GESOTİM’DE CAN KURTARMA EĞİTİMİ BAŞLADI

1999 yılıydı, umutlarımızla hayallerimizle belki planlarımızla daldık uykuya hiçbir şeyden habersiz, bazılarımız gözlerini bir daha açamacağını bilmeden, evladına bir daha sarılamayacağı,  annesini, babasını, eşini, kardeşini kaybettiği bir güne uyanacağını bilmeden dalmıştık uykuya. Kayıplarımızla acılarımızla geçirdik 23 yılı.
YAŞANAN 1999 DEPREMİ ÇARESİZLİĞİNDEN SONRA KURULDU GESOTİM
Bilmiyorduk depremi, insanların evlerinin üzerine yıkılınca altından nasıl çıkarılacağını bilmiyorduk. O gece öğrendik biz hepsini Gölcük olarak. ‘Beni kurtarın’ diyen feryatlarla orada tanıştık.  Fakat bilmiyorduk, bilgisizdik, sadece ellerimizle kazabildik enkazları aslında çaresizdik. İşte bu duygularla aslında yaşanan çaresizlikten sonra kuruldu Gesotim!
17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremden sonra 10 Kasım 1999’da  kurulan ve sonrasında  enkazda yaptıkları arama kurtarma çalışmalarıyla asrın felaketinin simgelerinden biri haline gelen Gölcük Arama Kurtarma Derneği bu zamana kadar birçok gönüllü yetiştirdi ve yetiştirmeye de devam ediyor.
GESOTİM 18 CANLI, 44 CANSIZ BEDENE ULAŞTI
Kahramanmaraş merkezli 7. 7 ve 7. 6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hemen bölgeye giden Gölcük Arama Kurtarma Timi GESOTİM, Adıyaman’da 5 gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına katılarak 18 canlı 44 cansız bedene ulaştı.  Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) ekibi Gölcük’e döndükten sonra ise yoğun bir talep ve istek üzerine 1000 Gölcük’lü  vatandaşa Temel Afet bilinci eğitimi vermeye başladı.
EĞİTİMLER BAŞLADI
GESOTİM Komutanı Necmi Kocaman liderliğinde GESOTİM binasında 2 hafta süreyle 50 kişilik gruplar halinde Temel Afet Bilinci Eğitimi verilmeye başlandı. Dün akşam Gesotim binasında 50 kişilik ilk grup Temel Afet Bilinci eğitimi aldı.
Gölcük Arama Kurtarma Tim Komutanı Kocaman; Kahramanmaraş merkezli 7. 7 ve 7. 6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yardım çalışmalarımız bitip Gölcük’e döndüğümüz an itibariyle telefonlarımız susmadı. Vatandaşlarımız Temel Afet bilinci eğitimi alma taleplerini bizlere iletince bizde bu muhteşem katılım ve taleplere hemen başlayalım dedik. Eğitimlerimiz başladı, katılım çok yüksek, hedefimiz de yüksek.
GESOTİM’in tatbikat alanı var.  Kendi ellerimizle kazıya kazıya yerin 1 metre 50 santim altına giren bir yapay enkaz yarattık. İçerisinde labirentler, düşmüş beton bloklar, paslı demirler var. Gönüllülerimizi burada eğitiyoruz. İçeride kırma, kesme, delme gibi arama kurtarmanın gerektirdiği bütün işler yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.
GESOTİM, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her bölgesinde meydana gelen doğal afette görev aldı, insanlara yardım eli uzattı.
Haber: Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

11 − 10 =