GESOTİM’E İŞ ADAMI, YAŞAR’dan MALZEME DESTEĞİ

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Gölcük’te Kurulan GESOTİM arama kurtarma ekibine enkazda kullanılması amaçlı gerekli malzeme desteği veriliyor.

Olası bir afet çalışması nedeniyle GESOTİM Arama Kurtarma Derneği Gesotim Başkanı Necmi Kocaman, sosyal medyadan bir çağrıda bulundu.

Bu çağrı Gesotime malzeme desteği çağrısı idi. Ellerinde insan kurtarma malzemesinin fazla olması için Gesotimin çağrısına cevap veren Gölcük’lü İş adamı Mehmet Yaşar afette en etkili malzeme olan hilti alarak GESOTOM TİM komutanı Necmi Kocaman ve ekibine teslim etti. Bir diğer iş adamı ise Gölcük İş adamlarından İsmail Hakkı Özler, önümüzdeki günlerde olası bir afette gece çalışmaları için bir jeneratör bağışlayacağını belirtti.
Bu bağışlar üzerine GESOTİM TİM Komutanı Necmi Kocaman Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odasında plaket töreni düzenledi. Düzenlenen plaket törenine Gölcük GESOTİM aram Kurtarma Tim Komutanı Necmi Kocaman, arama kurtarma ekibi Ergün Şahin, Fatih Ergezen, bağışta bulunan iş adamlarından Mehmet Yaşar ve İsmail Hakkı Özler katılım sağladılar.
KOCAMANA TEŞEKKÜR

GESOTİM TİM Komutanı Necmi Kocaman; “öncelikle bu önemli malzeme yardımlarından dolayı Mehmet Yaşar ve İsmail Hakkı Özlere teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere yaşanan asrın felaketi olan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde insanımızı kurtarmaya kazma ve kürek bulamıyorduk. İşte 20 yıl önce GESOTİM arama kurtarma ekibimizi kurduk. Bu gün yaklaşık 700 kişiye eğitim verilirken halen eğitimler devam ediyor. Nerede afet yaşandıysa ekiplerimiz yardım için olay yerlerine ulaşarak gerekli kurtarma çalışmalarını yerine getirdiler. Aynı zamanda yut dışında yaşanan afetlerde bizler orada da görev yaptık. Bu çalışmalar tabi ki malzemelerle yapılıyor. Ben bu malzemeleri almak için her kapıyı çalarım.  Bu malzemeler kişisel  değil. Bu malzemeler başta Gölcük halkı olmak üzere herkes için kullanılacak malzemedir” dedi.

PLAKET VERDİ
Bu konuşmaların ardından TİM Komutanı Necmi Kocaman iş adamı Mehmet Yaşar’ın yaptığı destekten dolayı ederek plaket takdim etti.

HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ
Plaket sonrasında kısa bir açıklama yapan Mehmet Yaşar; “öncelikle bu önemli kurumun sorumluluğunu üstlenen ve bize bu yardım desteği için fırsat veren Necmi Kocaman’a teşekkür ederim. Bu yaptığımız destek aslında olası bir felakette kullanılarak can kurtarması içindir. Deprem yaşadık ve bu depremde çok can kaybımız yaşandı. Bunu aza indirmek için Necmi Kocaman önderliğinde GESOTİM arama kurtarma ekibi kuruldu. Bizde Gölcük’te çalışarak kazanıyoruz. Bu kuruma sahip çıkmak için malzeme desteğini vereceğiz. Ben isterim ki bu bir başlangıç olsun herkes tarafından bu desteklerin yapılması önemlidir diye düşünüyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 4 =