrı ayrı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi olan “2020 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi” ile ilgili öncelikle bilgiler verildi. Söz konusu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde “2020 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi” maddesi görüşüldü. Başkan Sezer, gelir tarifesinin oldukça detaylı bir şekilde, yazılı halde meclis üyelerine verildiğini dile getirdi. Söz konusu madde, oy birliği ile kabul edildi. 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 7 =