Gölcük 19 Mayıs’ı buruk kutladı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Gölcük Anıt park’ta düzenlenen çelenk töreni yapıldı, törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutan vekili Gölcük Merkez Komutanı Deniz Kıdemli Albay Barış Uğur, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Kaymakamlık Daire Müdürleri, siyasi parti ilçe Başkanları yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları katıldılar.

Törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı ardından saygı duruşu istiklal marşı okundu, daha sonra günün anlam ve önemini belirten komuşmayı Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu okudu Ormancıoğlu’nun mesaj şu şekilde: “Sayın Kaymakamım, Sayın Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Baş Savcım, Siyasi Partilerimizin Temsilcileri ve Geleceğimizin Teminatı Olan Gençlerimiz ve Onları Hazırlayan Sportif Eğitim Uzmanı ve Antrenörlerimiz.

Milletimizin onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 MAYIS.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında İstiklal mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, aynı zamanda tüm dünyaya haykırılan bir varoluş narasıdır.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladığımız bugünde bilinmesini isteriz ki; Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz.

Sevgili gençler, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen bir millet olarak hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız; İstiklalimiz, İstikbalimiz ve İstikrarımız için oldukça önemlidir.

Değerli Gençler;

Bu yıl, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı devlet olarak aldığımız önlemler dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir arada kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşasak da, inanıyoruz ki, bu günler geçecek ve bizler, sağlıklı ve mutlu günlerde yeniden bir araya gelerek, coşkuyla kutlayacağımız daha nice 19 Mayıs’larda buluşacağız.

Bu düşünceler içerisinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı mesajının okunmasının ardından okullar arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI

1-Ceyhun İkiz (Kavaklı Şehit Onbaşı Ortaokul)

2-Alize Şimşek (Uluslararası Dostluk Ortaokul)

3-Görkem Günister (Kavaklı Şehit Onbaşı Ortaokul) ödülleri Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut tarafından verildi

LİSELER ARASI KOMPOSİZYON YARIŞMASI

1-Mert Ali Kaya (Atatürk Anadolu Lisesi)

2-Belinay Baltürk (İhsaniye Anadolu Lisesi)

3-Ceren Uslu (Atatürk Anadolu Lisesi) ödüllerini Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutan vekili Gölcük Merkez Komutanı Deniz Kıdemli Albay Barış Uğur tarafından verildi

LİSELER ARASI RESİM YARIŞMASI

1-Ekin Balaban (İhsaniye Anadolu Lisesi)

2-Sudem Küçüközer (Atatürk Anadolu Lisesi)

3-Nehir Okur (Atatürk Anadolu Lisesi) ödülleri Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı tarafından verildi, tören öğrencilere ödüllerinin ardından sona erdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 + = 26